Turistina Tampereella

Perjantaina laskeuduttuani Helsinki-Vantaalle hurautin samoilla vauhdeilla junalla Tampereelle. Kun rinkka oli jo valmiiksi pakattuna, miksipä sitä en olisi käyttänyt tilaisuutta leikkiä  turistia myös Mansessa.

Kyseessä oli bloggaajien yhteinen viikonloppu Popot pogoillen -blogin Annan ja Angata-blogin Rositan järjestämänä. Vähän toki tuumailtiin porukalla yritysyhteistyötä matkabloggaajien näkökulmasta Juicen kirjaston juttutuokiossa, mutta viikonlopun päätarkoitus oli keskittyä talvisen Tampereen tutkailuun. Jos kuitenkin yritysyhteistyö-workshoppimme yhtään kiinnostaa, löytyy siiihen liittyen pieni pätkä esimerkiksi Yleltä.

Olen pitkään jo harmitellut, miten huonosti Suomea tunnen. Tampere ei tällä kartallani ole poikkeus, sillä tämä kaupunki on ollut minulle tähän saakka synoyymi sanalle “rautatieasema.” Näppärästi sujuu minulta jo junan vaihto Tampereen asemalla matkalla Jyväskylästä Helsinkiin. Myös yliopistolle osaan ihan ilman Googlen karttoja kävellä asemalta, ehkä takaisinkin. Hämeenkadun päästä päähän olen tainnut myös joskus talsia. Siihen on kaupungin tuntemus tähän saakka rajoittunut – vaan ei enää!

IMG_1318-5

Keskustorin laidalta löytyi tienviittaan merkittyinä kaikki Tampereen ystävyyskaupungit. Alimpana silmään pisti heti Tanzanian Mwanza, jossa tuli itsekin piipahdettua viime kesänä.

Keskustorin laidalta löytyi tienviittaan merkittyinä kaikki Tampereen ystävyyskaupungit. Alimpana silmään pisti heti Tanzanian Mwanza, jossa tuli itsekin piipahdettua viime kesänä.

Lopulta Tampereelta löytyi niin paljon nähtävää ja tehtävää, että alunperin suunnitellun yhden yön etapin sijaan päätinkin lauantaina jäädä vielä toiseksi yöksi. Mitä siellä sitten tulikaan puuhattua?

Perjantaina kirmattiin keskelle puskaa, mihinkäs muuallekaan. Hiking Travel huolehti päivämme liikuntasaldosta lumikenkäilyn ja lumikenkäjalkapallon muodossa, mikä osoittautui tosi hauskaksi. Kokonaisuuden kruunasi lettukahvit, joiden jälkeen kelpasi rentoutua Rajaportin saunalla Pispalassa. Sauna oli minulle täysin uusi tuttavuus, josta en ollut kuullutkaan ikinä ennen. Jännä juttu, onhan se Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva sauna. Tunnelmaa oli niin sisällä kuin ulkonakin ja saunomiseen kannattaa varata aikaa. Rajaportin saunassa oli yhteisöllinen meininki ja löylyjen lomassa ulkona käytiin viilentymässä ja jutustelemassa useaan otteeseen.

Fat in BKK -blogin Katja ja Curious Feet -blogin Teea ihmettelemässä lumikenkiään.

Fat in BKK -blogin Katja ja Curious Feet -blogin Teea ihmettelemässä lumikenkiään.

IMG_1281-2IMG_1283-3IMG_1286-4

Lauantaina puolestaan kiertelimme kaupunkia kuin kunnon turistit konsanaan perinteisellä bussikierroksella. Vaikka hirveästi nähtävyydet eivät minua usein kiinnostakaan, oli kiva saada konkreettinen käsitys eri kaupunginosista ja hieman hahmottaa niiden luonteita. Tammela, Kaleva, Pispala, Tulli ja muut ovat nyt muitakin kuin epämääräisiä nimiä kartalla. Tiedänpä myös millä nimellä Hämeensilta paikallisten suussa toisinaan kulkee – tosin tätä tuikitärkeää tiedonjyvää ei opittu bussikierroksella, heh.

Illalla muut suuntasivat kiertelemään jalan Finlaysonin aluetta, mutta itse ennakoin jo oman kiinnostukseni lähentelevän nollaa. Sen sijana lähdin jälleen Hiking Travelsin matkaan, tällä kertaa Näsijärven jäälle. Retkiluistelusta olen kuullut monet kerrat, mutta koskaan en ole päässyt kokeilemaan. Nyt kun viimein tilaisuus oli, pitihän se käyttää. Onneksi kukaan ei minulle etukäteen kertonut, että laji muistuttaa varsin paljon hiihtoa. Olisin saattanut koululiikuntatraumatisoituneena jättää menemättä.

IMG_1417-10 IMG_1414-9IMG_1424-11

Retkiluistelu oli hauskaa, mutta tietysti ensikertalaiselle hitusen vaativaa. Luistinten sijaan välineinä käytetään monoja, jotka kiinnitetään erillisiin pitkiin teriin. Aluksi harjoittelimme erilaisia tekniikoita edestakaisin jäällä suihkien, niin sauvojen kanssa kuin ilmankin. Lopuksi lähdimme jäälle vielä lyhyehkölle lenkille. Loppua kohden alkoi sujumaan paremmin ja paremmin, joten rutiinia ja kilometrejä retkiluistelu ehdottomasti vaatii.

IMG_1324-7

Illalla kävimme vielä Curious Feet -blogin Teean kanssa katselemassa maisemia Tampereen uuden maamerkin, Sokos Hotelli Tornin yläkerran Moro Sky Barissa. Baarin melko pieni koko yllätti, onhan hotellissa 25 kerrosta. Maisemat kuitenkin olivat hienot, ja uskonkin Sky Barin olevan tulevaisuudessa se, johon matkaoppaiden sivuilla turisteja kehotetaan kipuamaan Näsineulan ja Pyynikin tornin lisäksi.

IMG_1331-8

Sunnuntaina suuntasimme vielä kissakahvila Purnauksikseen, minkä jälkeen vietin ikiomaa iltapäivää ympäri kaupunkia tallaillen, hieman myös kaupoilla piipahtaen. Tampere matkakohteena pääsi yllättämään, minulle kun se on tähän saakka ollut vain yksi kaupunki muiden joukossa. Tekemistä siellä riittäisi vaikka useammallekin viikonlopulle. Tunnustan silti, että sunnuntai-iltana oma sänky melkein kuukauden reissauksen jälkeen tuntui taivaalliselta.

Jos jälkeenpäin muuten kiinnostaa kurkata, mitä somessa viikonlopun aikana postailtiin, löytyy Tamperejuttuja tunnisteilla #bloggaritmansessa ja #tampereallbright.

11 vastausta artikkeliin ”Turistina Tampereella

 1. Mä oon kade… Sä sait kuvattua tuolla saunalla salaa Tampereen äijiä! Muutenkin sait kuitenki hyviä kuvia pimeydestä huolimatta :)

  Kiitti Laura kun tulit mukaan ja kiitti kun sain sun kanssa höpöttää ihan sydämeni kyllyydestä blogeista ja bloggaamisesta ennen nukkumaanmenoa! :D

  • Haha, ei tuo kovin salakuva edes ollut kun kamera räpsyi siihen tahtiin ettei varmasti voinut olla huomaamatta :D Kiitos paljon kutsusta, nautin viikonlopusta! Vertaistuki on kyllä ihan mahtavaa bloggaamisessa, kaverit kun on jo aivan kypsiä blogijaaritteluun.

 2. Mulla on ollut ja on edelleen ihan sama ongelma, etten juurikaan tunne Suomen kaupunkeja niin hyvin. Onneksi tällainen tilaisuus tuli vastaan ja Tampere on vähän paremmin nyt hallussa ;) Mietinkin minkälaista olisi ollut tuo retkiluistelu jäällä kun itse lähdin Finlaysonin alueelle, mutta kiva nyt saada tietää siitäkin enemmän :D

  • Niinpä, näitä vaan ehdottomasti lisää, ihanaa kun välillä on blogijuttuja muuallakin kuin Helsingissä. Suosittelen, hauskaa oli! :)

 3. Mukavaa, että tuon Tampereen tapaamisienne tiimoilta on ollut nyt blogosfäärissä persoonallisia juttua Tampereelta. Itsekin olen huonosti kotimaata matkaillut, mutta 10 päivän päästä olenkin yllättäen Tampereella käymässä, joten näitä on kiva valmisteluna lukea!

  • Tosiaan, itse en edes odottanut Tampereelta juuri mitään, onhan se “vain yksi suomalainen kaupunki muiden joukossa”. Ja katinkontit! Kyllä kaupungilta löytyy persoonallisuutta ja tarjottavaa tosi monenlaiselle matkaajalle. Kannattaakin vähän valmistella visiittiä mikäli mielii mahdollisimman paljon nähdä :)

 4. Päivitysilmoitus: Kaikki herkut kahvilassa – kissanystävän siemailupaikka Purnauskis | pinnineppi's Blog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *