IG Travel Thursday: Vuoden 2015 tykätyimmät kuvat

Tässä vaiheessa varmaan pitäisi jo katsoa tähän vuoteen ja jättää menneet taakse. Se vain tuntuu hieman hankalalta nyt, kun valtavasti juttuja on kirjoittamatta viime vuodelta ja tämä vuosi on yksi suuri mysteeri. Muutaman viikon päästä olen Istanbulissa ja siellä vierähtää kevät. Parhaillaan yritän saada töitä Suomesta kesäksi (nyt kaikki sormet ristissä siellä ruudun toisella puolen) ja syksyllä pitäisi vielä aloittaa viimeistä vuotta niin, että joskus vielä saisin kandin paperitkin. Suuret linjat ovat siis aika pitkälti selvillä, mutta mistään muusta ei ole havaintoakaan.

Siispä, vältellään vielä hetki tulevaa ja mietitään mennyttä. IG Travel Thursday muuttuu tänä vuonna niin, että joka toinen kuukausi päivällä on teema. Arvaattekin varmaan mikä teema tänään on? Aivan, mennyt vuosi. Siispä ajattelin esitellä vuoden 2015 15 tykätyintä kuvaani Instagramissa ja loppuun yhdeksän omaa suosikkiani, jotka eivät edellä mainittujen joukossa olleet.

 

15 tykätyintä kuvaani Instagramissa vuonna 2015

 

15. & 14.  Koirakuvat näemmä toimivat Instagramissa, sillä niitä löytyi sijalta 15 ja 14. Ensimmäinen on napattu Varaderon biitsillä Kuubassa meidän matkaamme lähteneen kulkukoiran kanssa, jälkimmäinen ystäväni perheen koiranpentujen kanssa Tlaxcalassa Meksikossa. Mielestäni minulla olisi erinomainen potentiaali crazy dog ladyksi joku päivä. Tykkäyksiä: Molemmilla 105.

151413. Acapulcosta napatun biitsikuvan suosio hieman yllätti, sillä tämä ei mielestäni ollut kovinkaan jännittävä kuva. Viimeisen Meksikossa viettämäni viikon aikana en tehnyt mitään muuta kuin nautin rannasta ja auringosta lukien, uiden, aurinkoa ottaen ja hyviä radio-podcasteja kuunnellen. Tykkäyksiä: 106.

1312. Myös Oaxacassa sijaitsevien Monte Albanin pyramidien suosio yllätti. Ehkä syynä on se, että itse en kovin paljoa innostu arkeologisista kohteista, rakennelmista tai rakennuksista matkaillessani ja parit pyramiditkin kävin Meksikossa katsomassa vähän sillä mentaliteetilla, että “täytyyhän näissä käydä kun Meksikossa ollaan”.  Siksi ne eivät ehkä kuvassakaan omaan silmään olleet järin mielenkiintoisia. Tykkäyksiä: 106.

12

11. Kuva on otettu mökiltämme, muistaakseni toukokuun alussa. Vietimme pientä, osittain kieli poskessa järjestettyä maakuntaekskursiota ainejärjestömme Lööpin kanssa paikallislehtien toimituksissa ja pubeissa vieraillen, ja Kangasniemi oli ensimmäinen kohde. Vanhempieni mökillä nukuimme yhden yön, ennen kuin konkkaronkka jatkoi Mäntyharjun kautta Jämsään. Tykkäyksiä: 106.

11.

10. Molemmat kuvani Ylläkseltä saivat aika saman määrän tykkäyksiä, joten sijoitetaan ne sijalle kymmenen yhdessä. Toukokuun liftausreissullamme vietimme yhden yön myös Ylläksellä ja kipusimme tunturin päälle syömään eväslounaamme. Oli kylmä, mutta kannatti. Tykkäyksiä: 107 (vas) ja 103 (oik).

10

9. Dia de Los Muertosin aikaan teimme parin päivän reissun Oaxacaan ja siellä piipahdimme myös Hierve el Agualla. Mieletön luonnonkohde, jossa vuoristomiljöössä on luonnonaltaita. Ehdittyämme sinne aamutuimaan, ei ihmismääräkään ollut mitenkään överi. Tykkäyksiä: 108. 

9

8. Toiseksi viimeisenä iltana Kuubassa menin itsekseni katsomaan Varaderon auringonlaskun. Pistin kamerastani videon pyörimään timelapse-video mielessäni, avasin pari bisseä ja nautin. Tykkäyksiä: 108.

8

7. Toukokuisellamme Lapin liftirundilla Rovaniemi muuttui yhtäkkiä aivan siniseksi. Taivas heijastui myös aika upeasti tulvavesiin, jotka pitivät maata hallussaan. Tykkäyksiä: 110.

7.

6. Kesällä monena iltana viikossa säntäsin lähestulkoon suoraan töistä luontoon. Lahti on täynnä upeita paikkoja, joista ehkäpä vaikuttavin on varsin lappimaisia maisemia muistuttava Linnaistensuo. Matkaa keskustasta kertyy 8 kilometrin verran, joten se on mainio päivälenkkikohde. Tykkäyksiä: 113.

6.

5. Tänä vuonna oivasin, että Instagramissa monet kuvat keräävät tykkäyksiä jo pelkän kuvatekstinsä ansiosta. Positiivinen havainto sinänsä – jotkut siis todellakin myös lukevat mitä kuvan alle on naputeltu. Luulen, että tämä kuva on kerännyt tykkäyksiä ennen kaikkea kuvauksensa vuoksi: siinä jätän hyvästejä Suomelle ja kerron lähteväni puoleksi vuodeksi vaihtoon Meksikoon seuraavana päivänä. Tykkäyksiä: 117.

5

4. Tämä kuva on ehkä suurin mysteeri muiden joukossa. Miksi ihmeessä hieman suttuinen ja huonolaatuinen selfie on saanut tällaisen kasan tykkäyksiä? Ainoa selitys voisi olla ehkä bikinit, mutta kun niitäkään ei oikeastaan kuvassa edes näy? En ymmärrä. On mulla mielestäni ollu parempiakin selfieitä. Joka tapauksessa, tämä on otettu Boca de Iguanas -biitsifestareilla elokuussa, joilla olin erittäin onnellinen. Tykkäyksiä: 127.

4

3. Hevonen ja mies ilta-auringon aikaan Acapulcon rannalla myös näemmä sulatti monien sydämen. Onhan tässä tunnelmaa ja hetki oli paikan päällä myös kaunis, mutta silti tämä ei ole omia suosikkejani. Tykkäyksiä: 132.

3

2. Palacio de Bellas Artes Mexico Cityssä vastapäisestä tavaratalosta kuvattuna oli jostain syystä myös tykätty. Tykkäyksiä: 135.

2

1. Ykkönen ylitse muiden oli kuva, josta itsekin pidän kovasti. Varaderon rannalla Kuubassa minusta napattu kuva huokuu onnellisuutta. Voihan Karibia, sinne kun pääsisi takaisin pian. Tykkäyksiä: 139.

1

Omat suosikkini Instagramissa 2015

 

Vuoteen mahtui myös paljon kuvia joista itse pidin kovasti, seuraajat ehkä eivät niinkään. Usein se voi johtua jo ihan siitä, että itselle moniin kuviin voi liittyä muistoja, tunteita tai hetkiä, jotka kuvan välityksellä eivät katsojalle välity, mutta henkilökohtaisesti ottajalle voi kuvalla olla suurikin merkitys. Tässä omat yhdeksän lemppariani, jotka eivät mahtuneet edelliseen listaan, järjestettynä tykkäyksien mukaan.

9. Rovaniemen Arktikumin lasiseinä oli mielestäni todella kuvauksellinen, varsinkin keväisten tulvavesien aikaan. Tykkäyksiä: 58.

9

8. En tiedä miksi, mutta tämä kuva vain naurattaa. “Missä tequila?” kysyy ilmeeni, ainakin ystäväni mukaan. Oaxacassa taisi olla tämä kuva napattu. Tykkäyksiä: 76.

7

7. Harvoin otan lifestyle-bloggaajille tyypillisiä “ah, miten ihana aamu, vähän joogaa ja superfood-smoothieita” -kuvia (anteeksi yleistys), mutta kerran ainakin olen todistetusti sortunut. Tässä kuvassa valo on onnistunut ja suosikki se on Liisa Ihmemaassa -kirjan vuoksi, maailman inspiroivin teos ja oma suosikkini, nyt ja aina. Tykkäyksiä: 85.

6

6. Lokakuussa yliopistollamme oli Feria Internacional, kansainväliset messut. Ideana oli, että vaihtarit jakautuivat tiimeihin kotimaidensa mukaan ja esittelivät maitaan ja kotiyliopistojaan paikallisille. Koska Suomi oli melkoinen vähemmistö – meitä oli vain neljä – meidät laitettiin samaan tiimiin sveitsiläisten ja itävaltalaisten kanssa, joita molemmista oli vain kaksi. Lisäksi joka joukkueella oli pari meksikolaista jeesaamassa käytännön järjestelyjen kanssa. Leivoimme karjalanpiirakoita (ensimmäistä kertaa elämässämme), tarjoilimme salmiakkia, jaoimme yliopistomme esitteitä ja rupattelimme ihmisten kanssa. Päivä oli uskomattoman hauska! En odottanut juuri mitään ja päivä pääsi yllättämään täysin. Oli myös yllättävää, miten kiinnostuneita paikalliset todellakin olivat vaihto- ja jatko-opintomahdollisuuksista meillä – monella muulla ständillä väki tuntui käyvän vain ilmaisen ruoan houkuttelemana. Tykkäyksiä: 43 (vas) ja 86 (oik).

Omat lempparit

5. Tämä kuva on vastine aikaisemmin olleelle suomalaispellolla otetulle jäähyväiskuvalleni. Nämä puolestaan olivat jäähyväiseni Meksikolle, asianmukaisesti Acapulcon rannoilla annettuina. Lipun ostin itsenäisyyspäivän juhlintoja varten ja ajattelin, että perinteiden mukaisesti pyydän ystäviäni kirjoittamaan minulle jotain sen täyteen. Arvatkaa muistinko? Tykkäyksiä: 86.

4

4. Lahden Kahvisaaressa vietimme Päijät-Hämeen kesätoimittajille järjestettyä kesuri-iltaa saunoen, syöden ja juoden. Oli mielettömän tuulista ja kylmää, mutta kaunista. Tykkäyksiä: 95.

3

3. Santa Monicassa istuimme katsomassa auringonlaskua viimeisenä iltanani Los Angelesissa marraskuussa. Vaikka LA ei varmastikaan ulotu lempikaupunkieni listaan ihan jo logististen ongelmiensa takia, olivat päiväni siellä aivan mahtavia ja takaisin palaisin ihan milloin vain. Tykkäyksiä: 96.

8

2. Trinidadissa Kuubassa hevoset ovat se juttu, kuten maassa ylipäänsä. Hevosilla köpöttelevät sedät olivat minusta mainioita. Tämän kuvan myös Mondo jakoi Instagram-tilillään. Tykkäyksiä: 101.

2

1. Hierve el Agualla marraskuun alussa napattu vuorikuva huokuu jälleen onnea. Eipä tästä juuri muuta sanottavaa ole. Matkustaminen vain on parhautta, enkä vaihtaisi yhtään päivää tien päällä pois. Tykkäyksiä: 104. 

1
Mikä/mitkä olivat teidän suosikkejanne? Muistakaahan muuten, että mut löytää Instagramista nimimerkillä @laurapylv. Samainen nimimerkki käy myös Snapchatissa, jossa voi seurata jokapäiväistä arkeani.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

36 vastausta artikkeliin ”IG Travel Thursday: Vuoden 2015 tykätyimmät kuvat

 1. Ui vitsit nuo biitsikuvat saa multa isoja tykkäyksiä, sillä itsellä koittaa pian matka Meksikoon. Mitään spessua siellä en varmaankaan näe kun meillä on vaan pikapysähdykset kolmessa eri satamassa, mutta rantalomailua ainakin tulee harrastettua :)

  • Voi kiitos! Meksikon biitseille ehdottomasti kannattaakin pysähtyä, niin lämmintä vettä että niissä polskisi useammankin päivän.

 2. Paljon hyviä kuvia, joten mulla nousee myös paljon lemppareita: kaikki rantakuvat ovat ihania – myös se selfie, näytät niin onnelliselta! -, hauska sombrero-kuva, suokuva ja ex-rovaniemeläisenä tietysti Arktikum!

  Paljon tsemppiä työnhakuun, toivottavasti tärppää! Uskoisin kyllä, että löydät töitä, kun sulla on kokemusta, ja moni hakee duunia vain isoista lehdistä.

  Juttelin alkuviikosta minulle journalismia amk:ssa opettaneen opettajani kanssa, ja hänen mukaansa viime vuonna jotkut paikallislehdet olivat saaneet vain yksi tai kaksi hakemusta. Tämä ois ihan hyvä monen uraansa aloittelevan toimittajan muistaa, kun koko ajan kaikkialla vaan toitotetaan sitä, miten töitä ei ole missään. Toki kesätyö on vain kesätyö, eikä se monelle itsessään riitä, mutta varsinkin jos kyseessä on eka oman alan työpaikka, se avaa varmasti ovia muuallekin.

  • Kiitos Anu! Näin toivon itsekin. Joo, tämä on aika yleinen ongelma nuorten toimittajien keskuudessa. Alalle tullaan Yle ja HS mielikuvissa vilkkuen, mutta harva tuntuu tajuavan, että ne lähes poikkeuksetta vaativat aika monen kesän duunit sitä ennen, ellei tosi tuuri käy ja nappaa suoraan jotain koulun harkkapaikkaa. Meillä tosin ainejärjestö on aika hyvin saanut nyt teroitettua fukseille rautalangasta, että paikallislehdestä kannattaa aloittaa ja lähteä liikkeelle aika nöyrin mielin – siellä mäkin ekan kesäni tein.

   Nyt tietysti, kun viime kesä meni maakuntalehdessä, olisi toiveissa aina pysyä “samalla tasolla” tai pyrkiä ylöspäin. Joku ihan uusi kaupunki ja ihan uusi lehti olisi tosi jees. Mutta jos maakuntalehtien hakujen jälkeen täytyy alkaa katselemaan paikallislehtiä, ekana mulla mielessä olisi joku idyllinen kesäkunta – ei kesä vaikka Hangossa tai Kalajoella kuulostaisi yhtään pahalta sekään :)

 3. Vau mitä matkakuvia ja kohteita :) Hauskaa, kun joskus kuvittelee julkaisevansa jonkin ihan tavanomaisen “no täällä sitä nyt ollaan” -tyylisen kuvan ja siihen sateleekin yllättäen eniten tykkäyksiä.. Kiva idea laittaa erikseen eniten tykkäyksiä keränneet ja omat suosikit. Monesti ne persoonallisimmat ja itselle tärkeimmät otokset jää tykkäyksien valossa sivualalle, mikä on sinänsä harmi!

  • Kiitos Jenna! Joo, aina ei oikein mene yhteen omat ennakoinnit ja mielipiteet muiden ajatusten kanssa. Pitkään mietin, jaksanko laitella tykkäysmääriä, koska enhän mä todellakaan Instagramissa kyttäile kuinka moni on mun kuvista tykännyt. Mutta ajattelin, että tulevaisuudessa voi olla kiva kurkata, millaisia tykkäysmääriä mun kuvat ovat saaneet.

 4. Voi että mitä hetkiä! Mun lemppareita on ehdottomasti nuo kaikki rantakuvat! Hehhe liekö tällä pakkasellakin jotain tekemistä asian kanssa… Ja pakko samalla mainita, että sun snäppejä on ihan parasta seurata! :D

  • Rantakuvat tuntuu nyt keräävät suosiota, hahhah. Voi tosiaan olla, että tää Suomen tänhetkinen sää vaikuttaa asiaan. Kiitti :D:D Snäppi on mulle ehkä se some, jossa ei sensuuria tai itsensä antamaa mielikuvaa tarvitse hirveesti miettiä, siellä on setti aika erilaista kuin blogin tai Instan puolella.

 5. Paljon hienoja kuvia mahtui sun koosteeseen! Pakko olla heti hieman eri mieltä kuvista 12 ja 13. Mua tuon rannan esteettisyys ja värit viehättää, vaikka eihän siinä kuvassa sinänsä mitään kovin erikoista olekaan. Historia taas kiinnostaa mua kovasti ja olisin noista raunioista ollut ihan täpinöissäni :D Yhdet meksikolaiset rauniot mun reissuhistoriaan mahtuu, ja vaikkei ne olleet mitkään turistien suosikkirauniot (edes nimeä en nyt tähän hätään muista…) niin dikkailin niistä kovasti. Kivasti eläimiä mahtui sulla myös mukaan. itse poimin omaan vuosikoosteeseeni omia IG-suosikkireissukuviani ja ihmeen eläinpainotteinen se kooste oli.

  • Kiitos Noora! Näin mä arvelinkin – kyllähän nuo tykkäykset kertoo, että joku niistä on pitänyt. Kyllähän mäkin niistä pidän, en kai mä muuten olisi niitä lisännytkään, mutta piikki jotenkin yllätti. Joo, Insta ei ole Insta ilman eläimiä. Heppoja, koiria, pupuja, kissoja – kaikki käy!

 6. Upeita kuvia kaikki! Mun suosikkeja olivat ehkä Hierve el Agua, Linnaistensuo ja toi viimeinen foto :)) Mäkin listasin blogissa omia eniten tykkäyksiä keränneitä kuviani ja huomasin myös, ettei ne omat suosikkikuvat usein päätyneet niiden tykätyimpien joukkoon. Oli kiva lukea pohdiskeluasi aiheesta.

  • Kiitos Kata! Näinhän tämä aina taitaa mennä, odotukset ei oikein ikinä kohtaa todellisuutta. Pitääkin käydä kurkkamassa myös sun kuvat kunhan ehdin :)

 7. Ihania kuvia kaikki! :) Matkakuvissa on sitä jotain, ihan oma taikansa ja onnensa. Niiden katseleminen voi kantaa vielä vuosien päästä. Tsemppiä työnhakuun ja sitä parasta aikaa Istanbulissa! ;) Odotan mielenkiinnnolla millaiseksi elämäsi siellä muotoutuu.

  • Kiitos Ida! Ihan oikeassa olet, matkakuvia on niin ihana selailla vuosienkin päästä, niissä on joku ihan oma juttunsa. Suomessa mun ei oikeastaan tule edes ikinä otettua juurikaan kuvia, kameralla ainakaan kun puhelin on nykyisin aina mukana. Kiitos hurjan paljon tsempeistä, niitä tarvitaan! Joo sitä odotan minäkin, innolla ja kauhulla, heh :D

 8. Ihania noi koirakuvat molemmat! Ja tykkään myös sombrerosta. :D Vitsi miten upea paikka tuo Hierve el Agua. Pakko päästä sinne joskus!

  • Koirakuvat toimii aina! :) Se on kyllä tosi makee miljöö, ei hirveästi kaipaa uima-altaita, kun tarjolla on luonnonaltaita vuorimaisemilla.

 9. Olen huomannut saman, että kuvatekstillinen kuva saattaa saada enemmän tykkäyksiä tekstinsä vuoksi. Sinänsä hieman yllättävää, koska kuvittelisi, että Instagramia vaan selataan nopeasti, eikä kuvatekstejä jäädä lukemaan.
  Linnaistensuo-kuva on näistä suosikkini! :)

  • Tämä on ollut mullekin aika yllättävä havainto, mut tosi positiivista. Mullekin aika usein Insta on juurikin vain nopealuontoista kuvien silmäilyä, mutta pidempiin teksteihin huomio kiinnittyy ja ne tulee luettua.

 10. Mulle on iskenyt yhtäkkiä hirveä hinku päästä Kuubaan, eikä nämä kuvat kyllä sitä vähentänyt. Olisi kiva päästä kokemaan paikka ennen kuin jenkkituristit vyöryvät sinne laumoittain. Kauniita kuvia sulla, heppatyttöön iski kuitenkin eniten hevosilla köpöttelevät sedät :)

  • Tää tuntuu olevan aika suosittu argumentti tällä hetkellä ja tosi moni tuntuu Kuuban reissua suunnittelevan. Mutta suosittelen kyllä, mielenkiintoinen maa! Heppatyttöydelle iso peukku, mullakin on jo ikävä ratsastustouhuja :)

  • Se on kyllä tosi vaikuttava. Ja musta on aina ihanaa löytää vähän vahingossa näin hienoja paikkoja, jotka eivät kuitenkaan ole kovin tunnettuja maailmalla. Silloin yllättyy aina iloisesti ja vaikuttuu paikoista jotenkin aivan eri tavalla, kuin silloin kun kuvia paikasta on nähnyt ennakkoon siellä sun täällä. Kiitos!

 11. 8,6 ja vitonen ei missään tietyssä järjestyksessä.
  Kasissa on vaan niin hieno auringonlasku että voisin itsekin rentoutua siinä rannalla tosin drinkkiä(jä) :D siemaillen.
  Sitten taas suomen kesä se vaan on hieno.toi vitonen jotenkin kivasti kuvaa semmosta sterotyyppistä vapautta ja kesällä menemistä. Luen kyllä aina kuvatekstit mutta mulle siinä kuva puhuu enemmän kuin ne sanat. :)

  • Eli sulle toimii parhaiten Suomi ja vesistöt :) Tuonne Varaderon biitsille kun pääsisi takaisin – se oli aika ihanteellinen synttäreiden viettopaikka :) Mä myös aika nopeasti selaan Instagramiakin läpi, mutta pitkät tekstit tulee luettua, niissä yleensä on jotain asiaakin.

 12. ihania kuvia kaikki :) Mulle yllättäen heppaihmisenä mieleen jäin näistä tuo heppakuva, ja sit tuo kuva susta Meksikon lipun kanssa on tosi onnistunut!

 13. Jestas mikä paikka tuo Hierve el Agua! Upea! Olet kyllä sellainen maankiertäjä, että ihan kateeksi käy. Mielettömiä paikkoja!

  Instakuvien suosio on minusta niin mysteeri. Itse kun en oikein selfieistä esimerkiksi tykkäile lainkaan. Tykkään seurata matkakuvia, en niinkään ihmisten naamoja. :) Tuon tykätyimmän kuvasi tunnelma on ihana, mutta ei se selfie olekaan. :)

  • Etpä säkään ole tainnut liikaa Suomen maaperää tallata, että eiköhän me aika tasoissa reissujen suhteen mennä :) Viime vuonna olen kyllä ollut onnekas ja nähnyt aikamoisia maisemia matkojeni varrella.

   Mä en myös selfie-kulttuuria sellaisenaan pureskele. Toisinaan ne on ihan kivoja ja kyllähän nekin joskus jonkinlaista fiilistä välittää, mutta pelkkiä selfieitä sisältäviä tilejä (ja niiden suosiota) en tosiaan ymmärrä. Kyllä mä nyt kaipailen muutakin sisältöä.

 14. Me vietettiin aikanaan Oaxacassa yli viikko, eikä vaivauduttu lähtemään kertaakaan kaupungin ulkopuolelle, mikä näitä kuvia katsoessa hieman harmittaa :). Sanon siis, että lempparini on tuo Hierve el Agualla otettu allaskuva. Oaxacaan haluan kyllä vielä uudelleen, joten seuraavalla kerralla tuonne sitten :).

  • Meillä oli itse kaupungissa aikaa oikeastaan yksi ilta ja seuraavana päivänä ehkä 5-6 tuntia. Pintaraapaisun verran itse siitä näin, mutta mulle se oli ihan ok, ei ainakaan jäänyt harmittamaan ettei ollut enempää. En kerralla sinne siis! Suosittelen kyllä, tosi upeat maisemat siellä :)

 15. Onpas multa jäänyt moni kuva huomaamatta instagramissa kun en muistanut näistä kovinkaan montaa! Ihania kuvia… mun suosikit on (ylläri ylläri) nuo Kuuban kuvat <3. Ne värit ja valo… ahh..

 16. Nuo luonnonaltaat vuoristossa! <3 Tuli heti mieleen Tongariro crossing Uudessa-Seelannissa missä Emerald lakesit sijaitsee. Niihin ei valitettavasti saanut mennä pulikoimaan veden rikkipitoisuuden takia (tai ainakin ne haisi pilaantuneille kananmunille) :-)

  Ja rantakuvat ovat upeita myös! Ihana fiilis niissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *