Stone Townin kapeat kadut

Sansibarin sydän, Stone Town, hurmasi minut kertaheitolla. Jo laivalta asunnollemme kävellessämme muut saivat yliannostuksen huokailujani ja peittelemätöntä innostustani. “Näillä kujilla voi vaan vaeltaa päämäärättömästi. Tänne olisi ihanaa eksyä!” hihkuin. Myöhemmin tosin selvisi Stone Townin olevan niin pieni, että eksyminen on käytännössä mahdotonta. Mutta silti. Jotain tosi kiehtovaa nuo kapeat kujat ja rapistuneet vanhat rakennukset kuitenkin pitivät sisällään. Voitteko väittää toisin?

IMG_4148

IMG_4124-2

Dar es Salaamin jälkeen ensimmäisenä kiinnitin huomiota katujen siisteyteen. Missä kaikki muovijätteet, juomapullot ja ruoantähteet?

IMG_4129-2

Osa rakennuksista oli viehättävästi rapistuneita, mutta kyllä korjaustöitäkin tehtiin. Jos kaupunki kuitenkin kokisi täydellisen ulkoasuremontin, ei sen tunnelma olisi enää entisellään.

IMG_4171

Tällä tytöllä oli kovin tuima katse.

IMG_4169IMG_4143IMG_4098

Nämä lapset eivät meitä kyllä vierastaneet, vaan päinvastoin: he ilmaisivat hyvinkin selvästi haluavansa tulla kuvatuiksi. Tämän jälkeen selattiin yhdessä kuvia ja kovasti muksut yrittivät sutia ja tökkiä kameran näyttöä, mutta eihän se mikään kosketusnäytöllinen ollut. Huoh, nykypäivän lapset, jopa Tansaniassa :D

Nämä lapset eivät meitä kyllä vierastaneet, vaan päinvastoin: he ilmaisivat hyvinkin selvästi haluavansa tulla kuvatuiksi. Tämän jälkeen selattiin yhdessä kuvia ja kovasti muksut yrittivät sutia ja tökkiä kameran näyttöä, mutta eihän se mikään kosketusnäytöllinen ollut. Huoh, nykypäivän lapset, jopa Tansaniassa.

Näitä katuja oli kiva kuljeksia yölläkin kaupustelijoiden poistuttua paikalta. Sansibar tuntui kaikin puolin turvalliselta yksinkin kulkea.

Näitä katuja oli kiva kuljeksia yölläkin kaupustelijoiden poistuttua paikalta. Sansibar tuntui kaikin puolin turvalliselta yksinkin kulkea. Pyöräilijöitä näkyi katukuvassa huomattavasti enemmän kuin mantereella.

IMG_4161Voi Sansibar. Tulen sinua vielä ennen elokuun loppua uudestaan tapaamaan.

 

6 vastausta artikkeliin ”Stone Townin kapeat kadut

  1. Huikeita kuvia! Tosi mielenkiintoista nähdä näitä paikasta, jossa ei ole ikinä ollut tai osaisi edes kuvitella millanen se on. Antaako ihmiset ihan kuvata itseään? Guatemalassa varoiteltiin aina, että lapsia ei kannata kuvata, koska voi joutua vaikeuksiin. Alkuperäisasukkaiden kylissä varsinkin pelätään, että länkkärit tulee “viemään” ja “adoptoimaan” lapsia -jotenkin se yhdistyy valokuvien ottamiseen, joten sitä ei kehotettu kovinkaan näkyvästi tekemään.

    • Kiitos! Aika nihkeästi Sansibarilla saa kuvia ottaa, mikä on ihan ymmärrettävää. Lonely Planetissakin kehotettiin lupa aina kysymään ja tähän itse pyrin. Joitain tyyppejä toki tuli vastaan, jotka ihan asettautuivat poseeraamaan ja pyysivät ottamaan kuvia, kun kameran kädessäni näkivät – kuten tuo ylempänä olevan mies. Muuten tyydyin joko ottamaan laajempia katukuvia tai tosi mielenkiintoisten tyyppien kohdalla vähän kierosti kuvailemaan kaukaa pitkällä putkella.

      Tuolla itseasiassa pari pientä poikaa juoksivat karkuun (naureskelen kylläkin), kun kameran näkivät. Mutta toisaalta, hyvä että lapsille on jo opetettu, että ei ihan kaikkien kannata antaa kuvata.

  2. Sansibar vaikuttaa kyllä aivan huikealta paikalta! Ennen näitä postauksia en oo oikeastaan koskaan ajatellutkaan sitä potentiaalisena matkakohteena – kaikkea sitä aina oppiikin… ;) Noi kuvat herättää ainakin mussa vastustamattoman halun päästä käveleskelemään Sansibarin kaduille ilman sen kummempaa määräänpäätä: fiilistelemään, haistelemaan ja maistelemaan elämää siellä!

    • Se on tosi jännä kaikinpuolin, hirmu erilainen. Mahtavaa, onnistunut postaus siis! ;) Suosittelen kyllä lämpimästi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *