Kohta mennään!

Ihan alkuun, kivaa itsenäisyyspäivää kaikille! Tänä vuonna minä juhlistan sitä hieman epäisänmaallisesti lentämällä pois maasta.

Alun perin meinasin postailla ennen matkaa matkavalmistelujen etenemisestä, mutta lopulta siinä kävi klassiset: enhän mä mitään oikeasti järkevää ehtinyt valmistella (eikä oikeastaan paljoa valmisteltavaa ollutkaan, kaikki oli aika kondiksessa viime reissun jäljiltä). Tässä oikeastaan kaikki mitä tein:

1) Hankin uuden passin

2) Vein viikkoa aiemmin koiran hoitoon siskolleni

3) Ostin pari Afrikkaan sijoittuvaa kirjaa matkalukemiseksi

4) Ostin tilkkulaarista pilkkahintaan ihanaa printtikangasta, joka huusi Afrikkaa. Äiti ompeli siitä maksihameen.

Kirjoja ja liehuva vaate, mitä muuta reissulla tarvitsee?

Pakkaaminenhan hoitui näppärästi edellisiltana ja kohteisiin olen tutustunut, noh, aika heikonlaisesti. Edelleen suunnitelmana on ainoastaan laskeutua Johannesburgiin ja miettiä siellä lisää jatkosuunnitelmaa. Onhan mulla yli kymmenen tuntia aikaa lennolla tutkia mun Lonely Planetia.

En ole täällä kertonutkaan, mutta mullahan on reissuseuraakin tiedossa. Mikko tosin tulee neljä tuntia mun jälkeen Johannesburgiin eri lennolla, joten odotan sen matkaan ensin. Matkataan yhdessä uuteen vuoteen saakka, jolloin Mikko lentää takaisin Suomeen ja itse jatkan vikat pari viikkoa itsekseni.

Alunperin mietittiin, että jatketaan samantien bussilla eteenpäin kaupungista. Voi kuitenkin olla, että tämä suunnitelma vähän muuttui juuri. Eilen vapaustaistelija ja Etelä-Afrikan ensimmäinen musta presidentti Nelson Mandela kuoli kotonaan Johannesburgissa, joten voi olla, että jäämmekin kaupunkiin ainakin yhdeksi yöksi katsomaan tunnelmia paikan päälle. Harvoin osuu paikalle juuri silloin, kun jotain näin historiallista tapahtuu. Samalla ehditään vähän miettiä, mihin suunnataan seuraavaksi.

Passin hankinta sujui näppärämmin kuin osasin odottaakaan. Poliisiasemalle pääsi jonottamatta varaamalla netistä ajan. Mun kuva oli niin vanha, että virkailijatäti tenttasi mua melkoisesti väestötilaston tietojen pohjalta, lähinnä mun perhetietoja koskien. Kyllä hävetti, kun en muistanut äidin syntymäaikaa. Valmis passi saapui naapurin Ärrälle tasan viikossa. Nyt mun passissa kirmailee hirviä, kettuja, oravia sun muita ja takakannessa leijuu lumihiutaleita. Se täti piti mua vaan vähintään vinksahtaneelta, kun halusin hinnalla millä hyvänsä pitää vanhan passini. Siellä on kuitenkin kaikki leimat viime reissulta aina Machu Picchu-leimasta lähtien, sillä on valtavasti tunnearvoa! Mun passihan olisi mennyt takuuseen, koska sen etusivu irtosi ennen voimassaoloalan loppua. Silloin passi olisi pitänyt kuitenkin lähettää sille firmalle. Mä olin valmis maksamaan sen reilu 50 euroa, että sain pitää aarteeni. Joskus ihmiset on vain hölmöjä, ei voi mitään.

IMG_8075 IMG_8081Eilen siis tulin jo Helsinkiin siskoni luo yöksi. Tänään vielä viimeistelin viimeisiä koulujuttuja, joten tosiaan on vähän extempore-lähtöfiilis.Check in tuli kuitenkin juuri tehtyä, ja kentälle lähdetään reilun tunnin päästä. Kai se on uskottava, että kohta mennään taas!

Yritän ehtiä tehdä pakkauspostauksen teille ja ajastaa sen ilmestyväksi, kun itse kökötän lentokoneessa. Lopuksi vielä kuva, joka kuvastaa mun tämänhetkistä lähtöfiilistä. Heippa!

I have no idea what Im doing

2 vastausta artikkeliin ”Kohta mennään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *