G’day mate!

Mulla ei hirveesti asiaa Ausseista vielä ole, kunhan ollaan kierrelty, katseltu ja fiilistelty (ja opeteltu puhumaan australialaisittain haha). Mijan äiti Susan tekee mahdottoman hyvää ruokaa (tosin Aasian jälkeen tuntuu kovin mausteettomalta, mutta ymmärtäähän tuon), joten on syöty hyvin. Sänky on ihan luksus kaikkien ihmesänkyviritelmien jälkeen, joten myös nukuttu on. Kivaa välillä olla vähän kuin kotona.

Eilen Mijan ja Mijan veljen kanssa mentiin rannalle, suunnaksi otettiin ensin Manly Beach ja sieltä valkattiin vähän pienempi Shelley Beach. Paikallisilla on nyt kesäloma ja sen huomaa. Rannat oli aika täynnä. Ensihuomiona totesin, että rannat täällä on tosi kauniita. Vesi kimmeltää eri sinisen sävyissä ja on ihan kirkasta. Rannat on puhtaita ja hiekka vaaleaa. Vesi tosin yllättäen oli jäätävän kylmää! Tai ainakin siltä se tuntui Balin lämpimien vesien jälkeen. Ei tuo onneksi hirveämmin haitannut kun itse en tuoreen tatuoinnin takia kuitenkaan voi kuin kahlailla vyötäröön saakka.

Iltapäivästä käytiin lounaalla ja kävelemässä vielä Mona Vale – rannalla. Kaunista sielläkin.

Rannat ovat aika kansoitettuja tällä hetkellä

Helleaalto parhaimmillaan kulkee mantereen halki ja täällä on KUUMA! Tiistaille on luvattu ennätyskuumaa päivää ja lämpötilan pitäisi kivuta 41 asteeseen. Suunniteltiin pysyvämme tuolloin ihan kotona uima-altaan äärellä. Ei tommoset lämpötilat ole enää ihmisiä varten, oikeesti.
Lounasaika, Mija napsii sushia nassuun

Mona Vale

Surf Rescue ja muut hengenpelastajat löytyy joka rannalta ja joskus myös kumiveneillä ajelemassa ympäri rantaa

Täällä kaikilla yleisimmillä rannoilla on myös merivesiallas, joka on tosi hyvä keksintö. Niissä on lastenkin turvallisempi polskia matalemmissa vesissä ilman kasvoille lyöviä aaltoja.

Mona Vale

Healeyden koira Riley, joka on tosi symppis!

Riley myös tykkää uida.

Tänään sitten otettiin Mijan ja Susanin kanssa suunnaksi Australian Reptile Park, joka on siis eläinpuisto ja nimestään huolimatta sisältää paljon muitakin eläimiä kuin matelijoita. Se pääasiassa esittelee australialaisia lajeja eikä ole yhtä turistirysä kuin vaikkapa Taronga Zoo, joka on siis Sydneyn pääeläintarha. Tarongassa olisi ollut lisäksi kirahveja, norsuja ja muuta sellasta, mutta mua ei ne tällä kertaa kiinnostaneet. Nähty jo.

Tuolla puistossa sen sijaan nähtiin paaaaljon alligaattoreita, ihania pehmoisia koaloja, nokkasiilejä, vompatteja, dingoja, emuja, kenguruita, käärmeitä, hämähäkkejä, vesinokkaeläimiä ja liuta muita. Näin myös kasuaarin, maailman kolmanneksi suurimman linnun, joka on lentokyvytön ja kuitenkin ihmisille tosi vaarallinen. Kyllähän se oli sen näköinen, etten siihen haluaisi törmätä… Tasmanian Devil (jolle sanakirja antaisi suomenkielisen nimen “pussipiru” tai “pussiahma”, haha) oli myös jännä eläin, Se oli vähän kuin rotan ja näädän risteytys. Tosi ruma, mutta ihan veikeä. Jännää lajissa on se, että se on todella uhanalainen tällä hetkellä, ja yllättävää kyllä, ei ihmisten takia kuten yleensä. Niillä esiintyy syövän kaltaista kasvainsairautta, jonka takia populaatio on supistunut alle 20 000 yksilöön 2000-luvulla. Mun mielestä aika mielenkiintoinen juttu. Nyt yritetäänkin eristää terveitä populaatioita, jotta saataisiin terveitä kantoja kasvuun.

Alligaattoreilla oli mukavan iso alue uiskennella

Koalat oli hirmuisen symppiksiä! Ne nukkuivat lähes koko ajan ja näytti näin ollen ihan kuin ne olisivat sammuneet humalassa mitä erikoisimpiin asentoihin, haha. Suunnittelin jo yhden kidnappaamista ja survomista rinkkaan. Täydellinen unikaveri ja poikaystävän korvike. Jan väitti Laosissa mun olevan crazy cat lady, mut mä väittäisin että mulla on paljon enemmän potentiaalia nimikkeeseen “crazy koala lady.”

Koaloja pääsi myös paijaileman. Niiden turkki  oli niiiiiin pehmeä!

Tää nyt ei ehkä ihan kuulu sarjaamme “Australialaisia eläimiä”, muttah… Galapagoksen kilpikonna Joe, valtava kaveri.

Kengurut olivat mahdottoman kesyjä ja ne vaeltelivat emujen seassa vapaina ympäri aluetta

Aaaaww, kattokaa nyt noita korviakin!
Käytiin lounaalla tällaisen rannan lähellä, nimeä en tosin tiedä. Siellä oli niiiin kaunista!

Mijan sisko Tayla on mun ikäinen ja on nyt lomien aikana reppureissaamassa Thaimaassa, Laosissa, Vietnamissa ja Kambodzassa, joten mulle vapautui hänen huoneensa. Ihan nauratti kun tajusin, että tämä on eka paikka reissun aikana, jossa mulla on ihan oikea peitto. Ei lakanaa, ei epämääräistä likaista fleecetäkkiä tai mun omaa silkkimakuupussia, vaan ihan oikea peitto. Ja valtavasti isoja tyynyjä. Ylellisyyttä!

Paketti Suomesta. Salmiakit meni jo! Toinenkin paketti tuli perästä, jossa oli toinen suklaalevy, pääsykoekirja, vähän lämpimämpää vaatetta ensi kuuta varten ja uudet villasukat. Pääsykoekirja ei tähän kuvaan nyt päässyt, alkais masentaa vaan… Niin ja tuo Bodyshopin paketti oli joululahja Healeyiltä.

Nyt kömminkin jo nukkumaan, alkaa olla kohta ja keskiyö täällä. Huomenna ilmeisesti lähdetään kiertelemään kaupungille, ainakin oopperataloa ja Harbour Bridgeä olisi luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *