Seikkailua tiedossa taas!

Lupasin jotain huikeaa tälle illalle, joten täältä pesee!

Vajaa viikko sitten palattuani Suomeen oli vähän haikea fiilis.Seuraavasta reissusta ei ollut aavistustakaan, varsinkaan pidemmästä reppureissailusta. Varattomana opiskelijana on vähän hankala suunnitella yhtään mitään. Ylläri olikin melkoinen eilisen sähköpostin myötä.

Arvatkaas nimittäin mitä. Tämä tyttö lähtee toukokuussa melkein neljäksi kuukaudeksi…

 

TansaniaAlle viikko oltu Suomessa ja Afrikka kutsuu jälleen!

Kyseessä on siis opintoihini kuuluva harjoittelu, joka järjestetään yhteistyössä yliopistoni kanssa. Hain tähän North-South-South -ohjelmaan syksyllä, mutta joulukuun alussa kuulin, etten ole valittu tällä kertaa, mitä osasin odottaakin – olenhan vasta ensimmäisen vuoden opiskelija ja työkokemusta alalta on vain yhden kesän verran. Opettajani kuitenkin vinkkasivat, että on vielä mahdollisuus, että paperini lähetetään eteenpäin Helsinkiin ja poikkeustapauksissa neljäs lähtijä saatettaisiin nimetä Tampereen, Helsingin ja Jyväskylän harjoittelijoiden lisäksi. Totesin vain, että joo joo, lähettäkää vaan, mutta olin tosi skeptinen. Eihän tässä taloustilanteessa mihinkään ylimääräiseen rahat riitä.

Olin jo melkein unohtanut koko jutun ja valmistauduin tämän aamun kesätyöhaastatteluun, kunnes eilen klikkasin meilin auki ja kappas: “Minulla on ilo ilmoittaa, että sinut on valittu neljänneksi North-South-South -harjoitteluvaihtoon lähtijäksi!” Huh sitä säpinän määrää kesken luennon!

Tänä aamuna sitten soitin jo kesätöistä, että kiitoksia vaan, mutta tämä tyttö lähteekin Afrikkaan. Lähtö on jo toukokuun alussa, sillä kuun puolessavälissä alkaa intensiivikurssi Dar es Salaamin yliopistolla. Minullekaan ei yksityiskohdat vielä ihan selviä ole, mutta käsittääkseni kurssi kestää muutaman viikon, jonka jälkeen kaksi kuukautta työskennellään paikallisessa mediassa (lehti, tv, radio, ihan minne pääsee ja mikä eniten kiinnostaa) ja lopuksi kuukausi tehdään freelance-työtä suomalaisiin medioihin (eli reissataan ympäriinsä, eiku?). Elokuussa siis koittaisi paluu. Oletan, että kesto tulee olemaan noin nelisen kuukautta, mutta tämäkin tarkentunee lähiaikoina.

Rakastan kouluani, rakastan opiskelemaani alaa enkä voisi olla kiitollisempi.

Suomen talvikin näyttää taas kymmenen kertaa kauniimmalta! Apua, tässähän on enää reilu kolme kuukautta aikaa lähtöön! Miten valmistaudutaan ulkomailla asumiseen? Miten siellä ollaan, kun ei tarvitsekaan rinkkaa raahata joka viikko uuteen osoitteeseen?

Jos lukijoissa on ketään jyväskyläläistä tai tänne kesäksi tulevaa vinkkaan, että kämpän puolikas vapautuisi vuokralle ainakin touko-elokuu-välille, ehkä jo huhtikuuksikin. Lisää sähköpostilla :)

 

 

12 vastausta artikkeliin ”Seikkailua tiedossa taas!

  • Kiitos! On tosiaan. Äitini tapaa sanoa, että asioilla on tapana järjestyä, ja nyt tosiaankin voin yhtyä siihen. Samoin sinne!

 1. Mahtava juttu, sun seikkailutarinoille ei siis näy loppua. :) Hurjasti onnea tuosta mahdollisuudesta, kuulostaa aika upealta!

  • Ei vielä piiiiiiitkiin aikoihin! Kiitos, oon itsekin kyllä niin tyytyväinen, sillä tää on askel juuri siihen suuntaan minkä parissa haluaisin tulevaisuudessakin työskennellä :)

 2. Tosi hienoa että sun matkatarinoita saa lukea jatkossakin! Aivan upeaa ja Onnittelut tietenkin että tulit valituksi tuonne! :)

 3. Kuulostaa ihanalta! Jostain syystä Tansaniasta on ollut nyt sellaista yleistä “buzz”-fiilistä mun tuttujen parissa, mutten siitä itse oikein mitään tiedä, joten mielenkiintoista päästä seuraamaan sun elämää siellä :)

  • Niin mustakin, olen edelleen ihan täpinöissäni täällä! Itse onneksi lähden sinne aivan takki auki, maa on mulle täysin vieras enkä ketään siellä reissannutta tunne, joten ainakin ilman ennakkoluuloja tai -odotuksia tulee lähdettyä :)

 4. Oi Tansania, aivan mieletöntä!! Toukokuu on varmasti edessä nopeasti, odotan mielenkiinnolla reissukuulumisia tuolta kaukaa! Ja haluan takaisin yliopiston penkille että pääsisin vaihtoon/harjoitteluihin… ;)

  • Niin totta, kolme kuukautta enää lähtöön ja tiedän että se tulee menemään hurjan nopeasti. Vaikka välillä tulee manattua köyhää opiskelijaelämää ja sen asettamia rajoituksia, niin kyllä siinä tosiaan on puolensa. Jos ei muuta, niin tuleepa ainakin ikimuistoisia reissuja! Mielikuvituksellisilta ratkaisuilta ei voi välttyä minibudjetilla reissatessa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *