Menovinkkejä viikonlopulle – jyväskyläläiset huomio!

Hengästyttää jo kun ajattelenkin ensi viikonloppua. Nyt nimittäin meitä jyväskyläläisiä hemmotellaan oikein urakalla! Pistänkin jakoon menovinkkini – näihin minä ainakin suuntaan! (ja ei – tämä mainostus ei ole maksettua tai mitenkään muutenkaan yhteistyössä yhtään minkään tahon kanssa.)

Ystävänpäivälle perjantaille ei ole tiedossa kuumia treffejä, joten Naisten Pankin järjestämä Uganda-ilta kuulostaa aika nappivalinnalta illan varalle.

Itselleni loppuviikon kohokohta tulee olemaan Arktisen Upeeta -elokuvafestari, joka järjestetään tänä vuonna 15. kertaa. Festareiden teema on pohjoismaiset elokuvat ja lähes kaikki tapahtumat ovat Ilokivellä yliopiston kampuksella. Festari starttaa jo torstaina, ja ohjelmistossa viikonlopun aikana ovat mm. suomalaisen isän ja pojan roadtripistä pojan lapsuuden kotimaisemiin Göteborgiin kertova Laulu Koti-Ikävästä (Ingen Riktig Finne), Lukas Moodyssonin ruotsalaisnuorista kertova Hei, Me ollaan Parhaita! (Vi Är Bäst!) ja islantilainen Syvyys (Djúpið), joka kertoo kalastusaluksen uppoamisesta selvinneestä merimiehestä. Tosi paljon on tarjolla laadukkailta vaikuttavia leffoja, kurkatkaa koko ohjelmisto nettisivuilta!

Lisäksi tarjolla on elokuvakilpailu ja luentoja festivaaliloungessa. Lauantaina on ilmainen videotaidetapahtuma koko päivän Veturitalleilla.. Myös Galleria Ratamoon on tuolloin vapaa pääsy, jossa on tällä hetkellä mediataiteeseen keskittyvä Liveherring’14-näyttely.

Itse kuitenkin nuolen kermat päältä ja osallistun näillä näkymin Veturitallien näyttelyiden lisäksi lauantai-illan iltaklubiin, jossa on elokuvakilpailun palkintogaala ja esiintymässä Samae Koskinen. Sunnuntaina puolestani aion kömpiä leffabrunssille, jossa ruoasta notkuvan pöydän ääressä näytetään kaksi surffiaiheista dokkaria, suomalainen Finnsurf (jonka jostain syystä olen aina onnistunut missaamaan, aika korjata asia) sekä norjalainen North of the Sun. Ennakkolipunmyynti muuten kaikkiin tapahtumiin päättyy tänään kello 23.59, joten huomioi se mikäli lipunsaantisi haluat varmistaa.

Jotta sunnuntaina syöminen ei tähän päättyisi, on tietysti samana päivänä myös kansainvälinen Ravintolapäivä! Kotiravintoloissa näyttäisi olevan jälleen melkoisesti valinnanvaraa ja tällä kertaa sunnuntai-illalliseni näyttäisi olevan sushia. Elokuvia ja ruokaa, mitä muuta ihminen tarvitsee kotikaupungissa vietetyltä viikonlopulta?

Ai niin, mainion jatkopaikan! Ruma on varsinkin lauantai-iltana näppärä vaihtoehto illan pikkutunneille saakka, sillä tuolloin tanssilattian äärellä levyjä pyörittelee This Charming Man. Sinnekin todennäköisesti tiemme vie iltaklubin jälkeen. Aaaa viikonloppu tule jo!

Mitä muut meinaa puuhata viikonloppuna?

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Menovinkkejä viikonlopulle – jyväskyläläiset huomio!

  1. Ravintolapäivään mun olikin jo tarkoitus osallistua, mutta en muistanut ollenkaan, että toi leffafestarikin sattuu tälle viikonlopulle! :D Kävin kurkkimassa festivaalien ohjelmaa ja siellä tuntui kyllä olevan älyttömän monta kiinnostavaa elokuvaa tarjolla… Ja tuo brunssi, voi vitsit miten hyvältä sekin kuulostaa! :D Täytyypä pistää nyt vakavasti harkintaan tää. Kiitos hurjasti vinkistä, ehkäpä jopa törmäillään :)

    • Jep, mä olen ainakin jo ihan täpinöissäni festareista! Hei, huippua että jollekin oli hyötyä tästä, en ollut varma onko mulla sellaisia jyväskyläläislukijoita jotka tarttuisi syöttiin. Jos näet mua niin tule ihmeessä nykimään hihasta :) En malta odottaa brunssin pekonimuffinsseja, nammmmmm.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *