Kapkaupungin yläpuolella

Uudenvuoden vastaanotosta selvittyäni vietin pari päivää Kapkaupunkia tutkien. Muut jatkoivat vielä trancefestareille yhdeksi illaksi, mutta itse jäin kiltisti kotiin nukkumaan lippujen hintojen hirvittäessä ja univelkojen painaessa silmiä. Niinpä seuraavana aamuna nousin skarppina ylös ja köröttelin minibussilla kaupunkiin.

Hieman laiskotti, joten päätin olla kuin kunnon turisti konsanaan: ostin lipun sightseeing-bussiin. Tiedättehän, sellaiseen punaiseen kaksikerroksiseen, jossa voi kuunnella kuulokkeilla oppaan höpötystä. Michelle sanoi tehneensä saman kaupunkiin saavuttuaan ja väitti olevan hintansa väärti. Ihan oikeassahan tuo oli. Kaupungista en kuitenkaan nyt itse höpötä sen enempää, vaan tykitän niitä kuvia myöhemmin. Nyt nimittäin asiaa vuoresta, joka oli kierrokseni kohokohta. Eikä ihan mistä tahansa vuoresta.

Kapkaupungin Pöytävuori on täysin maineensa ansainnut. Itse menin sen tsekkaamaan ihan vain uteliaisuudesta, ehkä vähän “kyllähän-jokaisen-nyt-on-Pöytävuorelle-kiivettävä” -mentaliteetilla ja täysin ilman odotuksia. Ensimmäinen kiva yllätys oli jo pääsylipun hinta: köysirataa (onko sanalle “cable car” mitään fiksumpaa suomennosta?) pitkin edestakainen matka normaalisti keventää lompakkoa 215 randin eli 14,10 euron verran. Taulussa tiskien edessä oli myös, että perjantaisin opiskelijakortilla sisäänpääsy 130 randia (8,55e). Hetken aikaa asiaa pohdin ja lopulta tulin tulokseen, että kyseinen päivä oli juurikin perjantai! Kävipä tuuri! Eläkeläisillekin oli perjantaialennus, mutta se koski vain eteläafrikkalaisia. Kansainvälisetkin opiskelijat onneksi alennuksen saivat Isic-korttia vilauttamalla.

Ylös pääsin suht nopeasti varoituksista huolimatta, alle puolessa tunnissa. Hissimatka ylös oli aika hieno, sillä vaunu pyöri ympäri ja maiseman näki siis joka kulmasta jo nousun aikana. Kokoakin pömpelillä riitti, sillä sisään mahtui kerralla 65 ihmistä.

IMG_9366Ylös päästyäni piti ihan huokaista, niin hienot olivat näkymät. Harvoin menen niin hiljaiseksi ihan vain korkean paikan ansiosta. En vain voinut olla tuijottamatta sitä kohtaa horisontissa, jossa meri yhtyi taivaaseen, eikä rajaa erottanut tarkasti mitenkään. En ole ikinä rantaa tai merta nähnyt niin korkealta, enkä olisi osannut uskoakaan että siinä voisi olla jotain niin spesiaalia.

IMG_9443

Muutama iso maamerkki hallitsee Kapkaupungin siluettia: Pöytävuori, Devil’s Peak sekä vasemmalla näkyvä terävä vuori Lion’s Head. Kaukana merellä näkyy myös Robben Island, jonka vankilassa Nelson Mandela oli 18 vuotta vankeudestaan.

IMG_9408 IMG_9392 IMG_9381

Siis katsokaa nyt tuota horisonttia! Missä meri loppuu ja taivas alkaa?

Siis katsokaa nyt tuota horisonttia! Missä meri loppuu ja taivas alkaa? Mulla on aavistus mistä käsite “taivaanranta” on saanut alkunsa.

IMG_9375Muuten vuoren päällä näytti aika, noh, littanalta – mitä muuta tasaisen huonekalun mukaan nimetyltä vuorelta nyt voi odottaakaan. Kasveja, lintuja ja joitain liskoja näkyi siellä täällä ja kasvisto oli selkeästi täysin omaleimaista. Pöytävuorihan on samalla myös kansallispuisto ja sen päälle on mahdollista myös vaeltaa.

IMG_9439

Eripituisia kävelyreittejä oli opastettu pitkin vuorta. Yritin yhtä kävellä, mutta taisin eksyä jossain vaiheessa (?) ja käännyin takaisin.

IMG_9401

Pöytävuori valittiin yhdeksi seitsemästä uudesta luonnonihmeestä vuonna 2011. Muita ihmeitä ovat Amazon, Vietnamin Ha Long Bay, Argentiinan ja Brasilian rajan Iguazu Falls, Etelä-Korean Jeju Island, Indonesian Komodo-saari ja Filippiinien PP Underground River.

IMG_9453 IMG_9451 IMG_9436 IMG_9434 IMG_9426 IMG_9419 IMG_9414

IMG_9388

Huipulla oli myös ihan kivan oloinen kahvila.

Itse kävelin vuorta ympäri noin tunnin ajan katsellen maisemia eri kulmista, kunnes istahdin merinäkymän ääreen alas kallion laidalle. Pistin kuulokkeet korviin ja Imagine Dragonsin On Top of The Worldin soimaan. Fiilis oli, no, aika huippu!

IMG_9459

Kapkaupunki, yksi lempparikaupunkini maailmassa!

Kapkaupunki, yksi lempparikaupunkini maailmassa!

 

9 vastausta artikkeliin ”Kapkaupungin yläpuolella

 1. Upeita näkymiä, Kapkaupunki vahvistaa paikkaansa bucket listilläni. Onko sinulla tietoa saako Kapkaupungista helposti vuokrattua kämpän esim. pariksi kuukaudeksi?

  • Kapkaupunki oli melkoinen yllättäjä mun reissulla. En ensinnäkään edes suunnitellut sinne menoa, joten odotuksia ei ollut enkä yleensä edes innostu kaupungeista. Tuo kuitenkin oli mukavan erilainen ja jotenkin freesi kaikkien afrikkalaiskylien jälkeen.

   Olen varma, että aika helposti löytyy. Kaupungissa on ensinnäkin valtava määrä vaihtareita ja harjoittelijoita, joten kansainvälinen kaupunki kyllä on. Itse majailin noin kymmenenen erimaalaisen kanssa talossa Obligatoryn alueella, joka tuntui olevan etenkin eurooppalaisten opiskelijoiden tukikohta. Google laulamaan, niin eiköhän löydy :)

 2. Heh, mukava kuulla että hop-on-hop-off -bussista löytyy hyvä kokemus, tosin oon ite säästelly niitä odottamaan sitä eläkeikää. Katotaan josko ne sais mahdollisuuden aikaisemmin.

  Vau miten upeita maisemia! Muistan ko tuo seitsemän uuden maailman ihmeen äänestys oli, taisin itsekin käydä silloin äänestämässä mutta lopulta jäi kuitenkin pimentoon että mitkä kaikki saikaan tuon arvokkaan tittelin. Mielenkiintoista, että pöytävuori on mukana myös!

  • Jep, mä olen myös tähän saakka vältellyt niitä ja ollut aika skeptinen. Totesin kuitenkin, että halvemmaksi tulee hypätä tuon bussin kyytiin ja matkata sillä vuorelle ja takaisin, matkaa sinne oli sen verran. Samalla sai ihan kivan yleiskäsityksen kaupungista. Tosin ne kuulokkeet sai survoa reppuun samantien, opas juttuineen oli tosi ärsyttävä :D Moni muu taisi tehdä samoin, koska matkalla ihmiset eivät hirveästi liikkuneet, mutta kaikki jäi vuorella pois.

   Mielenkiintoisia muutkin uudet ihmeet mun mielestäni, sillä tunnustan että pari noista on mulle ihan uusia, kuten tuo Jeju Island ja Underground River. Lisää paikkoja bucket listille!

  • Todellakin! En ollut ikinä edes ajatellut, että merimaisemassa ylhäältä päin voisi olla jotain tosi erityistä, joten Pöytävuori oli iloinen yllätys :)

  • Voi, kiitos hirmuisesti! Palautetta saa tosiaan antaa, myös niitä kehitys- ja juttuideoita, sillä teitä lukijoita vartenhan mä kirjoitan :)

 3. Päivitysilmoitus: 2014 oli yllätysten vuosi - Tuntemattomaan ja takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *