Pikapäivitys Ruandasta

En ole blogin puolella edes ehtinytkään kertoa meidän tämänhetkisistä reissukuvioista. Mehän siis Hannan ja Päivin kanssa nostettiin kytkintä jälleen viime viikon tiistaina Darista ja matkattiin ekaa kertaa tänä kesänä Tansanian rajojen ulkopuolelle.

Aluksi matkattiin junalla Länsi-Tansaniaan Kigomaan. Matka oli melkoinen ja kesti 43 tuntia, mutta kaikin puolin huikea kokemus. Kigomassa sohvasurffailtiin valloittavan perheen luona ja käytiin parin päivän reissussa Gomben kansallispuistossa trekkaamassa simpansseja.

Sieltä matka jatkui Burundin pääkaupunkiin Bujumburaan, jossa päädyttiin parin paikallisen opastamina tutustumaan hieman heidän avustusjärjestön toimintaan sekä kaupungin yöelämään. Hieman heikossa hapessa parin tunnin yöunien jäljiltä matkasin lopulta keskiviikkona vielä Ruandan rajalle, jossa rinkastani takavarikoitiin muovipussi – muovipussien kieltolaki ei siis tosiaan ollut pelkkää huhupuhetta.

Nyt ollaan oltu Kigalissa muutama yö ja tykkään tästä kaupungista ja koko maasta valtavasti. Tansaniaan suhteutettuna asiat tuntuvat varsin organisoiduilta, kadut siisteiltä ja infrastruktuuri kehittyneeltä. Olen saanut haastattelujakin tehtyä, joten työtkin etenevät suunnitellusti. Viikonlopuksi lähden Kivu-järvelle ja sunnuntaina palaan Kigaliin tekemään viimeisiä juttuja, Dariin paluu koittaa heti kun loput haastateltavat olen löytänyt ja hommat saanut tehtyä – ehkä keskiviikkona tai torstaina?

Yksi mutta matkassa kyllä on: läppärini – toukokuussa ostettu Mac – päätti lopettaa yhteistyön Burundissa. Näppäimistöön kyllä syttyy valot, vaan ei näyttöön. Niinpä bloggaaminen ja free-töiden teko tien päällä muuttuikin hieman mutkikkaammaksi hommaksi ja tätäkin postausta kirjoitan hieman hätäisesti Päivin koneella, koska tyttöjen kanssa tiemme eroavat huomenna näiden lähtiessä jo edeltä Daria kohti. Harmittaa tositosi paljon, mutta ei mahda mitään. Teen haastatteluja ja kirjoitan puhtaaksi niitä sitten kuin pääsen koneen ääreen.

Siispä, tämän postauksen ideana oli oikeastaan vain kertoa olemassaolostani ja siitä, että blogi jää nyt hieman olosuhteiden pakon sanelemalle kesälomalle. Seurailkaa Ruandan kuulumisia Instagramissa, joko omalta tililtäni (@laurapylv) tai Rantapallon tililtä (@rantapallofi), jonka olen kaapannut ensi lauantaihin saakka. Palailen tarkemmilla reissureportaaseilla heti kun saan vanhan kakkosläppärini perille Suomesta!

4 vastausta artikkeliin ”Pikapäivitys Ruandasta

 1. Mielenkiintoista! Mä haluaisin kauheesti nähdä esim. Murambi Memorialin, mutta oon jostain saany käsityksen ettei Ruandan viisumin saaminen olekkaan ihan yksinkertaista? Miten sulla sujui viisumiasiat? Lisäksi mun matkavakuutus ei oo Ruandan ja Tansanian rajalla voimassa :S

  – Jenni / http://no-more-lovesongs.blogspot.com

  • Huhupuhetta taysin, silla Ruandan viisumi oli ehka helpoin ikina, jopa helpompi kuin viisumien saanti yleensa lentokentilla tai rajoilla, kun ei tarvinnut sahlata lippusten ja lappusten kanssa.

   Homma oli tosi helppo: Rwanda Tourismin sivuilla taytettiin nettilomake ja lahetettiin, minka jalkeen luvattiin palata asiaan kolmen paivan sisaan. Yllatys olikin melkoinen, kun jo seuraavana paivana meiliin kolahti viesti, jossa toivotettiin lampimasti tervetulleeksi “satojen hymyjen ja tuhansien kukkuloiden maahan.” Se kirje sitten vain mukaan joko tulostettuna tai pdf:na puhelimeen, 30 dollaria taskuun ja rajalla kaikki sujui jouhevasti. Helppoa kuin mika! Ainakin jos vertaa mun Tansanian viisumin saatoon Tukholman lahetyston kanssa…

   Mulla on sama juttu vakuutuksen kanssa, myoskaan Lansi-Tansaniassa se ei ollut voimassa. Toisaalta tosi naurettavaa, silla Ruanda kuitenkin on talla hetkella todennakoisesti Ita-Afrikan turvallisin maa, eika Tansaniaakaan voi vaaralliseksi kutsua. En jaksa uskoa, etta tuolla rajalla todellisuudessa mitaan syyta on olla huolissaan, mutta ei noista vakuutusyhtioista ikina ota oikein selvaa. Kongon laheisyys tuntuu vaikuttavan myos talla hetkella aika paljon noihin vakuutusjuttuihin.

 2. No vitsi, onpa kiva kuulla. Esim täällä palliksen foorumilla keskustelu on ollut sitä luokkaa, että “joko saat rajalla viisumin tai et, todennäköisesti et saa” ja olin jo vähän luopunut toivosta. Ehkä mun täytyy pitää toukokuun lopussa joku pieni loma, että saan kaikki pläänit toteutettua :D

  • Jep, huhupuhetta. Rajalta ei suoraan viisumia saa, ellei ole netissä lomaketta täyttänyt, mutta kokonaisuudessaan homma on tosi helppo :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *