Tärppilista Matkamessuille

Ihan kohta ne alkavat! Viime vuoden Matkamessut olivat minulle bloggaajana aika iso juttu, enkä malta odottaa mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan. Tapahtui suuria tai ei, on aina ihanaa tavata muita matkabloggaajia, niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin kasvoja. Aika usein eri messuilla kiertely muuttuu jossain vaiheessa puolitahattomaksi ilmaisten kynien ja karkkien keräilyksi. Matkamessut ovatkin ehkä ainoat, joissa oikeasti tulee kierrettyä lähes kaikki näytteilleasettajat aidosti kiinnostuksesta. Ohjelmassa on tänä vuonna jo hieman yritetty ottaa huomioon vaihtoehtoisetkin matkaajat esimerkiksi sohvasurffausohjelmalla. Tätä ehdottomasti tulevina vuosina lisää!

Torstaina on messujen ammattilaispäivä, jonne itsekin bloggaajapassin turvin olisin päässyt. Harmittaa, että koulu haittaa välillä harrastuksia ja muiden solmiessa suhteita, minä treenaan espanjaa keskustelukurssilla. Illaksi hurautan kuitenkin junalla meidän suomalaisbloggaajien hostaamiin NBE TweetUp-bileisiin, joihin kaikki Nordic Bloggers’ Experience-kampanjaan osallistuvat kansainväliset bloggaajat ovat kutsuttu.

Ajattelin kuitenkin tähän koota itse messujen juttuja, joihin ainakin aion käydä tutustumassa paikan päällä.

IMG_9730-1

Näytteilleasettajat

1) Eri maiden näytteilleasettajat. Yhteensä messuilla on edustettuina lähes 90 maata, joten niiden joukkoon takuulla mahtuu jokunen kiinnostava jokaiselle. Egypti on tänä vuonna messujen virallinen partnerimaa, mutta minua ei ehkä se juuri nyt niin paljoa kiinnosta. Sen sijaan haluan käydä ihailemassa jälleen Turkin ständiä (edelleen Cappadocia ja Pamukkale suorastaan huutavat nimeäni) ja moikkaamassa sen työntekijöitä. Uteliaisuudesta käyn katsomassa Tansanian lähetystön ja Colors of Zanzibarin osaston ja käyn kurkkaamassa ainakin, mitä Meksikon ja Marokon osastoilla on tarjota.

IMG_9783-6

2) Kotimaan matkailu. Olen hieman haaveillut pienestä Suomireissusta kesän kynnyksellä, jos kesätyökuviot onnistun jotenkin järjestämään niin, että jonkinlaisen lomankin ehtisin viettää. Varsinkin Lapin kohteiden osastolla tulen pyörimään haltioituneena, mutta katsotaan riittääkö resurssit ikinä sinne saakka. Aina voi toki haaveilla. Toki muitakin kohdeideoita yritän ammentaa kotimaan osaston puolella. Lisäksi käyn vilkaisemassa Pietarin Sokos-hotellin ständin, vaikka se nyt ei kotimaan matkailua olekaan. Kolin kirjoituksella voitetut palkintoyöt pitäisi käyttää kevään aikana, ja Pietari on aika vahva vaihtoehto tällä hetkellä.

IMG_9775-5

3) Järjestöt ja muut kiinnostavat. Olen aika järjestö- ja yhdistysnörtti ja siksipä minua aina kiinnostaa, mitä muut järjestöt touhuilevatkaan. Messuilla minua kiinnostavat ainakin Suomen Hostellijärjestön ja Reilun matkailun yhdistyksen osastot. Tietysti eri lehtien ständit kierrän huolella Mondosta Matkalehteen ja myös Ulkoministeriön ständi on aina aika mielenkiintoinen. Tänä vuonna ainakin tuntuu teema siellä olevan “Matkailun kolme M:ää”. Mitä ne sitten ovat? Mene ja ota selvää.

IMG_9733-2

Ohjelma

Itse olen ajatellut käydä katsomassa nämä, mikäli muut aikataulut sen sallivat. Suurin osa on aika matkablogiteemaisia, mutta tietysti messuilta löytyy valtavasti myös muuta ohjelmaa!

1) Perjantai.

Pietarin salaisuudet. Kuten aiemmin sanoin, olemme mahdollisesti jo helmikuulle miettineet pitkää viikonloppua Pietariin. Lopullinen päätös varmaan tulee tehtyä messujen jälkeen, joten siksi aion imeä kaiken mahdollisen tiedon kaupungista. Klo 14.40 & 16, Mondo-lava. 

2) Lauantai

10 vinkkiä täydellisen matkakuvan ottamiseen. Samuel ja Daniel Taipaleen uskomattomia matkakuvia olen seuraillut Instagramissa jonkin aikaa, joten ihan siksi kiinnostaa käydä kuuntelemassa, mitä miehet puhuvat. Klo 13-13.30, Sun&Sea-alue.

Näe maailmaa uusin silmin sohvasurffailemalla. Hauskaa, että viimein vaihtoehtoistakin matkustamista tuodaan esille messuilla. Couchsurfing Ambassador Patrik Sabel kertoo omista kokemuksistaan, joten toki niitä mieluusti menen kuuntelemaan. Klo 13.30-14, Blogger’s Lounge. 

Matkabloggaaminen uudelle tasolle kansainvälisten matkailutapahtumien avulla. Inna-Pirjetta Lahti kertoo hieman kv-tapahtumien potentiaalista matkabloggaamisen näkökulmasta, uskoisin että NBE-kampanjaa muun muassa malliesimerkkinä käyttäen. Aihe kiinnostaa, luonnollisesti. Klo 15-15.30, Blogger’s Lounge.

Ei vain postauksia – blogiyhteistyö 2015. Heti perään lisää matkablogeihin liittyvää asiaa, tällä kertaa erityisesti blogiyhteistyön näkökulmasta. Tästä ei voi tietää ikinä liikaa, onhan matkablogien yhteistyökuviot vielä melko lapsenkengissä moniin muihin blogigenreihin verrattaessa.Tämän jälkeen on myös tunnin pituinen verkostoitumistilaisuus bloggajille ja yrityksille. Klo 15.30-16 (+ mingle with bloggers and companies 16-17), Blogger’s Lounge. 

IMG_9747-3

3) Sunnuntai 

Itse tuskin paikalla enää olen, mutta jos olisin, kävisin katsomassa nämä.

Matkalla kaikkialla – maabongarin maailma. Sympaattinen Meriharakka-blogin Pirkko kertoo maabongaamisesta harrastuksena. Klo 13-13.30, Blogger’s Lounge.

Älä huku verkkoon – vinkit hakukoneoptimoinnista sosiaaliseen jakamiseen. Kaukokaipuu-blogin Nella jakaa vinkkejä, joita itse bloggaajana kernaasti ottaisin vastaan. Klo 14.30-15, Blogger’s Lounge.

Onnistu matkavideon teossa – 5 vinkkiä, 5 esimerkkiä. Videoita olen itsekin harkinnut blogini sisällöksi, mutta toistaiseksi idea on jäänyt ajatuksen tasolle. Tosin, ajatus mahdollisesti muuttuu todellisuudeksi tässä vielä tämän vuoden puolella ja ajatus on muhinut jo seuraavalle asteelle. Tästä varmasti lisää loppuvuodesta :) Vinkit kuitenkin olisivat tarpeen! Klo 15-15.30, Blogger’s Lounge. 

IMG_9753-4

Tarjoukset ja kilpailut

Rantapallon sivuille on koottu kattavat listat messujen tarjouksista ja kilpailuista. Minulle messujen kilpailuagenda on kristallinkirkas ja varsin vaatimaton: Aion voittaa Kemijärven Kehitys Oy:n osastolta junamatkat kahdelle Kemijärvelle sekä Traveller Oy:n osastolla junalipun Moskovasta Pekingiin. Junafani, minäkö? Majoituspaketteja eri puolilla Suomea arvotaan vaikka kuinka, ja näistä kelpuuttaisin toki myös minkä vain. Jostain syystä Visit Kokkolan risteily ja majoitus Tankarin majakkasaarelle kutkuttaisi, kuten myös Lapland Hotelsin kolmen päivän loma Lappiin. Ulkoministeriön nettisivuilla voitin jo puolivahingossa yhden ylimääräisen matkamessulipun. Kävisiköhän arpaonni myös messuilla niin, että voittaisin Madventuresin Maailmanselitys – seikkailijan käsikirja kaikkeen -kirjan?

Kannattaa muuten ladata Matkamessujen virallinen mobiiliopas! Sen avulla ohjelma ja näytteilleasettajat kulkevat helposti mukana ja appiin voi myös merkata kiinnostavat ohjelmat ja asettaa muistutukset. Latasin ohjelman itselleni hetki sitten ja vaikuttaa ainakin ihan näppärältä.

Ja hei, te siellä ruudun toisella puolen. Oletteko te tulossa messuille? Mikä teitä messujen tarjonnassa eniten kiinnostaa? Jos näette minua keskellä messuhulinoita, tulkaa ihmeessä nykäisemään hihasta ja tervehtimään :) Insiroivia messuja kaikille!

Aukioloajat ja liput

Perjantai 16.1.2015 klo 12–19
Lauantai  17.1.2015 klo 10–18
Sunnuntai 18.1.2015 klo 10–18

Aikuiset 18 €/hlö
Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 € /hlö
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa

Kokoaikalippu (ranneke) 3 päivää 33 € (aikuiset)
Kokoaikalippu (ranneke) 3 päivää 23 € (lapset 7-15 v., opiskelijat, eläkeläiset)

Vielä torstain ajan liput saa ennakkoon netistä ostettuna edullisemmin!

Kuvat viime vuoden Matkamessuilta.

 

6 vastausta artikkeliin ”Tärppilista Matkamessuille

 1. Kuulostaa hyvältä messuohjelmalta!
  Hostelliväki oli ihania tyyppejä, aion ehdottomasti käydä vielä messuosastolla sen lisäksi, että sain vähän tuntumaa Suomen hostellijärjestö ry:n toimintaan eilisissä juhlissa.80. juhlavuosi alkoi.

  Jaksamista opiskeluun, pian nähdään!

  • Niin minustakin. Aluksi harmittelin, että perjantaille on niin vähän mua kiinnostavaa ohjelmaa, mutta toisaalta saapa nukkua rauhassa vähän pidempään, kierrellä näytteilleasettajia ja jutustella bloggaajien kesken. Mä myös odotan juttutuokiota hostelliväen kanssa :) Kiitos, nähdään!

 2. Törmäillään viimeistään la klo 15.00! :)

  Mitenköhän tuolla toi liikkuminen onnistuu lavojen/esityspaikkojen välillä kun monet jutut alkavat heti kun toiset loppuu mutta eri paikoissa? Niin paljon kaikkea mielenkiintoista, että mietin jo, kuinka yksi päivä riittääkään x)

  • Voin vastata Lauran puolesta :) Lavat on sijoitettu vähän eri puolille hallia mutta ainakin eilen Blogger’s Loungen ohjelma odotti, kun Sibelius-lavalla ohjelma venyi. Varaudu hyvillä kengillä, vitsit että oli jalat poikki eilen, vaikka vaan viiden tunnin ajan talsin ympäri hallia!

   • Oho, onpa hyvin otettu huomioon! :) Mutta siis, vaikka lavat vaihtuukin, ei halli nyt onneksi ihan NIIN iso ole, etteikö siellä pääsisi kulkemaan. Hyvät kengät on ihan hyvä vinkki. Messuilla nähdään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *