Taas mennään – mutta mihin?

Enpä olisi ikinä arvannut Helsinki-Vantaalle viimeksi laskeutuessani, että jo pari hassua viikkoa myöhemmin rinkkani odottaa jälleen pakattuna eteisessä valmiina lähtöön.

Extempore-reissuille en kuitenkaan ikinä sano ei ja jos tilaisuus reissuun tarjoutuu, takuulla siihen tartun. Aluksi marisin siitä, että syksyn luentoni sijoittuvat vain maanantain ja keskiviikon välille ja torstaista eteenpäin vietän vain pitkää viikonloppua. En enää ikinä avaa suutani aiheesta negatiivisessa sävyssä, sillä ilman näppärää luentoaikatauluani lähtöni tuskin olisi näin jouhevasti sujunut.

Niinpä nyt painelen viimeiselle luennolle (rinkkani kanssa, kyllä) ja siitä hyppään bussiin kohti lentokenttää. Iltakymmenen maissa olen jo idän ja lännen välissä Istanbulissa, kaupungissa joka on kiehtonut minua valtavasti jo pitkän aikaa. Sieltä jatkan matkaa Itä-Turkkiin Vaniin, jännän kuuloiseen kaupunkiin, joka on mulle totaalisen vieras. Odotan ainakin paljon vanhoja linnoja sekä valkoisia erivärisilmäisiä kissoja.

 

lentoKerran olen ollut Turkissa aiemminkin: noin kymmenenvuotiaana Bamseklubbaamassa Alanyan rantaresorthelveteissä. Turkin kaupungit ovat kyllä kiinnostaneet pitkän aikaa, joten mukavaa ikäänkuin kääntää sivua ja pyyhkäistä Alanya-muistot taka-alalle – vaikka reissusta en kyllä kovin paljoa muistakaan.Toki tuolloin reissu oli Pikku-Lauran silmissä mahtava (ja on yhä), mutta nyt tuskin samankaltaiselle matkalle enää lähtisin.

sää

Samalla matka on muutenkin minulle erityinen: tämä on elämäni ensimmäinen bloggaaaja-/pressimatka. Journalistiikan opiskelijalle ja yli kaksi vuotta bloganneelle se on aika iso juttu ja lähden matkaan intoa puhkuen. Olen Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston vieraana reissussa, mutta tietenkään kukaan ei velvoita minua kirjoittamaan mitä sanotaan, vaan ajatukset ja mielipiteet ovat omiani.

Reissun ajaksi olen ajastanut hieman Afrikka-juttuja ja perillä nähdään riittääkö aika Turkki-postaustenkin rustailuun. Seurailkaa somea (Twitter/Instagram @laurapylv)!

 

12 vastausta artikkeliin ”Taas mennään – mutta mihin?

 1. Kohta mennään! Mullakin oli edelliseltä reissulta (joka loppui viikko sitten) ja sitä edelliseltä (joka loppui viikko sitä ennen) vielä rinkka purkamatta. Vaihdoin vaan kamat puhtaisiin ja taas olen valmiina seikkailuun. Ja juu, rinkka selässä porhalsin työpaikalle, josta juoksujalkaa sitten kentälle vievään bussiin. Hauskaa, hauskaa, hauskaa! Täältä me tullaan, Turkki ja valkoiset kissat! :)

  • Hahhah, reissuelämää parhaimmillaan! I
   Kotiin onkin ihaninta tulla kun tietää seuraavan reissun olevan nurkan takana. Voi, kissoja odotan jo. Pian nähdään!

 2. Siistiä! Mukavaa matkaa ja onnittelut pääsystä ensimmäiselle pressimatkalle oman mediasi edustajana. Istanbul kiinnostaa paljon, mutta enpä ihmettelisi, vaikka tuo Itä-Turkin kohde osoittautuisi vielä innostavammaksi.

  • Kiitos paljon! Sama juttu, Istanbulista olen lukenut tosi paljon kiinnostavia juttuja, mutta toisaalta mielenkiintoista mennä ihan tuntemattomaan paikkaan.

  • Kiitos paljon! Odotukset on korkealla ja on vähän harmi, että siellä on aikaa vain yksi päivä. Mutta onpa hyvä syy palata jos kaupunki antaa hyvän ensivaikutelman!

 3. Varmaan mielenkiintoista tutustua Itä-turkkiin.
  Istanbul on kuitenkin aivan ihana, olen menettänyt sydämeni sille kaupungille.Toivottavasti sinulla on aikaa viettää siellä palattuasi idästä.

  • On tosiaan. Yhden yön ajan jo kaupungissa pysähdyttiin ja sen perusteella vaikuttaa kyllä tositosi mielenkiintoiselta kaupungilta! Paluumatkalla on kyllä yksi päivä Istanbulissa, mutta epäilen ettei se riitä vielä juuri mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *