Täällä taas – pikakuulumiset

Viime vuoden ihmettelin koko yliopistoinstituution konseptia, kun kurssit läpäistiin lähinnä erilaisia kurssisuorituksia tai heppoisia ryhmätöitä tehden. Vaan tänä syksynä tuntuvatkin kaikki opettajat päättäneen yhteistuumin palauttaa opiskelijat maan pinnalle. Syksyn kiireen tiivistänee parhaiten sen, että Intercultural Communication -johdantokurssin noin 20-sivuisen lopputyön kasasin yhdessä illassa mielentila paniikkia hipoen. Aikaa ei vain tuntunut riittävän minään muuna iltana. Muutenkin syksy on mennyt ihan järkyttävää vauhtia. Missä vaiheessa maahan tuli lumi? Mihin aurinko yhtäkkiä katosi? Miten ihmeessä opintopisteitä tältä syksyltä ropisee jo tietokantoihin? Voisko joku oikeesti nyt vaan pistää vuorokauteen lisätunteja?

Mutta mitäs kaikkea muuta tässä onkaan tullut puuhattua? No, olen esimerkiksi…

– käynyt Turussa Journalistiliiton paripäiväisessä opiskelijaseminaarissa

- pitänyt hyperlokaalia monimediaa monimediakurssin kurssityönä, minkä vuoksi esimerkiksi lennellyt videohelikopteria asuinalueellani ja istunut paikallisten kalamiesten kanssa Tuomiojärven rannalla.

– pitänyt hyperlokaalia monimediaa monimediakurssin kurssityönä, minkä vuoksi olen esimerkiksi lennellyt videohelikopteria asuinalueellani ja istunut paikallisten kalamiesten kanssa Tuomiojärven rannalla.

– Osallistunut kehitysyhteistyöviikolla pidettyyn Malli-YK-kokoukseen Intian edustajana, mikä oli tosi jännää – maaliskuussa toivottavasti uusiksi Helsingissä!

- Käynyt Lappeenrannassa hoitamassa siskon lapsia ja kasvattamassa kissakuumetta

– Käynyt Lappeenrannassa hoitamassa siskon lapsia ja kasvattamassa kissakuumetta

– Tutoroinut laitoksemme vaihtareita

- Fiilistellyt yliopistomme kaunista kampusta

– Fiilistellyt yliopistomme  kampusta

– Osallistunut muutaman päivän Nordic Youth Journalism Meeting -seminaariin Helsingissä, jossa muiden pohjoismaisten nuorten journalistien kanssa vähän ideoitiin tapoja pelastaa journalismi – tämmöisiä pikkujuttuja, tiedättehän

- Käyttänyt siskoni vuoden vanhaa orivarsaa näyttelyissä Juvalla ja samalla ajanut autoa ensi kerran sitten viime kevään - traileri ja kaksi varsaa perässä.

– Käyttänyt siskoni vuoden vanhaa orivarsaa näyttelyissä Juvalla ja samalla ajanut autoa ensi kerran sitten viime kevään – traileri ja kaksi varsaa perässä.

– Hostannut kolumbialaiskaveriani, joka vietti viikon Suomessa ja järkyttyi suomalaisesta juomakulttuurista ja ylisosiaalisista, ehkä ripauksen päällekäyvistä suomalaisnaisista

- Opiskellut enemmän kuin pariin viime vuoteen yhteensä (okei, toissavuosi oli välivuoteni, mutta kuitenkin). Esimerkiksi on tullut puuhattua Ilta-Sanomien vuoden 1968 mikrofilmien parissa scifi-leffamaisilla skannikoneilla kirjastolla.

– Opiskellut enemmän kuin pariin viime vuoteen yhteensä (toissavuosi oli tosin välivuoteni, mutta kuitenkin). Esimerkiksi on tullut puuhattua Ilta-Sanomien vuoden 1968 mikrofilmien parissa scifi-leffamaisilla skannikoneilla kirjastolla.

– Juhlinut synttäreitäni – Happy birthday to 21 years old me!

– Viettänyt Jyväskylässä tänä vuonna järjestettyjä, ihmisoikeusteemaisia nuorten YK-päiviä

- Fiilistellyt kaunista syksyä...

– Fiilistellyt arasti kaunista syksyä…

- ...ja yhtäkkiä huomannut ohittaneeni täysin perinteisen syysmasisfiiliksen - edes sille ei kiire ole antanut armoa.

– …ja yhtäkkiä huomannut ohittaneeni täysin perinteisen syysmasisfiiliksen – edes sille ei kiire ole antanut armoa

– Ravannut Helsingissä melkoisen paljon

– Käynyt Journalistiristeilyllä (jonka hallituksemme ekskuvastaavana järjestin) 164 muun toimittajaopiskelijan kanssa. Ja raksamiesten ja Lauri Tähkän.

- käynyt joitain kertoja ratsastamassa ja viettämässä laatuaikaa suurten ystävieni parissa

– käynyt joitain kertoja ratsastamassa ja viettämässä laatuaikaa suurten ystävieni parissa

– Ja mikä parasta: Varmistanut, etten vieläkään päädy joulunviettoon Suomeen ja ostanut seuraavan reissun lennot. 19.12.-11.1. kuljetaan taas rinkka selässä, eli aivan kohta! Odotan vain hetkeä, jolloin minulla on aikaa lukea kokonainen kirja, joka ei liity millään tavalla kouluun.

Joka tapauksessa, halusin vain kertoa, että elossa ollaan ja reissujuttuja on tulossa, niin Turkista, Länsi-Tansaniasta, Sansibarista, Ruandasta kuin Burundistakin – ja niitä muuten tulee takuulla riittämään ensi vuoden puolelle saakka. Lisäksi haluan kertoa niille, jotka eivät sitä vielä ole mistään kuullut: Keväinen Koli-postaukseni maisemakylpylästä vei lopulta voiton SokosHotels40-kampanjassa! Koko juttu tuli aivan yllätyksenä, joten haluan vain kiittää kaikkia minua äänestäneitä. Jotenkin tuli tosi hieno fiilis, ikinä kun en blogistani ole sen kummempaa kredittiä saanut muuten kuin ihanien kommenttien muodossa – mitkä ovat myös tositosi mahtavia vastaanottaa, tietysti.

Nyt palailen vielä hetkeksi yhteiskuntatieteiden pariin huomista tenttiä varten. Reissukuulumisiin!

4 vastausta artikkeliin ”Täällä taas – pikakuulumiset

 1. Jes, loistavaa ku oot takasi! Reissupostauksia ootellessa :) Etenki Ruanda kiinnostaa, ostin justiinsa lennot sinne.

   • Huhtikuussa. Kaverit ja suku on aivan kauhuissaan, vaikka oon yrittäny selittää että ei se maa oo enää sama ku 20 vuotta sitten. Hauska ku suurin osa on sitä mieltä, että “Ääääää Afrikka nälänhätää sotaa hirmuhallintoa ebolaa hiviä viidakkoa!!”. Näytän niille sitten sun Ruanda-postauksen.

    Ootan myös, että saan tietää mihin lähet 19. pvä!

    • Tiedän tunteen, myös äitini kysyi ekana Ruandasta kuullessaan, että eikös siellä ole sota. Niin… kaksikymmentä vuotta sitten ehkä. Näytä ihmeessä! Ja eiköhän tuokin tässä piakkoin selviä :) Huhhuh sekin on jo niin pian ja en ole ehtinyt miettiä koko reissua, lennot vain varattuna ja reitti aivan auki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *