Aasia – mihin seuraavaksi?


Kutalta ei päivitettävää, joten tässä hieman muuta asiaa sen kunniaksi, että viimeinen viikkoni Aasiassa starttaa tänään. Hieman vajaa kolme kuukautta tuntuu yllättävän pitkältä ajalta reissun päällä, pidemmältä kuin tosiasiassa arvaisikaan. Näin ensikertalaiselle se tuntui oikein sopivalta ajalta saada ensikosketus tähän mantereeseen. Yhteensä kuudessa maassa tuli sen aikana käytyä Kaakkois-Aasiassa ja Aasia-lista sen kuin pidentyi, etenkin muiden reissaajien tarinoista inspiroituneena. Tähän kasasinkin listan, mihin maihin matkustaisin mieluiten seuraavaksi Aasiassa – toivottavasti ne myös tulevaisuudessa toteutuvat.

 6. Sri Lanka
Tätä en osaa sanoin selittää. Sri Lanka vain tuntuu todella hyvältä idealta, varsinkin kun maan sisäpoliittinen tilanne rauhoittui viimein viime vuonna ja matkustus olisi jälleen suht turvallista. Kauniita rantoja ja tähän saakka matkaamastani Aasiasta poikkeava, intialaisvaikutteinen kulttuuri – miksei?

5. Papuan saari (Indonesia/Papua-Uusi Guinea)
Yksi maailman harvoista paikoista, jolla voit vielä 2000-luvullakin tuntea kulkevasi historian tutkimusmatkailijoiden jalanjäljissä. Alkuperäiskansoja, pieniä kyliä viidakossa ja uskomatonta luontoa.  Sinne on pakko päästä!

4. Filippiinit
Googletat Filippiinit millä kielellä tahansa, löydät kuvahausta vain upeita palmujen varjostamia hiekkarantoja ja turkoosia kristallinkirkasta vettä – olen aika varma, että täältä löytyisi tämän tytön salainen unelmaranta. Kun haluan ensi kerran köllimislomalle uhkaamaan ihosyöpää, Filippiinit tulevat olemaan mun valinta numero yksi! Ellen olisi tutustunut Naziin, päätynyt Sulawesille sekä rakastunut Baliin ja palannut sinne, olisin joulukuussa ehdottomasti mennyt Filippiineille joulun viettoon.
3. Nepal (ja Tiibet)
Nepal oli myös mielessäni jo tälle reissulle, mutta lennot sinne olivat sillä hetkellä hieman liian kalliita budjettiini. Tätä en vain osaa selittää, palo päästä Nepaliin on vain ollut suuri jo kauan aikaa. Kaikki sen karuus yhdistettynä Himalajan vuoriston kauneuteen on vain jotain mahdottoman kiehtovaa. Tätä olen itseasiassa miettinyt mahdolliseksi Transsiperian jatkeeksi (kts. myöhemmät kohdat). Pekingistä olisi helppo jatkaa 2006 avattua Peking-Lhasa junarataa pitkin niin kutsuttua “maailman kattoa” pitkin Tiibetiin ja sieltä myöhemmin Friendship Highwaytä pitkin Nepaliin. Tällä junamatkalla saattaisi olla erityisen hienot maisemat, sillä yli 4000 kilometrin pituisella radalla noustaan yli viiden kilometrin korkeuteen ja matkustajille onkin tarjolla lisähappea. Tiibetissä tietysti haluaisin nähdä Dalai Laman ex-asuinrakennuksen Potalan temppelin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lisäksi itseäni kiinnostavat Kiinan ja Tiibetin väliset suhteet ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua aiheeseen kuin menemällä paikan päälle, moisista asioista kun on niin kuivaa vain lukea kirjoista.
Nepal ja kaunis Himalaja
Potala Tiibetissä
2. Myanmar (entinen Burma)
Maa, josta en ole kuullut keneltäkään mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Lähes viikoittain tapasin matkaajan, joka hehkutti Myanmarin upeutta ja erinomaisuutta. Tälläkin hetkellä seuraan Facebookin kautta Laosissa tapaamaani chileläistä kaveriani ripauksen kateellisena, sillä hän kävi juuri Myanmarissa ja suuntaa seuraavaksi Nepaliin. Suurin turismi ei ole vielä maata saavuttanut, sillä maan rajat ovat hiljalleen avautumassa. Edelleen viisumin hankinta on hieman pidempi prosessi muihin Aasian maihin verrattuna (ainakin eräs suomalainen kertoi odottavansa omaansa neljä päivää Vientianessa), eikä maahan pääse kuin lentäen (Bangkok on pääväylä, Kuala Lumpurista ja Singaporestakin päässee), mutta kaikki vaiva on kuulemma kaiken sen arvoista. Muuan iäkkäämpi sveitsiläisherra mainitsi Myanmarin tällä hetkellä olevan 60-luvun Kuuban kaltainen, tosin perusteluja tai tarkempaa selitystä tälle teorialle en enää millään muista. Sinne pitää siis päästä ja pian, sillä muutaman vuoden päästä tämä maa voi olla jo ihan erilainen rajojen avautuessa ja turismin kasvaessa.

1. Transsiperian junarata

Tämä kuuluu ehdottomasti kategoriaan matka on määränpää. Tätä reissua suunniteltiinkin ensin tämänkin reissun aloitukseksi, mutta tällöin Kilroyn maailmanympäryslentopaketti ei olisi ollut mahdollinen, sillä lähtö- ja paluumaan täytyy olla sama. Yksittäisinä lentoina ostettuina taas lennot olisivat maksaneet yli 5000e (Kilroyn kautta siis), joten se sitten jäi. Ekalla pitkällä reissullani en kuitenkaan ollut  vielä niin rohkea, että olisin lähtenyt vain menolippu kourassa matkaan, vaan halusin hommata edes mantereidenväliset lennot etukäteen -tosin ensi kerralla en takuulla enää näin tee, sillä vapaus lentää mihin ja millon vain tuntuu paljon kutkuttavammalta ajatukselta. Joka tapauksessa, Transsiperia on kuitenkin ehdottomasti listani ykkönen ja tämän haluan toteuttaa ihan ensimmäisenä heti kun rahat saan joku kaunis päivä kasaan. Maailman pisin yhtenäinen junarata Moskovasta Siperian ja Mongolian halki Pekingiin – yli 80 tuntia junassa istumista, välillä pysähtyen mielenkiintoisiin pikkukyliin. Voin jo kuvitella itseni karvalakki päässä seuraamaan Siperian karuja maisemia nauttien joutilaisuudesta. Mongolia kiehtoo myös valtavasti, paikallisessa jurtassa asuminen ja mongolianhevosilla ratsastaminen erämaassa olisi todellakin Kokemus. Tälle reissulle tosin mielelläni voisin ottaa kortinpeluukaverin mukaan, voisi olla junamatka vähän miellyttävämpi. Anyone?
Tuo juna suorastaan vaatii hyppäämään kyytiin, vai mitä?
Mongolia ja mongolianhevosia
Näillä ideoilla pidän itseni takuulla kiireisenä ensi vuodet (tai vuosikymmenet…). Varsinkin kun välillä pitää muistaa ehtiä palata Balillekin! ;)

(Kaikki kuvat tarjosi tällä kertaa Google. )

2 vastausta artikkeliin ”Aasia – mihin seuraavaksi?

  1. heips!
    Onpa hauskaa lukea tota noin jälkikäteen. Itse aloitin matkani Ruotsista 2013 lokakuussa, sieltä Taikkuihin, Singaporen kautta Ausseihin n.10kk:deksi. Välillä kävin Balilla eli matkustin kans vähän saarta läpi ja palailin taas reissaan ja töihin Ausseihin. Viimeisen 3kk:den aikana olen suunitellu kotiinpaluuta mm. Uuden-Seelannin, Fidzin, Hawaiin ja Losin kautta. Vahingossa löysin sun blogin edellispäivänä ja nyt niin paljon kuin kerkeen luen kaiken ahmimalla. Olen matkustellu yksinäni siellä sun täällä ja asunut ulkomailla pätkiä. Taisin olla 15v. kun kuulin transsiperian junasta. nyt 10 vuotta ollut haaveena!!! Sinne haluan ja oi NIIIIIIN moneen samaan paikkaan! Kaikki ansaittu rahani menevät matkustamisen AINA. Jos leppoisa matkaseura joskus kelpaa vaikkakin itsekin olen enemmän yksin menejä niin isolla Venäjällä kannattaa aina olla joku tuttu lähellä :D muutaman sanan taijan jopa itse kohdekieltäkin.. Aivan mahtavia reissuja sinne !

    • Kivaa, että blogiini löytää myös uusia lukijoita, tervetuloa seuraamaan! :)

      Voihan Transsiperia… Saa nähdä miten monta vuotta minä siis saan haaveilla ennen kuin viimein raiteille pääsen, heh. Tuo on kyllä reissarielämän heikko kohta, rahaa ei juuri muuhun jää. Mutta mun mielestä niitä ei voi juuri paremmin tällä hetkellä sijoittaakaan, matkustaminen ei vaan voi mennä hukkaan mun mielestä :) Kiitos hurjan paljon ja samoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *