Täällä tuntuu kodilta

Jo reilu kuukausi vierähtänyt Meksikon maaperällä ja täytyy tunnustaa, että blogi on jäänyt aivan unohduksiin. Kiirettä on pitänyt siihen tahtiin, ettei koneella kököttäminen ole käynyt pienessä mielessäkään. Kaikkea muuta on ehditty tehdä jo senkin edestä: on juhlittu, reissattu, nautittu uusien ystävien seurasta, löytöretkeilty uudessa kotikaupungissa, jopa opiskeltukin. Vauhdista kertonee jo sekin, että avaimet olen ehtinyt hävittää kahdesti (uusia en ole vieläkään saanut, joten meidän huoneessa vietetään ikuista avoimien ovien päivää) ja puhelinkin on käynyt huollossa kahdesti, josta toisesta se ei enää hengissä palannut. Siispä tieni vei iStoreen viime viikolla ja nyt olen onnellinen, mutta köyhä uuden puhelimen omistaja.

Matka tänne ei kuitenkaan mennyt aivan oppikirjan mukaan, kuten eivät minun reissuni kovin usein muutenkaan. Finnair vei Lontooseen luotettavasti, kuten aina. Lontoosta Madridiin saavuimme Iberian siivin tunnin myöhässä lähdössä huomatun moottorivian takia. Olin jo etukäteen varannut hostellin Madridista ja suuntasin puolenyön maissa metrolla keskustan suuntaan. Koska laukkuni oli menossa jo suoraan Meksikoon, en seuraavana aamuna pitänyt mitään kiirettä kentälle palaamisen kanssa. Check-in ei kolmannelle lennolle jostain syystä toiminut netissä, joten marssin check-in -tiskille kentällä. Kappas vain, olin arvatenkin viimeisten joukossa ja lento sattui olemaan ylibuukattu. Päivä vierähti mukavasti erinäisissä jonoissa odotellen ja kiukkua kihisten. Olin jo valmis puolustamaan oikeuksiani ja purkamaan raivoani heti Iberian tiskille päästessäni. Kaikki jatkoyhteydet Mexico Cityn kentältä Pueblaan oli järjestetty ja sovittu, ihmiset olisivat minua kentällä vastassa lennolta, jonka kyydissä en olisikaan. Kielikurssinkin alku menisi ohitse.

IMG_3775-3IMG_3774-2

Vaan nopeasti raivo laantui virkailijan kertoessa kompensaationi. Sain lähestulkoon puolet menopaluulentojen hinnasta takaisin sekä hotelliyön kuljetuksineen ja ruokailuineen. Seuraavana päivänä koittaisi uusi yritys samaisella lennolla. Pidin suuni supussa ja lopulta lähdin varsin tyytyväisenä nauttimaan ikiomasta hotellihuoneesta.

Loppumatka sujuikin kommelluksitta ja pääsin Pueblaan saakka omaan asuntolaan suorinta tietä. Seuraavat viikot täyttyivät ohjelmasta, sillä ensin oli kielikurssi noin 30 muun vaihtarin kanssa, sitten orientaatioviikko reilun sadan vaihtarin voimin. 17. päivä alkoivat luennot ja katukuvaan saapuivat myös paikalliset opiskelijat. Orientaatioviikolla oli melko tyypillistä ohjelmaa: maahanmuuttoasioiden hoitamista (suomalaiset voivat olla maassa ilman viisumia puoli vuotta, joten minulle tämä oli onneksi helppo homma) sekä luentoja esimerkiksi turvallisuudesta, terveydestä, kulttuurishokista, yleisistä käytännöistä ja urheilumahdollisuuksista. Lisäksi tarjolla oli kävelykierroksia niin kampuksella kuin kaupungillakin ja Fiesta Méxicana, jossa syötiin paikallisia herkkuja nauttien meksikolaisesta musiikista ja tanssista. Loppuviikosta testattiin espanjan kielitaito niin kirjallisesti kuin suullisestikin niiltä, jotka aikoivat jonkin kielikurssin tälle lukukaudelle ottaa. Testin perusteella olisin päässyt edistyneiden ryhmään, joten hieman harmitti kun kurssien päällekkäisyyksien takia jouduinkin valitsemaan keskitason ryhmän. Mutta onpa ainakin yksi höntsäilykurssi ja varmoja opintopisteitä tiedossa kohtuullisen pienellä vaivalla.

IMG_3779-4IMG_3768-1

Vaikka elämä onkin asettunut arkeen, rutiineista ei vielä ole tietoakaan. Toki lukujärjestys antaa jonkinlaiset raamit menemisille ja tulemisille, mutta iltaisin saattaa itsensä löytää ihan mistä tahansa. Siitä juuri pidänkin ulkomailla asumisessa. Olen huomannut – ainakin näin Tansanian ja Meksikon perusteella – että ulkomailla asuessani elän niin paljon enemmän. Jo kuukaudessa on tapahtunut valtavasti. Mitä kaikkea mahtaakaan olla takana vuoden loppuun mennessä?

Puebla on minulle juuri sopivan kokoinen kaupunki juuri nyt. Vaikka asukkaita täällä on pari miljoonaa, ei kaupunki tunnu laisinkaan niin suurelta. Etäisyyksiä pääsee aika mukavasti kulkemaan jalan ja matka asuntolasta koululle taittuu reilussa viidessä minuutissa. Kämppikseni on aivan ihana kolmannen vuoden kansainvälisten suhteiden opiskelija, mikä on minulle suuri apu. Teimmekin jo heti alkuun diilin: hän tekee Euroopan tutkimuksen kurssin projektinsa Suomesta minun avustuksellani ja hän puolestaan oikolukee läpi kaikki kotiläksyni ja korjaa virheet.

IMG_3849-7 IMG_3833-6 IMG_3817-5

Opiskeluista ja koulusta kirjoitan myöhemmin oman postauksensa ellen useammankin, niistä riittää niin paljon asiaa. Tähän saakka kuitenkin olen tykännyt todella paljon ja kurssit ovat mielenkiintoisia. Tietysti opetuskieli välillä aiheuttaa harmaita hiuksia ja tulevat esitelmät jännittävät jonkin verran, mutta toisaalta, opettajat ja muut opiskelijat kyllä ovat varsin ymmärtäväisiä sen suhteen, etten aina joka sanaa ymmärrä. Sain myös lukujärjestykseni lopulta tuunattua ihan mukavaksi niin, että kouluni alkaa joka päivä joko kello 11 tai 14. Eipä tarvitse iltariennoissa kelloa vilkuilla.

Reissuja olen tosi vähän ehtinyt miettiä ja suoraan sanottuna juuri nyt ei edes kiinnosta. Voitteko uskoa? Suomesta lähtiessäni olin haljeta innosta reissata lähestulkoon jokaiseen osavaltioon ja naapurimaahan, mutta juuri nyt Puebla tuntuu hyvältä. Toki edelleen kiinnostaisi käydä Cancunin seuduilla etelässä ja Kuubassa, mutta juuri nyt en jaksa niiden kanssa hätiköidä. Jos nämä reissut eivät toteutu ajan ja rahan puutteen vuoksi, ei mahda mitään. Pueblassa ovat juuri nyt ystävät, koulu, arki ja elämä ja niitä varten olen Meksikoon tullut. Viikonloppuna sentään kutsuu Mexico Cityn kiire ja kaaos ja loppukuusta Acapulcon rannat. Onhan siinä jo reissuja pariksi viikoksi eteenpäin.

 

 

8 vastausta artikkeliin ”Täällä tuntuu kodilta

  1. Voi miten ihanasti kirjoitettu postaus, tuli jotenkin tosi hyvä mieli tästä! Ja tosi kiinnostavaa lukea sun elämästä Meksikossa, joten jos vaan joskus inspis iskee, niin anna palaa. Täällä seuraillaan suurella mielenkiinnolla! =) Oma seikkailu on alkamassa Amerikassa 15.10., joten yksin reissaaminen ja opiskelu ulkomailla kiinnostaa senki vuoksi erityisesti. Kohtahan me ollaan siis naapurimaissa! ;)

    • Kiitos Ulla :) Kyllä mä tässä yritän nyt skarpata, hirveä lista on jo ideoita ja asiaa, mutta tietysti yritän pitää asiat tärkeysjärjestyksessä ja keskittyä ensin elämään niin, että kirjoitettavaa riittää jatkossakin. Luinkin, että olet aloittanut uudet opinnot, tosi jännää! Kauanko olet Yhdysvalloissa ja onko kyse siis myös jonkinlaisesta vaihdosta tai harjoittelusta?

  2. Olipa mielenkiintoinen postaus! Ulkomailla opiskelevana kiinnostaa aina suomalaiset, jotka ovat lähteneet vähän pidemmälle ja “eksoottisempiin” maihin kuin pelkkään koti-Eurooppaan. :) Mukavaa vaihtoa!

    • Kiitti Sanna! Kyllä mun täytyy myös myöntää, että ulkomailla opiskelu on mun juttu. Jotenkin saa kaikesta niin paljon enemmän irti, kun opiskelu ei jää pelkästään luokkahuoneeseen, vaan jatkuu koko ajan arjessa ympärillä niin kielen kuin kulttuurinkin oppimisena. Jää ihmeessä seurailemaan, syksyn jälkeen vielä vaihtoseikkailut jatkuvat kevään ajan Istanbulissa! :)

    • No huhh, nytpäs heitit haasteen! :D Periaatteessa ei tuo mahdottomuus sinänsä ole, pitää vain mietiskellä mistä aiheesta sen tekisinkään, videoiden suhteen ei ole vielä inspiraatio iskenyt. Lupaan miettiä sopivaa aihetta! :)

  3. Ai vitsit näyttää ja kuulostaa hyvältä meiningiltä! Itse huomannut saman, että jostain syystä sitä ulkomailla elää enemmän. Liekö myös syy siinä, että hintataso maissa jossa on asunut, on matalampi, joten pelkästään jo ulkona syöminen joka ilta on mahdollista. Jään innolla odottamaan sun vaihtotarinoiden jatkoa!

  4. Ai miten ihana lukea Meksikojuttuja! Täällä kans yks sydämensä lattareihin menettänyt ;D Ite olen reissannu Costa Ricassa ja Kuubassa enemmin, Meksikossa kerkesin olla vain viikon hotellilomalla, eli en sinänsä saanut kauheesti irti maasta. Onkin ihana lukea juttua suomalaisen silmin, joka elää keskellä paikallisten elämää :) Huippua vaihtariaikaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *