Hervey Bay, en tykkää susta

Kuinka paljon voi pientä ihmistä ottaa päähän? Voi kuulkaa, ette tiedäkään…

Pari viikkoa sitten Australiassa uutisoitiin pensas- ja metsäpaloista kuivuuden ja helleaallon takia. Päästiin Hervey Bayhyn perjantai-iltana. Suunniteltiinkin, että vietetään täällä tyttöjen kanssa neljä yötä ihan vaan rentoutuen ja hengaillen ilman sen kummempia suunnitelmia. No, lopulta tehtiin niin ihan olosuhteiden pakostakin, koska täällä ei oikeastikaan voinut tehdä yhtään mitään hostellin seinien tuijottelun lisäksi, nimittäin… alkoi rankkasateet ja tulvat! Älyttömän hienoa.

Mitä se sitten käytännössä meidän osalta tarkoitti, niin sitä, että täällä ollaan jumissa. Lauantaina ilmoitettiin, että pohjoiseen ei pääse, syynä “natural disaster”, sillä tiet ovat suljettu ja bussiliikenne lakannut. Ok, ei vielä koske meitä eikä mitään hätää. Sunnuntaiaamuna hostellin infotilaisuudessa ilmoitettiin, että tiet etelään ovat myös poikki ja vielä ei tiedetä kuinka kauan, seuraavana aamuna saatte lisää tietoa. Eihän tässä muuten olisi mitään ongelmaa, mutta itse olin jo varannut ja maksanut bussimatkan tiistaiaamulle takaisin etelämmäs Brisbaneen, josta mulla keskiviikkoaamuna lähtee lento Sydneyyn josta taas ensi sunnuntaina lähtee seuraava mantereidenvälinen lento. Yritin vielä olla panikoimatta.

No mitä meille tänä aamuna sitten kerrotaan: bussiliikenne on katki vähintään perjantaihin saakka. Siis mitä?!?!?! Ei mulla ole varaa odotella perjantaihin jos vaikka sattuisin pääsemään etelämmäs, kun sunnuntaiaamuna on pakko olla Sydneyn lentokentällä. Lisäksi mun pää hajoaa täällä jos joudun kököttää tässä hostellissa yhdenkin ylimääräisen yön. Turhauttavaa on myös se, että tulvat eivät täällä edes juuri näy, on vain satanut monta päivää taukoamatta, mutta kaupungin kadut ovat ok. Sadekin vihdoin lakkasi täksi päiväksi ja sää on ollut tosi kaunis. Katsottiin tosin uutissivustoilta videoita valtateiltä eikä se kyllä siltä näyttänyt, että sinne haluaisi sekaan. Ilmeisesti tulvat olivat vaatineet ensimmäisen uhrinsakin, miehen autonsa kanssa ja pari ihmistä ovat kateissa.

Mitä nyt sitten tänään tehtiin, niin tyttöjen kanssa varattiin samantien huomisillaksi lento Hervey Baysta Brisbaneen (näytti siltä, että koko hostelli päätti heti varata lennot, ja me ei haluttu jäädä rannalle ruikuttamaan kaikkien lentojen täyttyessä) niin että päästään keskiviikkona lennoillemme, minä Sydneyyn ja tytöt Airlie Beachille. Mikä siinä niin vittumaista oli, oli se, että lennot täältä on kalliita, siksi alunperinkin varasin Sydneyn lennon Brisbanesta enkä täältä. Siinä kun maksoin yli kolmen tunnin lennosta Brisbanesta Sydneyyn 82 dollaria, niin Hervey Baysta Brisbaneen 50 minuuttia kestävä lento kustantaa 290 euroa! En hirveesti innostunut tästä menoerästä, en sitten yhtään. Ja lisäksi pitää vielä kinuta bussiyhtiöltä mun 45 dollaria takasin.

Jaa ja mitäkö ollaan tässä nyt kolme päivää tehty? Luettu, pelattu korttia, kokattu, luettu, datailtu, pelattu korttia, pelattu monopolya, syöty, juotu, katsottu tv-kaistalta suomitelkkaria, odotettu milloin syödään, pelattu korttia, syöty, keksitty vaihtoehtoisia tapoja päästä täältä pois… (liftaus ja kimppakyytisivustot jouduttiin alkuinnostuksen jälkeen hylkäämään kun tajuttiin vihdoin, että ne tiet hyvin todennäköisesti ovat katki myös yksityisliikenteeltä, ei pelkästään busseilta. Kumivene tai polkupyörän vuokraus olivat pitkään vielä suunnitelmissa mukana tosin!) Hirmu jänniä päiviä on ollut! Tänään oltiin hurjia: astuttiin ekaa kertaa hostellista ulos! Käytiin kävelemässä kaupungilla, meinattiin mennä Greyhoundin toimistolle kinuamaan rahoja takaisin, mutta vastassa oli vain closed-kyltti, koska tänään on vielä Australia Dayn jälkeinen yleinen vapaapäivä. Sitten meinattiin mennä katsomaan merenrantaa ja se oli kyllä ehdottomasti rumin jonka tällä reissulla olen nähnyt. Vesi oli ruskeaa ja ranta ihan törkyä täynnä.

Ei kyllä tarvii Hervey Bayhyn tulla enää ikinä takaisin.

Iha tosissani harkitsin itseasiassa aiemmin Brisbaneen jäämistä, mutta sitten päätin kuitenkin tulla tänne, olinhan Hervey Bayhyn saakka bussipassini etukäteen jo maksanut. Miksi, oi miksi en vaan jäänyt? No, turha sitä enää on jossitella.

26. päivä tosiaan olisi ollut Australia Daykin, jota alunperin innolla odotin ja meinattiin sillon keksiä jotain kivaa ja vähän juhlia sen kunniaksi. Ei hirveesti ollut juhlafiilistä niin se sitten jäi.

Ainoa positiivinen puoli tässä on se, että Fraser Island on myös suljettu sään takia. Se on siis pääsyy miksi kaikki Hervey Bayhyn tulevat. Kyseessä on maailman suurin hiekkasaari ja kuvissa se on todella kaunis, täynnä valkoista hiekkaa ja kauniita järviä. Sinne on kuitenkin pakko ottaa järjestetty retki, joilla ajellaan maastureilla rannoilla ja leiriydytään yöksi. Kahden päivän retket lähtivät alkaen 320 dollaria, johon meillä ei tosiaankaan olisi ollut varaa ja se vähän harmitti. Nyt kuitenkin kun saari olisi ollut jokatapauksessa suljettuna, ei enää harmita oma köyhyys, kun ei sinne oltaisi kuitenkaan päästy. Onnellinen olen myös, että Anni ja Annika on mun matkaseurana tällä hetkellä. Pulassa on kivempaa kolmisin.

Ei ole kyllä näin korkealla käynyt v-käyrät vielä kertaakaan tämän reissun aikana. Luojan kiitos pääsen Australiasta pois ensi sunnuntaina, nyt olen jo ihan kypsä lähtemään.

Tältä sivustolta voi katsoa tiekuntoja, ja nimenomaan väli Hervey Bay-Brisbane on täynnä onnettomuusriskejä ja suljettuja teitä. http://www.racq.com.au/travel/drive_travel/road_conditions#directions:route/Hervey_Bay%2C_Queensland/Brisbane%2C_Queensland

Lisäksi eilen annettiin Brisbaneen myös tornadovaroitus.Täältä näkyy muuten vähän videota miltä Queenslandin osavaltion tulvat näyttää: http://www.abc.net.au/news/2013-01-27/live-wild-weather-queensland-calls-in-army/4486270

Jaahas, Greyhoundin toimisto suljettu

Greyhoundin busseilla olen Sydneystä tänne saakka kulkenut, takaisin päin ei enää ole asiaa sen seurassa

Fraser Island suljettu ja kukaan ei tiedä kuinka kauan

Tällä kovasti suunniteltiin jo meidän pakomatkaa täältä kunnes todettiin että kolmisin tuskin rinkkoinemme tuohon mahduttaisiin

Täällä Fraser Islandin lisäksi toinen turistijuttu on valaidenkatseluretket, mutta tähän aikaan vuodesta ei valaita ole lähipiirissä muuta kuin rumien patsaiden muodossa

Ruma ranta jonka todellista rumuutta kuva vähän sievistelee

Annille käy kohta kalpaten!

Ja tässä näette voittajan!

Tässä nyt fiilikset Hervey Baysta, huomenna onneksi päästään pois täältä. Yritän pistää pian postausta tulemaan kuvien muodossa myös välipysäkistämme Noosassa, jossa surffailtiin. Tulossa myös lisää kuvia Movie Worldista ja Wet’n’Wildista kun sain kuvat viimein Annikan kameralta.

Yksi vastaus artikkeliin ”Hervey Bay, en tykkää susta

  1. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i got here to return the choose.I am trying to to find issues to enhance my site!I guess its adequate to use a few of your ideas!! gfddkfedaefb

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *