Hippejä Nimbinissä ja rentoa elämää Byron Bayssa

Muutama päivä on nyt takana Byron Bayssa. Ensimmäisenä päivänä käveltiin vain eräs kävelyreitti rantaa pitkin, joka johti Australian itäisimpään pisteeseen Cape Byroniin sekä siellä suunnalla olevalle majakalle. Käveltiin, käveltiin ja käveltiin ja päivä oli ihan paahtavan kuuma ja sainkin kauniit junttirusketusraidat hartioihin.

Anni vastaan meri

Bluebottle jellyfish oli rantautunut hiekkaan. Ei koskettu.

Joko uskotte että itärannikolla ollaan?

Cape Byron Lighthouse

Tallow Beach

Seuraavaksi päiväksi varattiin hostellin kautta Grasshoppersin päiväreissu 70 kilometriä itään Byron Baysta sijaitsevaan Nimbiniin. Tämä hippikylänä tunnettu paikka tuli tunnetuksi vuonna 1973 pidettyjen Aquarius-festareiden jälkeen, jolloin opiskelijat, hipit ja muut vaihtoehtokulttuurin kannattajat vyöryivät kylään. Paikkaan perustettiin kommuuneja, joihin kaupunkielämään kyllästyneet taiteilijasielut pakenivat elämään vaihtoehtoisempaa elämää. Erityisen tunnetuksi kylä on tullut kannabiksen kasvatuksestaan ja joka vuosi toukokuun alussa siellä vietetäänkin MardiGrass-festivaali moisen kasvin kunniaksi. Ja ei, pilven polttelu ei ole laillista missään Australiassa, ei edes Nimbinissä, mutta silti kaikki tietävät että sitähän siellä tehdään ja marihuanaa kaupiteltiin täysin julkisesti kaduilla.

Kylä ei oikein herättänyt mitään ajatuksia. Ehkä odotin jotain alkeellisempaa, suloisempaa, boheemimpaa ja vieläkin pienempää. Vaikutti siltä, että suurin osa alkuperäisestä paikallisesta väestöstä on muuttanut alueelta pois turismin tieltä ja kylä ei ollut enää kovin aidon tuntuinen. Itseäni lähes ärsytti pilven polton hienouden alleviivaaminen kaikkialla, aivan kuin mistään muusta ei vaihtoehtoisemmissa elämäntavoissa olisi kyse. Loppujen lopuksi paikka oli ehkä ripauksen surullinen.Ihan tyytyväinen kuitenkin olen, että tuli nähtyä.

Nimbinissä oli mahdollista myös vuokrata flip-flopit jos ei läpsyihin muuten varaa olisi ollut. Flip-flop pari 6 dollaria, yksi kenkä 3 dollaria.

Annin kanssa oltiin ihan elementissämme ötököinä

Meidän Nimbin-bussi

Nimbin-museo, jonne sisäänpääsymaksun sijaan sai antaa pikkulahjoituksia omantunnon mukaan. Omituinen museo, hyvin omituinen.

 
Nimbiniä ei liene turhaan olla kutsuttu nimellä ‘the drug capital of Australia.” Kuulin myös vertauksia Amsterdamiin.

Museon yhden huoneen katto oli aavistuksen psykedeelinen

 
Nimbinin katua. Takana liike nimeltä “Happy High Herbs.”
Retkeen kuului lounas, jonka valmistumista mä innolla jo odottelen tässä

Lopuksi käytiin tiirailemassa jonkinlaista vesiputousta, joka on siis tuo vesinoro oikeassa laidassa. Rotko oli kuitenkin aika vaikuttavan näköinen kallioineen

Tänään sitten vieteltiin vaan löllöilypäivää hostellilla. Pari päivää sitten käytiin illalla joogassa, joka on päivittäin täällä meidän hostellilla, Arts Factory Lodgessa. Sekin toimii lahjoitusperiaatteella, eli itse voi kuppiin laittaa haluamansa summan.Tänä aamuna meinattiin mennä myös, mutta tuntia olikin aikaistettu tunnilla eikä me muutoksesta tiedetty ja oltiin myöhässä muutaman muun kanssa. Me sitten Annin kanssa lähdettiinkin lenkille sen sijaan, jonka jälkeen pulahdettiin altaaseen. Loppupäivä ollaan lueskeltu, rentouduttu, datailtu ja muuta mukavaa. Meidän hostelli on ihan mukava, hieman hippihenkinen ja täällä on valtavasti ihmisiä. Täällä on myös iso teltta-alue, jossa näyttää ihan asuvan joitain ihmisiä, ainakin asumusten sisällöstä päätellen. Dormien lisäksi voi majoittua tiipiissä. Meidän kuuden hengen dormiin lopulta majoittuikin viisi suomalaista ja yksi australialais-indonesialainen. Muutenkin suomalaisiin täällä ollaan törmätty aika useasti jo. Tänä aamuna dormi tyhjenikin muuten ja nyt minun, Annikan ja Annin seurana on enää yksi saksalaistyttö. Nyt lähdetään kokkaamaan illallista (syöminen ulkona on täällä ihan liian kallista!) ja huomenaamuna jatketaan matkaa Gold Coastin Surfer’s Paradisea kohti.

Arts Factory Lodge

Vaihtoehtoisia majoitustapoja, tiipii ja hassu iso teltta

Hauska bussi pihalla, jonka varsinaista ideaa tai olemassaolon tarkoitusta en ole vieläkään ratkaissut

Tämän parempaa kuvaa nyt ei ole teltta-alueesta, mutta kai tästäkin jonkin käsityksen saa. Tässä ollaan matkalla joogailemaan.
Iloisena tänään karkinhakumatkalla, jolle makeanhimoisina päivällä lähdettiin

Seuraavia kuulumisia siis surffariparatiisista, heippa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *