Safarihommia

Postausväli on taas päässyt venymään, sillä tällä hetkellä majailen Mosambikin Tofossa, joka on pieni rantakylä Intian valtameren äärellä. Rento meininki ja reggae soi, mikäs sen mukavampaa. Netti tosin täällä löytyy vain ja ainoastaan parista internet cafesta, joissa minuuttihinta on melkoinen.  Nyt kuitenkin asiaa villieläimistä!

Swazimaahan menin alun perinkin ajatuksenani bongata eläimiä ja mennä safarille. Etelä-Afrikassa olisi ollut suurempia luonnonpuistoja, joissa on enemmän eläimiä. Kruger olisi ollut lähellä Johannesburgia, mutta pikkukapinallinen sisälläni halusi mennä vähän pienempään, ei niin paljon vierailijoita vetävään puistoon. Espanjalainen Pablo sanoikin, että Krugerissa voi päätyä ajelemaan jeeppiletkassa turistilauman keskelle. En kuitenkaan halunnut myöskään reissata pitkiä matkoja vain safarin takia, ja kun Swazimaa osui kivasti reitille, oli luontohommat helppo tehdä siellä.

Ensimmäisenä matkasin Hlane Royal National Parkiin, joka oli parin minibussikyydin ja puolentoista tunnin päässä. Etukäteen ei tarvinnut varata mitään, sillä kahden ja puolen tunnin game drive oli joka päivä klo 11. Perillä olin kello kymmenen maissa, joten mukaan mahtui vielä helposti.

IMG_8721

Puiston sisäänkäynti, josta henkilökunnan kanssa käveltiin parinsadan metrin matka leiriin. Leirissä oli vuokramökkejä ja leirintäalue.

IMG_8718

Sarkikuonon pääkallo on aika kiitettävän kokoinen.

IMG_8716

Menopelimme. Itse valtasin etupenkkipaikan, koska totesin siinä olevan parhaat näkymät valokuvausta ajatellen.

Menopelimme. Itse valtasin etupenkkipaikan, koska totesin siinä olevan parhaat näkymät valokuvausta ajatellen.

Puisto ei ollut kovin iso, mutta kyllin suuri minulle. Alue oli jaettu aidoilla kolmeen osaan, minkä kerrottiin vähentävän erityisesti sarvikuonojen salametsästystä. Pienemmällä alueella eläinten lukumäärää on helpompi seurata. Kahdella alueella sai myös ajaa vapaasti omalla autolla, mutta leijonien ja norsujen alueella tarvittiin opas.

Leijonia mekin lähdimme ensimmäisenä etsimään. Matkalla teiden varret kuhisivat impaloita ja muita pieniä antilooppeja. Kolmossektorille päästyämme löytyi saman tien laumallinen norsuja. Ne on muuten valtavia eläimiä, huomattavasti aasialaisia sukulaisiaan suurempia. Muutama niistä tuli ihan auton lähellekin ihmettelemään vieraita.

IMG_8967 IMG_8756 IMG_8752 IMG_8747 IMG_8741

Villisiat on ihan mahdottoman hellyyttäviä otuksia. Niiden juoksu on huvittavan näköistä jos ei muuta.

Villisiat on ihan mahdottoman hellyyttäviä otuksia. Niiden juoksu on huvittavan näköistä jos ei muuta.

IMG_8979IMG_8862 IMG_8775

Sadekauden takia kaikkialla oli tosi vihreää ja pusikkoa riitti.

Sadekauden takia kaikkialla oli tosi vihreää ja pusikkoa riitti.

Puita norsujen jäljiltä.  Ne ovat kuitenkin sen verran fiksuja eläimiä, etteivät ne koske hedelmäpuihin ollenkaan, koska vioittuneista puista ei saisi hedelmiä.

Puita norsujen jäljiltä. Ne ovat kuitenkin sen verran fiksuja eläimiä, etteivät ne koske hedelmäpuihin ollenkaan, koska vioittuneista puista ei saisi hedelmiä.

Mutanttietana. Ihan valtavan kokoinen, hyi.

Mutanttietana. Ihan valtavan kokoinen, hyi.

Pari hippoa polskimassa.

Pari hippoa polskimassa.

Mutakuopalla riitti norsuja.

Mutakuopalla riitti norsuja.

IMG_8889 IMG_8887 IMG_8870 IMG_8844 IMG_8836 IMG_8831

Tiellä oli pieni este.

Tiellä oli pieni este.

IMG_8814 IMG_8798 IMG_8795 IMG_8789 IMG_8785

Meidän seurue oli ilmeisen onnekas, sillä löysimme kuin löysimmekin leijonia, kolme naarasta ja uroksen köllimässä auringossa. Päiväsaikaan ne lähinnä laiskottelevat ja useimmiten pusikossa puiden varjossa.  Näin sadekauden aikaan kasvusto on korkeaa, joten eläimiä voi olla vaikeampi bongata. Harmitti vain hieman se, että nämä kisut olivat päättäneet valita auringonottopaikakseen kohdan aidan luota, joten kuvissa ei ole kovin villi fiilis. Mutta pääasia, että ne löytyivät kuitenkin!

IMG_8957 IMG_8937

Kisuilla oli väsy.

Kisuilla oli väsy.

IMG_8931 IMG_8908

Yritin kysyä oppaaltamme Ndumalta eläinten lukumääriä, mutta vastaus oli vain ”If I tell you I have to kill you.” Ainoastaan puiston työntekijät tietävät eläinten lukumäärät, ja salametsästyksen takia niitä ei luovuteta eteenpäin. Vaikutti fiksulta, tosin itse en ole tällaista käytäntöä tavannut ikinä missään.

Norsujen ja leijonien jälkeen olin jo aika tyytyväinen, koska kumpienkaan löytämistä ei luvattu varmuudella, ihan ymmärrettävistä syistä. Matka jatkui kuitenkin ykkös- ja kakkossektoreille, jossa käytiin ihmettelemässä sarvikuonoja. Niiden koko yllätti täysin. Norsujen odotinkin olevan suuria, mutta sarvikuonot myös ovat tosi massiivisia.

IMG_9055 IMG_9054 IMG_9041 IMG_9037 IMG_9028 IMG_9024 IMG_8999 IMG_9060Big fivestä (leijona, sarvikuono, norsu, leopardi ja puhveli) on nyt bongattuna kolme. Safari oli omatoimireissuna helppo tehdä ja tuli paljon halvemmaksi  kuin matkatoimiston kautta tehtynä. Onnistunut päivä kaiken kaikkiaan. Me happy.

 

3 vastausta artikkeliin ”Safarihommia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *