#LappiAdventure: Ilmassa on seikkailun tuoksu

Kuten hieman edellisessä hostellipostauksessa vihjailin, tie kutsuu jälleen! Muistatteko, miten olen harmitellut onnetonta Suomen tuntemistani? Enpä ole koskaan käynyt historiallisissa kohteissa kuten Rauma tai Porvoo, Koli on jäänyt ainoaksi kansallispuistokseni ja tosi moni suht suurikin kaupunki on minulle vieras, kuten Kuopio, Joensuu, Hämeenlinna, Savonlinna tai Oulu. Alkuvuodesta sentään otin viimein Tamperetta haltuun, mikä oli huippujuttu, mutta Pudasjärvi on edelleen jäänyt pohjoisimmaksi paikakseni.

Olen suomalainen matkabloggaaja, joka ei koskaan ole käynyt Lapissa, Suomen turistimekassa. Arvatkaa, onko siinä riittänyt selittelemistä ulkomaalaisille ystävilleni. On aika korjata tämä vääryys.

IMG_3323

Torstaina suuntaamme ystäväni (jonka pohjoisin kohde tähän saakka itseasiassa on Kuopio) kanssa siis kohti pohjoista ja reissullle on aikaa noin viikko, sillä takaisin Keski-Suomessa pitäisi olla 22. päivän aikana. Muutoin tie on avoin, tarkemmista suunnitelmista puhumattakaan. Mutta näillä näkymin varmaan tulemme käymään Oulussa, Rovaniemellä, Levillä ja jossain Sodankylän ja Rovaniemen välimaastossa. Miksikö näissä? Koska näillä paikkakunnilla on hostelleja!

Toteutamme reissumme siis yhteistyössä Suomen Hostellijärjestön kanssa. Saamme yöpyä ilmaiseksi heidän verkostonsa hostelleissa, mikä tulee olemaan superjännää, sen verran erilaisia paikkoja näyttäisi olevan luvassa. Koska tähän aikaa keväästä alkavat opiskelijabudjetit olla vähissä, päämuotoinen matkustusmuoto on liftaus ja ennalta ainakin odotan jo aika monia tyhjien teiden varressa vietettyjä tunteja. Lisäksi toukokuu vaikuttaisi Lapin osalta olevan low seasonia parhaimmillaan talvi- ja kesäkauden välissä ja suuri osa paikoista pitää oviansa kiinni. Mutta silti, tässä reissussa ovat kaikki palikat niin kohdallaan, että olen jo superinnoissani. Liftaten Lappiin, hostelleja, ei tarkkaa aikatauluja tai suunnitelmia, seikkailu! Suoranainen pieni tutkimusretki Suomen reppureissaus- ja hostellikulttuuriin, sanoisin.

IMG_0885-1

Reissua voi seurata Instagramissa ja Twitterissä hashtageilla #LappiAdventure sekä #hifinland. Pistäkäähän myös tilini seurantaan, elleivät ole jo – löydyn molemmista nimimerkillä @laurapylv. Jos näette kaksi pohjoiseen pyrkivää neitokaista tien varressa, napatkaa ihmeessä kyytiin! Me ei purra ja ollaan ihan mukavaa juttuseuraa.

10 vastausta artikkeliin ”#LappiAdventure: Ilmassa on seikkailun tuoksu

  1. Ihanaa #lappiadventurea teille! Kelpais kanssa itelle. Mulla on kanssa jäänyt Lappi kokematta mut ehkä tänä vuonna mäkin pystyn korjaamaan tän vääryyden.

    • Mulla on pitkään ollut joka suomalaisen bucket listille kuuluvaa kohdetta tavoitteena, Pietari, Lappi ja Ahvenanmaa. 2/3 pian käyty, nyt vain joskus tulevaisuudessa pitäisi vielä päästä Ahvenanmaalle!) En tiedä paljonko viikossa ehtii Lappia kokea, kun matkustustapa on kovin hidas, mutta ainakin saadaan pieni maistiainen pohjoisen tunnelmasta :) Syksyllä ois myös ihanaa päästä sinne, ruska-aika voi olla aika mieletön.

  2. Hei mie luulen, että sie saat anteeksi. Melko moni lappilainen ei ole koskaan käynyt Helsingissä tai edes Haaparantaa etelämpänä :D
    Tervetuloa vaan mestoille! Teidän reissu kuulostaa loistavalta, toivottavasti säät tulee suosimaan ja tulee kivaa :)

    • Totta toisaalta, enpä tullut noin päin oikeastaan edes ajatelleeksikaan :) Kiitos, nyt kyllä sää näyttää heikolta, mutta eihän me sen anneta meidän meininkiin vaikuttaa – mahtavaa tästä tulee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *