Sunset in savannah

Meille oli ohjelmassa varattu pieni hengähdystauko kurssin puoliväliin. Tuon breikin aikana tehdyllä reissulla meillä oli pari mediavierailua, mutta kohokohta kaikille oli takuulla Mikumin kansallispuisto. Puistossa kävimme heti saavuttuamme huristelemassa ympäriinsä ihailemassa savannin taakse painuvaa aurinkoa. Samalla sain vihdoin osuvimman termin lämpivärilleni: Afrikan auringonlaskun oranssi.

Yön vietimme puiston leirimökeissä ja aamulla seitsemän aikaan (ok, puoli kasilta, kun aamu-unisia ihmisiä noukittiin mökeistä) lähdimme vielä vähän pidemmälle ajelulle. Turhaan siitä satuilenkaan tämän enempää, kuvat ansaitsevat tällä kertaa kaiken huomion. Instagramissa julkaisinkin jo joitain lemppareitani, mutta nyt tulee safarimeininkiä koko muistikortin täydeltä.

IMG_3197 IMG_3190

 

IMG_3218

IMG_3264 IMG_3261IMG_3297IMG_3325 IMG_3323IMG_3299 IMG_3303IMG_3338IMG_3395IMG_3417IMG_3412 IMG_3415IMG_3284IMG_3457 IMG_3428 IMG_3464

Virtahepolammella saatiin nousta bussistamme pois. Puistossa oli lisäksemme (ainakin tietääkseni) vain yksi toinen ryhmä, joka sattui samaan aikaan paikalle. Siinä hieman sivummassa kuvatessani huomasin yhtäkkiä, etteivät vieressäni olleiden afrikkalaisturistien kamerat kohdistuneetkaan virtahepoihin, vaan he ikuistivat minua kameroineni. Siinä sitten hieman hölmistyneenä ja huvittuneena yritin näyttää siltä, että ei hyvä, ei hyvä yhtään :D

Virtahepolammella saatiin nousta bussistamme pois. Puistossa oli lisäksemme (ainakin tietääkseni) vain yksi toinen ryhmä, joka sattui samaan aikaan paikalle. Siinä hieman sivummassa kuvatessani huomasin yhtäkkiä, etteivät vieressäni olleiden afrikkalaisturistien kamerat kohdistuneetkaan virtahepoihin, vaan he ikuistivat minua kameroineni. Siinä sitten hieman hölmistyneenä ja huvittuneena yritin näyttää siltä, että ei hyvä, ei hyvä yhtään :D

IMG_3541 IMG_3532IMG_3591 IMG_3582IMG_3251IMG_3348

Elefantti takapihalla - ei huono.

Elefantti takapihalla – ei huono.

Leijonia ei löydetty, ei vaikka niitä oppaamme mukaan alueella liikkuukin noin 150 yksilön verran. Lääniä siis puistolla riittää. Leijonia olen jo nähnyt Swazimaassa, joten se ei niin jäänyt harmittamaan. Sen sijaan gnuita ja vesipuhveleita nähtiin myös etäisyydeltä jonkin verran, ja vesipuhvelin myötä big fivesta olen nyt päässyt neljään (norsu, sarvikuono, vesipuhveli ja leijona), joten vielä vaikein eli leopardi puuttuu. Mutta kukapa näitä tosissaan laskeskelee. Iloisin kuitenkin olen ehdottomasti siitä, että viimein näin kauan toivomani kirahvin luonnossa ja siitä kyllä tuli odotetusti oma lempparini koko savannin eläinkirjosta.

10 vastausta artikkeliin ”Sunset in savannah

  1. Nää savannimaisemat näyttävät just siltä, miltä voisin Leijonakuninkaan maisemien näyttävän todellisuudessa! :D Ihania kuvia!

    • Ollaan vähän puhuttukin, että pitäisi pitää leffailta tässä joskus ja katsoa leijonakuninkaat maratonina, ihan vaan fiilistelyn vuoksi. Kiitos! :)

  2. Ai vitsi miten hieno kokemus on varmasti ollut! Joku päivä ehdottomasti päästävä näkemään upeita Afrikan eläimiä safarille.

    • Oli kyllä! Vielä haaveena on Serengetissä käynti kesän aikana, jos siellä viimein näkisi villejä kissojakin. Ehdottomasti, safarit on niitä juttuja, joita ei millään muulla mantereella voi tehdä ja se ehkä tekee niistä kymmenen kertaa mahtavampia kokemuksia.

  3. Huoh, miten upeita kuvia, maisemia ja eläimiä! Olisin kateudesta vihreä ellei itsellenikin olisi tiedossa safarimatka. Odotan niin kovasti näiden eläinten näkemistä livenä!

    • Kiitos paljon! Se ihan eka safari on kyllä once in a lifetime -kokemus. Huomenna mennään taas, tiedossa kaksi eri kansallispuistoa! :) Minne päin olet lähdössä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *