Uusi tuntematon ja matkakuumetta ilmassa

Heippa kaikille, jälleen pitkästä aikaa!

Olen nykyään jyväskyläläinen! Se on aika kivaa, vaikka aluksi vähän skeptinen olinkin. Kaupunki kun ennestään oli jo niin kovin tuttu ja olisin mieluusti lähtenyt kauemmaksikin. Opiskelijalle kaupunki kuitenkin avautuu ihan uusin silmin, joten ainakin ekasta kuukaudestani olen ottanut kaiken ilon irti. Kinkereitä ja kekkereitä on riittänyt ja puuhaa on ollut myös kodin laittamisessa, mikä selittää pienen blogihiljaisuuden tässä välillä. Nyt on aika skarpata!

Muutin siis kimppaan serkkuni kanssa ja pari viikkoa sitten mukaan liittyi myös siskoltani adoptoitu Pluto-brassi. En tiedä yritänkö vain koiralla paikata hevosettomuutta, mutta ainakin on ihanaa, kun joku on odottamassa kotona ja aina yhtä onnellinen mun kotiinpaluusta. (Tämän tekstin kuvitus on muuten sellaista sekavaa sälää, että huh huh.)

Lähes meidän naapurissa sattuu olemaan myös koirapuisto.

Lähes meidän naapurissa sattuu olemaan koirapuisto.

Mutta tyypillisimmin sen löytää sängystä, useimmiten tyynyni päältä.

Tyypillisimmin Pluton löytää sängystä, useimmiten tyynyni päältä.

Joskus Pluto saattaa pötkötellä peräti omassa pedissään.

Mutta kyllä se joskus saattaa pötkötellä peräti omassa pedissään.

Pluto osaa maastoutua.

Pluto osaa myös maastoutua.

Koulusta tykkään hirmuisesti, vaikka hieman työlästä onkin. Aluksi pääasiassa kaikkien iltamenojen takia, mutta nyt varsinainen opiskelussa alkaa tahti kiihtyä. Meiltä journalistiikan opiskelijoilta on myös akateeminen vapaus kaukana, kun kursseilla on 80 prosentin läsnäolopakko. Ensi keväänä meidän yliopisto isännöi kansainvälistä EJTA-seminaaria (European Journalism Training Association) ja lähdin mukaan työryhmään, joka järkkää kyseistä tapahtumaa. Jännää! Ei siis elämä ole ehtinyt käydä tylsäksi, vaikka Suomen kamaralla jumitetaankin.

Ainoa asia, jonka ehdin sisäistää lukuisien infojen seasta. Nauratti, kun opettajamme todellakin näytti tämän meille.

Ainoa asia, jonka ehdin sisäistää lukuisien infojen seasta. Nauratti, kun opettajamme todellakin näytti tämän meille.

Eilen muuten soluttauduttiin kämppikseni kanssa Cygnaeus-lukiolaisten sekaan kuuntelemaan Rikua ja Tunnaa. Kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen kansainvälisyyden teemapäivä. Itse Madventuresia ja Docventuresia seuranneena sekä herrojen opuksia lukeneena en hirveästi saanut irti esiintymisestä. Se oli aika perussettiä kaavalla opiskelkaa kieliä, tutustukaa paikallisiin ihmisiin, olkaa nöyriä maailmalla jne jne. Oli silti mielenkiintosta nähdä tyypit livenä.

Torstai-iltana Jyväskylän valloitti Kauppakadun Appro, jonne tietysti itsekin piti osallistua.

Torstai-iltana Jyväskylän valloitti Kauppakadun Appro, jonne tietysti itsekin piti osallistua.

Eilen illalla kävin myös ensi kertaa Harjulla melkein parin tunnin lenkillä Pluton kanssa  (kyllä – vasta nyt, vaikka Jyväskylässä olen asunut jo kuukauden, herranjestas! Juksattiinkin vähän, mentiin legendaariset portaat alaspäin.) Ylhäältä maisemat oli tosi hienot ja kaupungin valot sai muistelemaan viime vuotta. Tuli mieleen, miten joskus olisi kiva asua Buenos Airesin kaltaisessa miljoonakaupungissa. Yllätyin. Olen aina pitänyt itseäni pikkukaupunki-ihmisenä. Nyt jo on kuitenkin vähän fiilis, että onpa tämä pieni paikka. Ihmismieli on sitten jännä.

Lähdin suorittamaan approa, mutta lopulta matkaan tarttuikin cum laude! Mikä saavutus...

Lähdin suorittamaan approa, mutta lopulta matkaan tarttuikin cum laude! Mikä saavutus…

Amsterdamin reissu peruuntui, koska Nelson ei tulekaan Eurooppaan jonkun stipendihässäkän takia. Yksin mulla taas ei ole mitään motiivia kyseiseen kaupunkiin lähteä. Viikko sitten postiluukusta tipahti kuitenkin kiva verosetien lappu, joka suorastaan huusi mulle reissua. Palautuksia tiedossa joulukuussa, hip hip hurraa! Vähän olen vilkuillut luentokalenteria, ja näyttäisi siltä, että itsenäisyyspäivästä eteenpäin kalenteri näyttää tyhjää. Seuraava luento on vasta 13. tammikuuta, eikä joulukuun mahdollisista töistä ainakaan vielä ole kuulunut mitään. Reissu? Reissu!!!

Nyt on vaan valtava kysymysmerkki, että minne. Balin kuvittelin olevan automaattinen vastaus. Nyt pohdittuani hieman pitempään, olen tuumannut, että ehkä ei sittenkään. Kukaan kaveri ei pääse lähtemään mun kanssa ja kahdesti siellä käyneenä – kerran yksin, kerran kaverin kanssa – totean, että Balista saa paljon enemmän irti hyvässä seurassa. Jopa, vaikka kavereita siellä ennestään onkin. Kaikki tulee myös niin paljon halvemmaksi toisen kanssa, että suututtaa vaan yksinään maksella tuplahintoja.

Nyt sitten pohdinta on päällä. Balkanin alue ja Itä-Eurooppa kiinnostaisi hirmuisesti, mutta onko siellä kiva matkustaa joulu-tammikuussa, vai lähtisikö suosiolla kauemmas ja jättäisi tuon reissun kesäajalle? Afrikka pyörii mielessä myös hirmuisesti ja katsoinkin, että Johannesburgiin on ihan kohtuullisen hintaisia lentoja. Miten olisi eteläisen Afrikan reissu kombolla Etelä-Afrikka, Namibia ja ehkä myös Botswana? Onko näissä maissa ylipäänsä mitään järkeä naisen matkustaa yksin ja mitä nähtävää niissä riittäisi? Katselin workawaysta vapaaehtoistöitäkin, mutta mitään kiinnostavaa ei oikein ollut, joten eiköhän ihan matkusteluna vain menisi tuo reissuvaihtoehto.

tumblr_m6i3x6MM4l1rum4x5o1_500_largeNyt siis, ideoita, ehdotuksia, vinkkejä ja muuta otetaan vastaan! Minne kannattaa mennä juuri nyt noin kuukauden reissulle? Minne saa halpoja lentoja tai missä on nyt jotain mielenkiintoista meneillään? Afrikkavinkkejä myös otetaan vastaan erittäin mielellään, koska manner ei ole mulle tuttu juuri lainkaan.

tumblr_m6i406UPL51rum4x5o1_500_largeEilen fiilistelin myös repeatilla lähes koko lenkin ajan tätä lottomainoksesta bongaamaani biisiä. En malta odottaa, että pääsen taas hyppäämään rähjäiseen bussiin kanoja kantavan mummon viereen kuuntelemaan tätä!

Nyt painun kokkaamaan, niin loppuu tämäkin sekava ajatusvirta. Jos ensi kerralla saisin jotain vähän fiksumpaa tekstiä aikaan.

3 vastausta artikkeliin ”Uusi tuntematon ja matkakuumetta ilmassa

  1. Jee, tervetuloa vaan Jyväskylään! :)
    Kuulostaa kyllä äärettömän otolliselta ajalta lähteä reissuun, toivon mukaan jokin mukava kohde löytyy ja pääset taas hieman reissuilemaan!

  2. Itse lähtisin kuukauden reissulle just jonnekkin aasiaan :) okei ei ehkä kutalle, mut esim vietnamiin. Thaimaassa nyt huomaa, että sadekausi on loppu, mutta hinnat silti vielä ihan lowseason tasolla joten jossain täällä on aika kiva aika olla :)

  3. Oho, jostain syystä nämä kommentit menneet multa aivan ohi!

    Laura, kiitos! Sanos muuta, nyt kuukauden breikki kelpaisi vallan mainiosti.

    Mari, Myanmar mulla oli yksi vaihtoehto, joka kutkutti tosi paljon. Myös Papua-Uusi Guinea jostain syystä kiehtoo mua tosi paljon. Molempiin matkustus on vain aika arvokasta ja Myanmarin viisumin hankkiminen sen verran monimutkanen prosessi, että nyt ei jaksa säätää. Vietnam ei jostain syystä ole mua hirveesti kiinnostanut koskaan ja sen viime reissullakin skippasin, mutta ehkä joku päivä? Thaimaan halki matkasin viime vuonna kuudessa päivässä, heh. Ei ollut mun lemppari. Mutta toisaalta en käynytkään missään rannikolla tai saarilla, mikä totta kai vaikuttaa kuvaan jonka maasta sain. Nyt mua kiinnostaisi ehkä vähän vähemmän turistoituneet seudut :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *