Hengailupäivä

Eilisilta meni mukavissa merkeissä marokkolaisperäisen yhdeksän vuotta Lontoossa asuneen pariisilaisen Abdulin kanssa. Kierrettiin vähän lähikatuja ja keskustaa, käytiin syömässä ja parin tuopin verran istumassa naapurikuppilassa. Tämän aamun aloitin rennosti lueskellen (Eat, Pray, Love, voiko kliseisempää matkalukemista olla. Yksi kanadalainen veikkasikin, että taidan olla Balille menossa, haha) ja sitten päätin lähteä tutkimaan vähän paremmin KL:n katuja.

Tänään törsäilin. Lähdin mun risaakin risoimmilla tennareilla Suomesta liikkeelle aikomuksenani ostaa sandaalit täältä. Hostellin Sophie neuvoi mut BB Plaza-ostarille, ja sinne lähdinkin suuntaamaan päätöksenäni tulla ulos vain ja ainoastaan uudet tossut jalassa. Ne löytyikin helposti, tosin melkein kalleimmasta putiikista jossa kävin. Mua ihan nauratti itseänikin miten mua hirvitti MYR53,90 (n. 13.60e) hinta, mutta oli ne niin kauniit, ettten voinut vastustaa. Biitsiläpsykkäät ostan sitten sieltä missä niitä tarvitsen. Nämä saa nyt olla mun kaupunkiedustusläpsyt.

Kummat on kivemmat? Nämä vai…

…nämä?

Kauniit kengät jalassani lähdin kipittämään kohti Kuala Lumpurin ylpeyttä, Twin Towersia. Yleisestikään mua ei juurikaan korkeat tornit jaksa kiehtoa, mutta totesin tän nyt olevan aika must kerta täällä ollaan. Siellähän ne pari tornia pöjötti. Jos olisi ylös halunnut päästä, olisi pitänyt aamulla olla jo ennen yhdeksää lippujonossa seisomassa, joten tyydyin sammakkoperspektiiviin tällä kertaa ihan suosiolla.

Ostoskeskus tornien alakerroksissa, jossa kävin ihmettelemässä omaa pienuuttani. Täältä Kuala Lumpurista löytyy ihan mikä kauppa vaan, Bershka, Topshop, Mango, Zara, H&M, Calvin Klein jne…

Petronas Twin Towers. 452 metrin korkeudellaan nämä pilvenpiirtäjät pitivät maailman korkeimmanpilvenpiirtäjän paikkaa vuoteen 2004, jolloin Taipei 101 valmistui. Molemmissa on 88 kerrosta, huh! Yövalaistuksessa tornit näyttää aika huikeilta kaukaakin katsottuna.

Torneilta suuntailin verkkaiseen tahtiin Chinatownia kohti. Ärsyttävästä Reggae-eksymisestä johtuen päätin nujertaa tuon kaupunginosan niin, että osaisin kulkea siellä vaikka silmät sidottuina. Ja loppujen lopuksi sekin oli ihan simppeli alue, ihan nauratti miten hukassa mä silloin toissailtana siellä olin. Ehkä pimeys ja väsymys vain teki tepposet. Chinatownissa oli myynnissä kaikenlaista härpäkettä, mutta itse päätin vain syödä siellä.

Chinatown

Tän Hello Kitty-kaverin kanssa keskusteluhan meni suunnilleen näin:”Hey, who took the photo!” “Well, I did.” “Why?” “‘Cause you’re shop is so cute” “Aww, so are you.”
Kiinalaistemppeli, jonka sisälle ei tosin enää päässyt viiden jälkeen.

KL:stä löytyy myös Little India, joten musta on todella outoa, että intialaistemppeli löytyy Chinatownista, melkein vastapäätä kiinalaistemppeliä. Sinne pääsi sisällekin, kunhan jätti kengät ulkopuolelle. Satuin juuri paikalle, kun jonkinlainen seremonia alkoi. Rummut ja torvet soi ja kellot kilkatti suitsukkeen tuoksun ympäröidessä kaikki temppelissä olijat. Kyllähän siinä euforinen fiilis tuli, vaikkei uskonnolla ollutkaan varsinaista tekemistä asiaan.

Ja lopuksi… Aiemmin olen jo maininnut pakkomielteeni ihaniin hedelmäkojuihin. Nyt lisään listaan vielä tuoreen hedelmämehun. Mutta kuka näitä voisi vastustaa, kun hintaakin on about euron verran? Vesimeloni oli vieläpä positiivinen ylläri, haha.

Viimeisenä vielä meidän mökki, dormin parvekkeen ovi on tuo oikeanpuoleinen punainen.

Sophie kertoi, että ärsyttävä arabi oli taas tänään päivällä käynyt täällä. Olisi halunnut ensin varata huoneen ja kun se ei onnistunut, hän sanoi haluavansa nähdä mut. Sophie oli onneksi väittänyt, että mä olen lähtenyt Kuala Lumpurista jo. Saa nähdä miten sinnikäs tää kaveri meinaa olla.

Siinä päivitys tältä päivältä, nyt suunnataan uuden kämppikseni, jenkki-Kylen kanssa iltaa viettelemään johonkin lähistölle. Huomenna (jos jaksan reippailla taas) olen ajatellut suunnata Batu Caves-luolia kohti kaupungin ulkopuolelle. Huomiseen!

3 vastausta artikkeliin ”Hengailupäivä

  1. Ihana lukee tätä blogia, ikäänkuin oisin siellä mukana enkä tekemässä iltapalaa lapsille samalla pohtien ikuista vaatepulmaa mitä huomiseksi päälle suureen päivään: eka työpäivä kotiäitivuosien jälkeen! Tsemppiä systeri <3

  2. Käy Little Indiassa ilta-aikaan. Siellä on tosi hyvät iltamarkkinat, joista saa hyvää ruokaa… Nyt en muista onko ne ruokakojut siellä joka ilta vai joinain tiettyinä päivinä, mutta ei liene kovin hankalaa selvittää. Pikkurahalla voi maistella vaikka minkälaisia ruokia ja kojujen omistajat tykkää maistattaa turisteilla kaikkea “omituista”.Suosittelen!

  3. Kiitti Virpi, ja tsemppiä myös sulle töihin, jänskää! :)

    Okei Tuire, kiitti vinkistä! Huomiseksi mulla ei olekaan mitään suunnitelmia, joten jos päivän otan rennosti niin illalla voisin vaikka lähteäkin piipahtamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *