Hemmottelua Kolin maisemakylpylässä | #sokoshotels40

Kolin viikonloppulomalle kantavaksi teemaksi muotoutui selkeästi rentoutuminen. Sitä saimmekin melkein yliannostuksen (onko se edes mahdollista?) kansallispuiston puolella trekkaillessamme kuin hotellin alakerran kylpylässäkin. Koli Relax Spa pääsi yllättämään. Minulle sanalla “kylpylä” on aina ollut perheloman, altaisiin pissivien lasten ja vesiliukumäkien kaiku – mikä tosin kertoo ennen kaikkea omista vähäisistä kylpyläkokemuksistani.  Kolin maisemakylpylä olikin paikka, jossa oli viboja siitä mitä sanalla vaikkapa antiikin Roomassa tarkoitettiin, tosin suomalaiseen kontekstiin asetettuna tietysti. Kaikki suomalaiselementit olivat läsnä: luonto, vesi ja rauha.

InstagramCapture_04782fea-4939-41c9-b4aa-03ca3dfa51f4_jpg

Kylpylän konseptista pidin kovasti. Sisäänpääsymaksu 37 euroa tuntui aluksi hieman suurelta, mutta lopulta täysin perustellulta, eihän kyseessä ole mikään uimahalli, vaikka vettä ja altaita löytyykin. Maksuun sisältyy oma löylykiulu, johon saa valita joko Lumenen tuotteita, skumppaa tai viiniä. Päätimme ystäväni kanssa ottaa sekä ihonhoitotuotteet että pullon skumppaa, sillä molemmista kyllä riitti kahdelle. Kylpylä muuten on k-18 kello 16 eteenpäin, mikä vaikutti kaikin puolin järkevältä.

InstagramCapture_71a0dd22-2ef7-4ca5-930d-7f69019d636e_jpg

Lehtisestä löytyi viisi erilaista saunapolkua joista valita, esimerkiksi “kaunistava”, “rentouttava” tai “palauttava”. Aloimme aluksi seurata kaunistavaa polkua, mutta hoidot tehtyämme kyllästyimme ohjeiden pläräilyyn ja jatkoimme sooloillen. Kumpikin tapa siis käy.

Kylpylässä pidin eniten sen pienehköstä koosta, sisustuksesta ja sen luomasta tunnelmasta. Suurista lasi-ikkunoista (vai pitäisikö sanoa lasiseinästä?) avautui näkymä Pieliselle ja materiaalit olivat pääasiassa tumma kivi ja puu. Pidin myös istumanurkkauksesta ikkunoiden äärellä sekä rentoutumishuoneesta laiskanlinnoineen. Kylpylässä ei olekaan pakko käyttää koko aikaa itse altaissa. Rentoutumishuoneessa olisi ollut tarjolla myös teetä ja hedelmiä, mutta itse emme ikinä ehtineet sinne saakka.

InstagramCapture_5d364866-7770-468b-8db3-ffd4f2750d61_jpg-2

Edustalla kylmäallas (ainoa jota itseasiassa ei kokeiltu), taempana poreallas (jota kyllä kokeiltiin kylmäaltaankin edestä).

 

Valo-ääniallas, josta me emme hirveästi innostuneet.

Valo-ääniallas, josta me emme hirveästi innostuneet.

Lopulta kylpylässä altaat ovat vain osa kokonaisuutta. Löytyy kylmäallas, poreallas, valo-ääniallas ja ulkopaljut. Kokonaisuuden kuitenkin täydentävät kylmä-kuuma-altaat jaloille, erillinen nurkkaus jalkojenhoitopisteille, “Kolin kuohu” -kylmäsuihku sekä elämyssuihku. Elämyssuihku olikin yksi omista lemppareistani, mikä ei kyllä yllättänyt lainkaan. Nappuloista painaen suihku vei veden ja äänen keinoin keskelle Karibian myrskyä tai kihelmöivään valtameren sumuun. Silmät kiinni painaen pystyi kuvittelemaan itsensä keskelle Amazonin sademetsää tai Brittien saarten sumua. Kolin kuohu taas ei lukeutunut tämän vilukissan suosikkeihin. Kylmän saavillisen vettä niskaansa sai vetämällä ensin itse lenkistä katossa, mikä tekee koko hommasta vielä kieroutuneemman. Täytyy silti myöntää, että jäätävän suihkun jälkeen poreallas tuntui paremmalta kuin koskaan ennen. Silti yksi kierros kuohuja riitti minulle.

InstagramCapture_957a747d-2588-46e7-bf6a-9e7b5c5483a0_jpg

Kylmä-kuuma-allas jaloille, jossa tosin kuumaa vettä olisin kuvaillut ennemmin lämpöiseksi. Myös ulkopaljujen vesi tuntui viileältä. En tiedä tosin oliko sillä vaikutusta asiaan, että menimme sinne vasta seitsemän maissa, tuntia ennen sulkemisaikaa.

Hoitoja, kuten kasvo- ja käsikuorintoja, tehtiin pääasiassa kolmen eri saunan yhteydessä. Jokainen oli nimetty edustamansa elementin mukaan: Kivi (aromisauna), Vesi (höyrysauna) ja Tuli (perinteinen suomalainen sauna). En oikeastaan ole suuri saunojen ystävä (hyi minua, mikä suomalainen minä muka olen?), joten en osaa hirveästi ottaa kantaa saunoihin. Kuitenkin nauratti melkoisesti, kun suomalaiseen saunaan astuessamme vastassa odotti kaksi lauteellista keski-ikäisiä miehiä, jotka mieluusti antoivat parille neidille tilaa. Miehet olivat osa 50-vuotissynttäriporukkaa ja kellonaikaan nähden jo ihan sopivassa maistissa. Jep, perinteinen suomalainen sauna – olen samaa mieltä nimen suhteen.

Niin, alkoholin nauttiminen kylpylässä on melko näkyvä osa konseptia. Teimme havainnon, että suurin osa oli valinnut hoitotuotteiden sijaan pullon. Lisäksi rentoutumishuoneessa on puhelin, jonka kautta läheisestä Kirjastobaari Hiekkapakasta sai tilattua juomia suoraan altaille. Tämäkin nivoutuu keskeiseen teemaan, hemmotteluun (ja suomalaisuuteen, heh), ja me siitä kaiken ilon otimmekin irti: skumppaa ulkopaljussa, skumppaa porealtaassa, skumppaa pehmustetulla löhöilytuolilla… vähemmästäkin tulee kuninkaallinen fiilis. Mutta vaarana toki on, että kanssakylpijöistä löytyy myös heitä, joille maistuu muutama lasi liikaa. Meitä nämä hieman humaltuneet ukot eivät tosin liiemmin häirinneet, lähinnä huvitti.

Poreallas

Poreallas

Vietimme kylpylässä lauantai-iltaa, mikä on odotetusti vilkkain aika. Respan tyttöjen suosituksesta menimme vasta hieman ennen kuutta, jolloin synttäriporukka oli jo aikansa kylpenyt. Idea oli hyvä, sillä seitsemän jälkeen väki alkoi vähetä. Lopulta viimeisen puolituntisen saimme olla lähes kahdestaan, katsellen taivaalta laskeutuvia lumihiutaleita porealtaan lämmöstä. Kahdeksalta kuitenkin kylpylä sulki ovensa ja meidän oli aika jatkaa matkaa illalliselle.

Kylpylän maisemat Pieliselle oli tosi kauniit ja ne oli huomioitu altaiden sijoittelussa.

Kylpylän maisemat Pieliselle oli tosi kauniit ja ne oli huomioitu altaiden sijoittelussa.

Postaus on tehty yhteistyössä Koli Relax Spa:n kanssa ja osana Rantapallon ja Sokos Hotellien 40-vuotiskampanjaa. 

16 vastausta artikkeliin ”Hemmottelua Kolin maisemakylpylässä | #sokoshotels40

 1. Kuvailtu aivan kuin itse sen olisin kokenut. Täytyypä talven tuiskuissa käydä moinen kokemassa ja muistella Hänen kirjoitusta!!!

  • Keskellä talvea varmasti kylpylä onkin huikea kokemus sisätilojen porealtaan tai ulkopaljun lämmöstä. Maisema Pieliselle on takuulla tuolloin kaunis!

 2. Mielenkiintoinen paikka ja kivasti kerrottu mitä kaikkea sieltä löytyy.Kertomus houkuttelee kokeilemaan.

  • Mukava kuulla! Kannustan kyllä kokeilemaan, mielestäni kylpylä oli kivan erilainen konsepti ja oli täydellinen paikka rentoutumiseen.

 3. Voi, aivan ihana kertomus. Tuostapa sai mietittäväksi tuon kohteen, ei ois pitkäkään matka! Lumouduin täysin, silmät kiinni ja ajatus lentoon!

  • Ihana kuulla, että pidit! Kolin kylpylä kannattaa ehdottomasti mennä kokeilemaan paikan päällä ja iso etu on myös suoraan hotellin ovelta aukeava kansallispuisto ja sen maisemat.

 4. Onnea Laura kisan voitosta! Jee! Koli on ihana paikka ja loistava kohde juurikin rentoutumiseen. Tuo kylpylä näyttää kivalta myös, ehkä ensi kerralla Kolin maisemissa vaellellessa otankin sen ohjelmaani mukaan.

  • Kiitti Laura, oli tosiaankin iso (ja yllättävä) jee! Itsekin yllätyin iloisesti, hieman skeptisesti suhtauduin alun alkaenkin koko hotelliin ja kylpylään, kuten aina kaikkeen mikä on reppureissaajan tutun ja turvallisen hostellimaailman ulkopuolelta. Kylpylä oli kuitenkin jotenkin ihanan erilainen ja kiva tunnelmaltaan, että kyllä se ois musta sen 37 euron sisäänpääsyn arvoista, jopa opiskelijan usein-ei-niin-paksusta lompakosta :)

 5. Päivitysilmoitus: Täällä taas - pikakuulumiset - Tuntemattomaan ja takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *