Uusi vuosi, uudet kujeet

Ennen vuoden vaihtumista otetaan kuitenkin katsaus viime vuoteen, joka reissauksen osalta oli melkoinen menestys, vaikka itse sanonkin.

Tammikuu

Uuden vuoden vietin Balilla, josta jatkoin matkaa Sydneyyn. Australiassa edessä oli pieni kulttuurishokki: televisioita, toimiva julkinen liikenne, uima-altaita, hanavettä voi juoda! En ollut vielä valmis palaamaan länkkärielämään, kaipasin bungaloweja ja yhden mopon päällä matkustavia perheitä. Näin kuitenkin ystävääni Mijaa ja hänen perhettään, vietin ikimuistoisen illan salsaklubilla Nelsonin ja hänen ecuadorilaisten ystäviensä kanssa ja  tutustuin Anniin ja Annikaan. Rapsuttelin kenguruita ja koaloita ja hikoilin koko kesän kuumimpana päivänä noin 40 asteen helteessä. Lopulta jäimme Hervey Bayhin jumiin tulvien takia, minkä takia oli otettava kallis lento Brisbanen kautta Sydneyyn jatkolentoa varten.

IMG_2043

Ihana Anni!

IMG_3149

Ihana Annika ja Wet’n’Wild!

IMG_2365 IMG_2418 Helmikuu

Lensin Chileen Santiagoon, jossa ystäväni Sergion vieraanvaraisuus oli sanoinkuvaamatonta. Ratsastin ratsupoliisien hevosella keskellä kaupunkia ja jouduin jälleen muuttamaan suunnitelmia ja kiertämään Boliviaan Buenos Airesin kautta. Buenosissa ihmettelin tangoa, kauniita ihmisiä ja laukkakisoja muutaman päivän ajan, kunnes jatkoin matkaani Bolivian puolelle, jonka luonto lumosi minut omituisuudellaan. Salar de Uyunin neljän päivän jeeppireissulla näin lukemattoman määrän laamoja, flamingoja ja laguuneja.

IMG_3222 IMG_3256IMG_3534 IMG_3683 IMG_3783 IMG_3897 IMG_3999Maaliskuu

Maaliskuussa matka jatkui Peruun, jossa Jungle Inka Trekillä kohtasin elämäni neljä raskainta päivää – samalla ehkä myös parasta? Alamäkipyöräilyä, kuumia lähteitä, vaeltamista upeissa maisemissa ja köysiradan laskua ja viimein neljäntenä aamuna usvasta nousevan Machu Picchun näkeminen, huh huh! Cuscoon pysähdyin pariksi viikoksi tekemään ennakkotehtäviä ja yliopistohakuja, ehkä vähän juhlimaankin hyvässä seurassa. Lopulta matka jatkui Lobitokseen, jossa olin Piscinas Surf Housella kolme viikkoa töissä rannan ääressä.

IMG_0059IMG_4516 IMG_0111

Lobitoksen auringonlaskut ovat kauneimpia näkemiäni.

Lobitoksen auringonlaskut ovat kauneimpia näkemiäni.

Tyttöjenillat, beauty night ja nuotiokekkerit jäivät erityisesti mieleen Surf Housella viettämästäni kolmesta viikosta.

Tyttöjenillat, beauty night ja nuotiokekkerit jäivät erityisesti mieleen Surf Housella viettämästäni kolmesta viikosta.

Huhtikuu

Lobitoksesta jatkoin haikein mielin Mancoraan juhlimaan ja toteuttamaan kauan haaveilemani rannalla ratsastuksen. Lopulta matka jatkui Ecuadoriin, jossa koskenlaskun jälkeen sairastuin ja kaikki muu suunnittelemani hauska, kuten benjihyppy, jäi tekemättä. Ei kuitenkaan harmittanut, koska kuun vaihteessa lentokone hurautti superkauniiseen Panamaan!

Mancora ja Mancoran rannat, huikeita!

Mancora ja Mancoran rannat, huikeita!

Ecuadotin Banosissa kävin ihmettelemässä vesiputouksia.

Ecuadotin Banosissa kävin ihmettelemässä vesiputouksia.

DSCF1381

Ecuadorissa oli mahdollisuus piipahtaa päiväntasaajalla.

Ecuadorissa oli mahdollisuus piipahtaa päiväntasaajalla.

Toukokuu

Viimeisen viikon aikana otin kaiken ilon irti Panaman Bocas del Torosin upeista rannoista. Madridissa vietin muutaman päivän vain kierrellen kaupungissa. Koti oli jo niin mielessä, ettei oikein malttanut enää keskittyä olemaan sosiaalinen tai ottamaan selvää kaupungin yöelämästä. Lopulta saavuin seitsemän kuukauden jälkeen Suomeen, vietettiin paluujuhlia ja näin rakkaita. Kävin pääsykokeissa ja ylitin itseni juoksemalla kahdeksan kilometrin ExtremeRunin.

IMG_0067 IMG_0053 IMG_0049

Madrid

Madrid

Paluukekkerit Suomi-teemalla ja kaikki rakkaat <3

Paluukekkerit Suomi-teemalla ja kaikki rakkaat <3

ExtremeRun ja voittajafiilis!

ExtremeRun ja voittajafiilis!

Kesäkuu

Ihailin Suomen kauneutta kuin turisti konsanaan, sillä yksin ajaessani pysähtelin teiden varsille kauniisiin paikkoihin räpsimään kuvia kännykällä. Nautin kesätoimittajan työstäni ja Suomen kesästä. Kova takaisku oli, kun tammani mursi jalkansa ja se jouduttiin lopettamaan. Tallensin jo kirjanmerkkeihini myanmarilaisen buddhatemppelin, joka etsi englannin opettajaa nuorille munkeille vähintään puoleksi vuodeksi. Yllätyin itsekin siitä, miten paljon lopulta riemastuin Jyväskylän yliopiston hyväksymiskirjeestä journalistiikan opiskelijaksi. Suomi näytti jälleen kauniilta ja odotin syksyä enemmän kuin koskaan ennen. Loppukesä vilahti nopeasti ystävien ja hevosten parissa. Loppukesästä kävin vielä rymyämässä Ilosaaressa, jossa Sigur Rosin keikka oli jotain sanoinkuvaamattoman upeaa.

Miten Suomi saattoikin näyttää kauniilta kesäiltoina mökkimme lammen rannalla?

Miten Suomi saattoikin näyttää kauniilta kesäiltoina mökkimme lammen rannalla?

Hei hei Valencia, elämäni hevonen <3

Hei hei Valencia, elämäni hevonen <3

Reippaana juttukeikalla!

Reippaana juttukeikalla!

En varmaan ikinä ole ollut yhtä onnellinen, kuin kaivaessani tämän lapun kirjekuoresta.

En varmaan ikinä ole ollut yhtä onnellinen, kuin kaivaessani tämän lapun kirjekuoresta.

Syyskuu-lokakuu

Syksy oli minulle lähes yhtä jännittävää aikaa kuin vuotta aikaisemmin reissuun lähtiessäni. Vaikka tällä kertaa siirryin vain vaivaiset viisikymmentä kilometriä kotoa Jyväskylään, oli muutto omaan kotiin ja uuden koulun aloittaminen tosi jänskää. Lisäksi adoptoin siskoltani brasilianterrieri Pluton, mistä tykkäsin kovasti – on ainakin joku jota rutistaa kainaloon öisin. Syksy menikin hujauksessa juhliessa fuksiaisia, 20-vuotissynttäreitä, tupareita, Kauppakadun Approa ja vaikka mitä muita opiskelijakekkereitä. Kävimme katsomassa Sarasvuota ja risteilemässä journalistiristeilyn merkeissä. Tylsää ei tosiaan ollut!

Syksyllä ei tullut valokuvattua ainakaan liian paljon, joten isketään tähän nyt vaikka kuva Plutosta ja sen ilmeestä kun komennan sitä pois sylistä.

Syksyllä ei tullut valokuvattua ainakaan liian paljon, joten isketään tähän nyt vaikka kuva Plutosta ja sen ilmeestä kun komennan sitä pois sylistä.

Marraskuu

Lokakuun lopulla sain tietää mukavista veronpalautuksista, joten alkukuusta sain extempore-älynväläyksen: Ympyrä pitää sulkea  ja viimeinenkin mantere valloitta. Niinpä viikkoa myöhemmin sähköpostiini ilmaantuivat Johannesburgin lentoliput ja olin itsekin ällistynyt. Mitä juuri tapahtui? Taasko mä oon menossa? Marraskuun lopulla melkein kaikki syksyn kurssit oli suoritettu Keskisuomalaisen parin päivän harjoittelua myöten ja vapaus häämötti.

1384324_662078380511482_818947027_n

Kun ulkona alkoi näyttää tältä, olin enemmän kuin tyytyväinen lähtöpäätökseeni. Kuusikin viikkoa vähemmän talvea on parempi kuin täysi talvi.

Kun ulkona alkoi näyttää tältä, olin enemmän kuin tyytyväinen lähtöpäätökseeni. Kuusikin viikkoa vähemmän talvea on parempi kuin täysi talvi.

Joulukuu

Itsenäisyyspäivänä oli lähdön paikka. Mitään hajua ei ollut mihin olin menossa, mutta ei sen väliä, olin vapaa taas melkein kuuden viikon ajan! Satuin onnekseni Johannesburgiin juuri pari päivää Mandelan kuoleman jälkeen, osallistuin hänen muistotilaisuuteensa ja näin Obaman. Swazimaassa kävin ihmettelemässä villieläimiä safareilla ja Mosambikissa nautin upeista rannoista ja rennosta elämästä. Lopulta käänsin täysin kelkkani suuntaa ja lensin Kapkaupunkiin.

Seeproja ihmettelemässä Mlilwanen kansallispuistossa Swazimaassa.

Seeproja ihmettelemässä Mlilwanen kansallispuistossa Swazimaassa.

Jos täytyisi nimetä unohtumattomimpia kokemuksia matkoiltani, Mandelan muistotilaisuus takuulla kuuluisi niihin.

Jos täytyisi nimetä unohtumattomimpia kokemuksia matkoiltani, Mandelan muistotilaisuus takuulla kuuluisi niihin.

Uuden vuoden aaton kunniaksi teimme aamulla porukalla couscous-salaattia ja laittauduimme valmiiksi. Kohta syödään ja taksi on tilattu kolmelta viemään meidät viinitilalle. Päivä jatkuu samppanjapiknikillä kunnes illalla siirrytään toiselle tilan alueelle juhlimaan aamuun saakka. Joten ei siis muuta kuin…

Mahtavaa uutta vuotta kaikille! Juhlikaahan koko viime vuoden edestä!

4 vastausta artikkeliin ”Uusi vuosi, uudet kujeet

  1. Huh, sulla on ollut kyllä todella upean ja tapahtumarikkaan kuuloinen vuosi! :) Ihanaa ja seikkailuntäyteistä uutta vuotta!

    • On ollut, ei sitä itse tajunnut vuoden aikana, mutta jälkeenpäin kelatessa taaksepäin alkaa melkein hengästyttää :) Kiitos, samoin sulle!

  2. Päivitysilmoitus: 2014 oli yllätysten vuosi - Tuntemattomaan ja takaisin

  3. Päivitysilmoitus: Johan oli vuosi - Tuntemattomaan ja takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *