VLOGI 3 // Suuria uutisia – kevään 2015 suunnitelmat selkenevät

Muistatteko kun viime videossa mietin, että pitäisi löytää elämälle joku tarkoitus ja jotain järkevää tekemistä kevääksi 2016, kun en voi valmistumistani nopeuttaa millään tapaa? Nyt näyttää siltä, ettei tarvitsekaan lähteä Intiaan meditoimaan tai Balille downshiftaamaan, vaan keksin lopulta aika fiksunkin ratkaisun tähän pulmaan. Kevät kuluukin toisella puolella maapalloa, videolta selviää tarkemmin missä.

Olen melkein alkanut miettimään, että mun pitäisi pian kirjoittaa ja tarjota jonkinlaista pdf-opasta muille opiskelijolle. Sen nimi olisi “Näin hyödynnät yliopistojen ulkomaan vaihto- ja harjoittelusysteemiä viimeistä apurahaa myöten”. Mä alan olla pian tässä lajissa nimittäin aika ammattilainen. Tansanian, Venäjän, Meksikon ja tämän tuoreimman mukaan liittyneen maan niputtaminen kandin tutkintoon alkaa olla jo ihan kiva määrä. Ja kun nämä paperit saan ulos, voi kierros alka alusta maisterivaiheessa – voilá!

 

4 vastausta artikkeliin ”VLOGI 3 // Suuria uutisia – kevään 2015 suunnitelmat selkenevät

    • No sanos muuta! Mäkin kun rupesin katselemaan vähän extemporena noita Erasmuksenkin täydennyshaun paikkoja, niin ihan uskomattoman paljon niitä oli jäänyt tyhjilleen. Joistain yliopistoista oon myös kuullut, että opiskelijoita saa vähän houkutellakin lähtemään ja meilläkin Jyväskylässä tilanne on sama joillain laitoksilla, esimerkiksi tietotekniikalla. Viestijät on prosentuaalisesti kai aktiivisimpia maailmalle lähtijöitä, munkin vuosikurssilla käy melkoinen kato ensi vuonna kun kaikki säntää ympäri maailmaa. Vielä kun noihin kuuluu aika usein melko anteliaat apurahat, niin en ymmärrä miksi ei lähtisi. Mut parempi mulle ettei lähde niin mä pääsen useammin muidenkin puolesta! :)

    • KIITOS! Mä en enää tiedä kumpaa odotan enemmän, Meksikoa vai Istanbulia vai mitä. Voi, Lappikin on ihana, vielä kun sinnekin pääsisi palaamaan lähivuosina :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *