Keväinen Puola kutsuu

Kuten moni on varmaan sivupalkista bongannutkin, on ensi kuussa luvassa myös hieman Eurooppaa ennen lähtöäni Tansaniaan. Tosi jännää, sillä viimeksi varmaan olen matkustanut varta vasten Euroopassa silloin, kun vanhin siskoni asui vielä Saksassa, eli tosi kauan aikaa sitten. Toki viime toukokuussa pysähdyin Madridissa muutamaksi päiväksi, mutta se oli maailmanympärysrundini viimeinen stoppi ennen Suomea. Ihan selkeästi huomasi, ettei silloin enää osannut oikein ottaa kaupungista ihan kaikkea enää irti, kun kotiinpaluu oli jo niin nurkan takana.

KRAKOVA

Alkuperäinen kuva nightcitylights.deviantart.com

Mutta nyt on siis aika ihan oikeasti lentää johonkin Euroopan maahan ja takaisin, ihan huvin vuoksi! Onpas hassua. Lähdetään siis journalistiopiskelijoiden kesken ainejärjestömme Lööpin vuotuiselle kevätekskursiolle pääsiäiseksi. Itse satun olemaan hallituksemme kv- ja ekskursioministeri, joten mulla ei hirveästi vaihtoehtoja ollut sen suhteen lähdenkö mukaan vai en ja sehän sopi. Kohteesta äänestettiin jo ennen vuodenvaihdetta. Monista ehdotuksista Kroatia ja Krakova pääsivät viimeiselle kierrokselle ja lopulta jälkimmäinen vei voiton. Itse alunperin äänestin Kroatiaa, mutta olen tähänkin lopputulokseen tosi tyytyväinen. Krakovasta en kertaakaan ole kuullut pahaa sanottavaa keltään ja Auschwitz kiinnostaa hirmuisesti, mutta yksin tuskin tulisin Puolaan menemään.

Viime vuonna Lööppi matkasi yli kahdenkymmenen hengen voimin Kiovaan, mutta tällä kertaa meitä lähtee vain seitsemän. Toisaalta helpottaa omaa osuuttani jonkin verran – vähemmän ihmisiä hukattavaksi. Eilen varattiin ekskuvastaavaparini kanssa lennot ja hostelli ja nyt oon aika fiiliksissä. Lennetään itseasiassa Varsovaan, koska Krakovaan olisi ollut 150 euroa kalliimpaa. Junalla pitäisi kuitenkin päästä Krakovaan muutamassa tunnissa. Lisäksi viimeisenä päivänä ajateltiin jo aamusta mennä Varsovaan, jolloin päivän ajan ehtisi nähdä sitäkin kaupunkia.

Nyt vain pitäisi keksiä jokin media-alan vierailukohde Varsovasta ja Krakovasta ja ollaan valmiita lähtöön!

Onko teillä mitään vinkkejä Krakovaan?

4 vastausta artikkeliin ”Keväinen Puola kutsuu

  1. Oi, ihanaa, Krakova on yks mun suokkarikaupungeista Euroopassa! Mitään vinkkejä ei oikeen irtoa ku oon käyny siellä vuonna 2007, jolloin suunniteluaste oli nolla mutta intoa sitäkin enemmän. Mutta auschwitz jäi tietty mieleen, ja se oli tosi vaikuttava. Teidän reissu on varmana mahtava!

    • Auschwitzia itse myös odotan mielenkiinnolla! Muuten uskoisin että tällainen opiskelijaryhmärämä on onnellinen missä vain on halpaa ja kevät pidemmällä kuin Suomessa. Mutta mulla alkaa kohta odotukset alkaa olla aika korkealla, kun kehuja satelee kaupungista joka puolelta :D

  2. Ihan huippua tulee teille varmasti, Puola on ollut mun reissuista se yksi positiivisimmista ylläreistä. :) Krakovasta en tiedä mutta Varsovasta tykkäsin ainakin, kannattaa etsiä ne pienet paikalliset ja kuppilat ja baarit Krakovastakin.

    • Voin luvata, että kun opiskelijoista on kyse niin pikkukuppilat ja -baarit tulee tutuiksi :D Mäkin alan olla utelias sen suhteen, miksi kaikki tuntuu tykkäävän Puolasta niin kovasti. Itselleni aiemmin ei ole tullut mieleenkään sinne lähteä ja kuten postauksessakin kerroin, tuskin itsekseni lähtisinkään. Pian sen saan selville!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *