Bocas del Toro

Isketään nyt tähän vähän faktoja pöytään kun edellispostaus oli vähän höpötystä. Mesta missä nyt ollaan on siis Bocas del Toro, Panaman pohjoispuolella oleva saaristo Karibialla. Pääsaari on Isla Colon, jolta löytyy paljon hostelleja, ravintoloita, baareja, supermarketteja, sukellus- ja surffiliikkeitä sekä alueen ainoa raha-automaatti. Ympäriltähän löytyy ihan hirmuinen määrä muita saaria, joilta löytyy lähinnä korkeintaan  hostelleja, ehkä jopa pari ravintolaa tai baariakin. Itse löysin puolivahingossa Isla Carenerolta ihastuttavan hostellin Gran Kahunan, jonka sijainti ei voisi lähempänä merta ja rantaa juurikaan olla. Colonin hostellit kun kaikki ovat äänekkäiden teiden varsilla. Kalliimmat paikat saattavat olla peräti meren äärellä, mutta siellä ei mitään asiaa ole uimaan, koska alue on lähinnä veneiden parkkipaikkaa. Täällä sen sijaan voi kävellä suoraan huoneen ovesta mereen polskimaan tai köllähtää rantahietikolle lorvimaan jos huvittaa.

Menopelihän täällä on vene ja dollarin hinnalla pääsee meidän pikkusaarelta huristelemaan pääsaarelle ruokaostoksia tekemään tai muuten vain elämää ja ihmisiä ihmettelemään. Tylsyyden iskiessä voi vaikka liittyä paikallisten joukkoon pelaamaan bingoa keskuspuistossa.Tällä hetkellä täällä on myös erityisen mukavaa se, että meneillään on low season ja ihmisiä on vähän. Säässä ei kuitenkaan ole mitään valitettavaa nyt kun ensimmäisten pilvisten päivien jälkeen aurinkokin tuli esiin, joten mun ajoitus on kerrankin täydellinen.

Hostellin edustan laituri, jolta vene tulee pyydettäessä hakemaan ja vie Colonille. Tämmönen sää tosiaan oli ekat pari päivää kunnes aurinko tuli esiin.

Meidän naapurimökit

Maisema suoraan huoneesta ulos astuessa ja mun lempparitalo vasemmalla. Kuinka siistiä ois asua ei pelkästään Karibian äärellä, vaan konkreettisesti Karibialla, sanan kaikessa merkityksessä?

Pari päivää sitten käytiin päiväreissulla, jossa ajeltiin veneellä ympäri ämpäri ja lopulta mentiin loppupäiväksi biitsille. Käytiin ensin ihmettelemässä villidelfiinejä Dolphin Bayssa, snorklattiin tunnin verran, lounastettiin ja lopuksi mentiin kuuluisalle Red Frog-rannalle, joka tosin mun mielestä ei ollut kovin ihmeellinen. Takaisin hostellille päin ajellessa nähtiin myös mahdottoman isoja punaisia meritähtiä meren pohjassa, jotka olivat aika huikeita. Koko päivän harmittelin vain, että mulla ei nyt ole kuin pikkupokkari käytössä, etenkin kun Bryan vieressä tykitti menemään 300 millin putkellaan. Pöh.

Tämmösillä mentiin

Dolphin Bay

Red Frog-ranta, meidän veneseurue ja rommikookospähkinät. Minä tietysti kannan kaksin käsin, kuinkas muutenkaan.

Paratiisiin ei muuten mitään uutta. Tänään löhöillään, korkeintaan liikutan itseäni Colonille ruokaostoksille. Huomenna meinasin mennä katsastamaan erään toisen paratiisirannan tuolta vähän kauempaa ja perjantaina onkin aika lähteä takaisin Panama Cityä kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *