Viikonloppubreikki Kolilla | #sokoshotels40

Moni lukijani varmaan edellisen suomiretken aikaan bongailikin jo Instagramista (#sokoshotels40), mihin tuo mystinen viikonloppureissuni suuntautui. Vietimme siis ystäväni kanssa rentouttavaa minilomaa Pohjois-Karjalassa, kuvankauniissa Kolin kansallispuiston maisemissa.

Syykin tälle pikaiselle visiitille löytyy: Rantapallo ja Sokos-hotellit käynnistivät keväällä yhteistyökampanjan hotelliketjun 40-vuotisen taipaleen kunniaksi. “40 vuotta – 40 blogitarinaa” -kampanja viekin touko-elokuun aikana 40 matkabloggaaja vieraiksi Suomen, Tallinnan ja Pietarin hotelleihin.

Päästyäni näiden 40 bloggaajan joukkoon olin tositosi mielissäni. Olen aiemminkin valitellut, että Suomessa olen matkustanut hävyttömän vähän. Lisäksi toki tyypilliselle hostelliasukille yö hotellissa tuntui jo ajatuksena luksukselta.

Hotellitoivetta ei tarvinnut juurikaan miettiä. Selvää oli, että haluan kokeilla jotain Sokoksen Break-hotellia, joissa on hieman twistiä vaikkapa laskettelurinteiden tai kylpylän muodossa. Kolille meidät puolestaan vei sijainti kansallispuistossa. Mikä olisikaan parempi tapa heittää hyvästit Suomelle taas muutamaksi kuukaudeksi, kuin käydä ihailemassa kotimaan huikeita maisemia? Samalla myös juhlistimme ystäväni Sannin 21-vuotissynttäreitä. Tulipa nekin juhlittua kerrankin tyylillä, usein kun tuo merkkipäivä meinaa jäädä vapun varjoon.

IMG_2943

Sokos Hotel Kolilla parkkipaikat olivat alatasanteilla, joten itse hotelliin noustiin hissillä.

Sokos Hotel Kolilla parkkipaikat olivat alatasanteilla, joten itse hotelliin noustiin hissillä.

Pieni breikkimme oli kokonaisuudessaan onnistunut ja Kolilla koimme mieleenpainuvaa vieraanvaraisuutta. Hotellissa meitä ilahdutti erityisesti sen kohtuullinen koko. Vastassa ei ollut hillittömän valtava kompleksi, vaan maisemaan sulautuva järkevän kokoinen hotelli. Ensimmäinen huomioni olikin, että Kolin hotelli oli ihanan persoonallinen. Pidän visuaalisesti kauniista asioista ja siksi sen väri- ja materiaalivalinnat kiinnittivät heti huomioni: tummia sävyjä, hieman turkoosia ja keltaista korostusväreinä ja luonnollisia materiaaleja kuten puuta ja kiveä.

IMG_2265

Respasta sai lainata Reinot vierailun ajaksi. Sympaattinen idea!

Respasta sai lainata Reinot vierailun ajaksi. Sympaattinen idea!

Lauantaina saavuimme paikalle iltapäivällä, Valamon luostarin ja Joensuun kautta ensin koukattuamme, halusimmehan ottaa pienestä roadtripistämme kaiken irti. Saimme samantien huoneen (joka osoittautui isommaksi kuin kummankaan meidän kämppä, voitte vain kuvitella meidän ilmeet astuessamme sisään), korkkailimme skumpat ja säntäsimme ikkunaan ihailemaan maisemia. Huoneesta aukeni maalauksellinen maisema suoraan Pieliselle, joka varsinkin illan sinisen hetken aikana oli jotenkin taianomainen. Sannin sanoin: “Mun sielu lepää jo nyt.”

Huoneemme, josta yritimme pikaiseen napata edustavia kuvia ennen kuin tavaramme ottivat vallan.

Huoneemme, josta yritimme pikaiseen napata kuvia ennen kuin tavaramme ottivat täysin vallan.

IMG_2275 IMG_2278IMG_1870

Arvostimme kyllä kovasti sitä, että respan tytöt muistivat Sannin synttäreitä.

Respan tytöt muistivat Sannin synttärit!

 

Cheers!

Cheers!

Vallattuamme huoneen, korkattuamme skumpat ja huokailtuamme maisemalle aikamme, oli aika suunnata kansallispuistoa kohti. Kiskoimme ulkovaatteet ylle ja suuntasimme koleja kohti. Kävimme tsekkaamassa Ukko-Kolin, Akka-Kolin ja Paha-Kolin, jotka kaikki ovat kivenheiton päässä hotellilta. Lumituisku pääsi hieman yllättämään, ja vaikka se loppuikin yhtä nopeasti kuin alkoikin, alkoi kuitenkin ajatus kylpylästä houkuttaa ja varsinainen vaeltaminen sai odottaa seuraavaan päivään.

Pihapiirin toisella laidalla on Luontokeskus Ukko, josta mekin kävimme kyselemässä vinkkejä kansallispuiston tutkimiseen. Sisällä näytti olevan myös ainakin taidenäyttely ja myymälä.

Pihapiirin toisella laidalla on Luontokeskus Ukko, josta mekin kävimme kyselemässä vinkkejä kansallispuiston tutkimiseen. Sisällä näytti olevan myös ainakin taidenäyttely ja myymälä.

IMG_1919

IMG_1929

Loma Kolilla koostui ennen kaikkea luonnon rauhasta, kauniista asioista, hyvästä ruoasta ja rentoutumisesta. Kun samasta paikasta löytyi suoraan ikkunasta aukeava kansallispuisto, kylpylä, ravintola ja ihana ystävä, ei mitään muuta osannut kaivatakaan.

Huoneesta löytyvä Mökö-kivi oli stressin poistoon - me ei tosin sitä edes tarvittu, rento fiilis löytyi muutenkin.

Huoneesta löytyvä Mökö-kivi oli stressin poistoon – me ei tosin sitä edes tarvittu, rento fiilis löytyi muutenkin.

Huoneen takka ei ollut enää käytössä, mutta asiasta kysyttyämme saimme matkaamme tarjottimen täynnä kynttilöitä.

Huoneen takka ei ollut enää käytössä, mutta asiasta kysyttyämme saimme matkaamme tarjottimen täynnä kynttilöitä.

Hotellin sängyt ja lakanat - niissä vaan jostain syystä aina nukkuu niin paljon paremmin?

Hotellin sängyt ja lakanat – niissä vaan jostain syystä aina nukkuu niin paljon paremmin?

Pari päivää vilahtivat nopeasti, mutta siitä huolimatta olo oli sunnuntaina kotiinpaluun koittaessa levännyt.

Kokonaisuudessaan materiaalia viikonlopulta on niin valtavasti, että postauksia on tulossa vielä itse kansallispuistosta ja kylpylästä, joten pysykäähän matkassa mukana! :)

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Viikonloppubreikki Kolilla | #sokoshotels40

  1. Kyllä Suomi vain on kaunis paikka! Hotellikin kuulostaa älyttömän kivalta kaikkine pienine yksityiskohtineen siitäkin huolimatta, että kyseessä on ketjuhotelli – pisteet siitä ;) Täällä odotellaan jatkoa innolla, sillä ainakin mulle tuo itäisempi Suomi on melko lailla vieraampaa aluetta eikä Kolillakaan oo tullut käytyä kuin kerran pienenä muksuna.

    • Älä muuta sano! Itse ainakin olen oivaltanut sen vasta maailman ääriä aikani kuljettua. “Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle” -klisee on vaan niin totta. Itse myös olin iloinen, että ketjuhotellillekin oli rakennettu selkeästi oma konseptinsa. Jatkoa tulee, kunhan ensin starttailen Afrikka-postauksia! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *