Matkamessut lähenevät

Blogit vilisevät jo matkamessulippujen arvontoja ja mitä muut edellä, tällä kertaa myös minä perässä. Minulle matkamessuista on jo kehkeytynyt yksi vuoden tärkeimmistä viikonlopuista. Siellä kerätään reissuinspiraatiota tulevalle vuodelle (jota sinänsä ei kyllä tarvitsisi lietsoa yhtään enempää), jutellaan mielenkiintoisten tyyppien kanssa ja tavataan bloggaajakollegoja.

Viime vuonna omat ehdottomat kohokohtani olivat Iskelmä-radion lyhyt haastattelu sekä kahvitauko toimittaja Rauli Virtasen kanssa.

Tänä vuonna Matka 2016 -messuilla aion ainakin käydä tutustumassa huolella Etiopian ständiin, sillä tuohon maahan mulla on ollut melkoinen pakkomielle Tansanian kesästä saakka – sinne haluaisin päästä rauhassa ja ajan kanssa seikkailemaan. Tietysti Turkin ständi tulee varmasti tutkittua huolella kevään varalle ja luultavasti uteliaisuudesta käyn kurkkaamassa myös Meksikon ja Kuuban.

Matkamessut

Muuten aion antaa messujen yllättää minut. Koska muita suunnitelmia ei ole, aion olla kaikelle avoin. Viime vuonna käytin aikaa aika paljon myös ohjelmien seuraamiseen, mutta nyt en ohjelmasta bongannut niin paljon mielenkiintoisia juttuja. Toisaalta se on hyvä – jääpä aikaa enemmän ihmisten tapaamiseen.

Itse olen paikalla torstaina ja perjantaina. Torstai starttaa bloggaajien ja alan ammattilaisten Destination Breakfastilla. Torstaina toki on paljon ohjelmaa, mutta ne vaikuttavat kietoutuvan aika paljolti rahan, matkailutrendien, sosiaalisen median ja matkailumarkkinoinnin ympärille. Ehkä käyn muutaman katsomassa, mutta en jaksa niissä juosta hirveällä tohinalla. Torstai-iltana suomalaiset matkabloggaajat järkkäävät viime vuoden tapaan NBE-bileet Nordic Blogger’s Experienciin osallistuvien kansainvälisten bloggaajien kunniaksi. Niitä odotan jo!

Matkamessut2

Yksi iso juttu tänä vuonna on Travel Bloggers Give Back, joka on matkabloggaajien oma hyväntekeväisyystempaus. Kyseessä on hyväntekeväisyyskirpputori, jonka tuotot ohjataan lyhentämättöminä Autolla Nepaliin -projektin hyväksi. Kirppari on pystyssä lauantaina sekä sunnuntaina mikäli tavaraa riittää. Valitettavasti itse en pääse tätä tsekkaamaan paikan päällä.

Ja ai niin! 17 bloggaajalle on varattu tapaamistunti Rantapallon Meeting Pointissa perjantaina kello 12-13. Minulla tulee olemaan pöytä siellä, joten tulkaa lukijatkin ihmeessä moikkaamaan! Pöydän päällä keikkuu ainakin kyltti blogini nimellä varustettuna, mikäli ette mua tunnista. Yksin on hieman ikävä siellä tunti istuksia, joten juttuseura kyllä kelpaa :)

IMG_5765-1

Mutta sitten viimein itse asiaan: arvontaan, jonka voittaja saa kaksi yhden päivän lippua Matka 2016 -messuille. Osallistua voit kommentoimalla alle ja vastaamalla kahteen kysymykseen:

1) Mistä aiheista, maista tai reissuista haluaisit lukea blogistani vuonna 2016?
2) Mihin haluaisit matkustaa tänä vuonna?

Ole tarkkana, että täytät tietokenttään myös oman sähköpostiosoitteesi, sillä sitä kautta tulen ottamaan voittajaan yhteyttä. Osallistumisaikaa on lauantaihin klo 22 saakka. Otan yhteyttä voittajaan sunnuntaina ja liput lähetän postissa maanantaina.

Hei, ja muuten. Facebook-sivuni lähentelee seuraavaa satasta. Arvostaisin tositosi paljon, jos kävisit myös tykkäämässä. Sitä kautta saat myös nopeimmin tiedon uusista postauksistani ja sieltä löytyy muitakin juttuja, jotka eivät aina päädy blogiin saakka ollenkaan – tällä hetkellä esimerkiksi hakemusvideoni Madventuresin kirjeenvaihtajaksi. Käy kurkkaamassa!

Arvonta suoritetaan yhteistyössä Matkamessujen kanssa.

Matkamessut pe-la 22.-24.1. Avoinna seuraavasti:

PE klo 12-19
LA klo 10-18
SU klo 10-18

24 vastausta artikkeliin ”Matkamessut lähenevät

 1. 1) Haluaisin lukea Aasian maista, etenkin Thaimaasta ja Vietnamista. Myös reppureissaus- ja budjettimatkailuvinkit olisivat kivoja ja hyödyllisiä. Tietysti kaikkia matkapostauksia on ihana lukea, mutta erityisesti jos on menossa itse kohteeseen tai käynyt siellä.
  2) Aion pitää välivuoden lukion jälkeen, ja pyhittää sen matkustamiselle. Aloitan luultavasti Kaakkois-Aasiasta, ja katson aikalailla budjetin ja fiiliksen mukaan, minne päädyn. Keväällä tai kesällä olisi mukava tehdä tuttuun tapaan reissu jonnekin Euroopan rantakohteista.

 2. 1) Minuakin kiinnostaisi kaukomaat kohteena, etenkin Aasian ja Väli-Amerikan/Karibian suunnat.
  2) Josta päästäänkin seuraavaan kysymykseen, eli toivoisin ensi syksynä/ensi talvena suuntaavani jonnekin kauas lämpimään, mahdollisesti Jamaikalle. Peukut pystyyn että kaikkien meidän unelmat toteutuisi! :)

 3. 1) No hei, daa, vähänkö helppo vastaus: Turkista tietysti! :)
  2) Maaliskuulle on liput Hel-Mad-Pto-Sdc-Mad-Hel. Toivottavasti pari muutakin reissua vuodelle siunaantuu, mutta tuo nyt ensin.

 4. 1) Juttuja Turkista ja vaikka siitä, miten vaihto-opiskelun (nimenomaan sen opiskelun) ja reissujen yhteensovittaminen onnistuu
  2) Haluaisin tehdä jotain pieniä reissuja kotimaassa arjen piristämiseksi.

 5. 1) Aasian vinkit kiinnostavat ja vaihto-opiskelupostaukset
  2) Pieniä reissuja Euroopassa ja toivottavasti joku isompi matka kauemmas

 6. 1. Istanbul kiinnostaa kovasti edelleen, jäi hyvä maku marraskuiselta pyrähdykseltä.
  2. Tulossa todennäköisesti ainakin Moskova, Edinburgh ja Tokio.

 7. 1. Istanbulista olisi kiva lukea
  2. Indonesian reissu on jo varattu, kesällä toivottavasti toteutuu Kroatian/Balkanin matka.

 8. 1.Budjettimatkailusta mielelläni luen, melkeinpä minne vain. Nyt käymättämistä kohteista kiinnostaa kovasti Kuuba, ehkä olisi kiva jotain budjetti-infoa myös vaikkapa Kroatiasta, se olisi myös uutena kohteena mahdollinen kesä-aikaan reissata.

  2. Minne haluaisin matkustaa :-)? Hyvä kysymys, vaikea vastata: uutena kohteena Kuuba, Intiaan on ikävä, samoin Keniaan…. kesällä menen jonnekin lyhyemmin, talvella pidemmin, se on vissi – kohde hieman auki….maailma on niiiiiiin täynnä ihania paikkoja <3, kun vain aika ja rahat riittäisi.

  ….messuille voisi mielellään tulla hakemaan infoa, tänä vuonna taitaisin keritäkin, viime vuonna meni töitten takia ohi

 9. 1) Etiopia ja Afrikka kiinnostaa aina, sinne kun en ole vielä päässyt matkustamaan.

  2) aasian matka on jo keväälle varattu ja nyt näin halvan budapestin matkan netissä ja se alkoi kyllä kiinnostamaan :)

 10. 1) Ootko kirjoittanut Ruandasta kuin sen yhden postauksen? Siitä kiinnostais lukea lisää.
  2) Haaveena on kesäiset Alpit :)

 11. 1. asiantuntijan otteella istanbulista tietenkin, tähän kuoroon nyt oli vain pakko liittyä :)
  2. vietnam toiveissa päällimmäisenä

 12. A) Istanbul ja Turkki kokonaisuudessaan. Mukava saada tuoreita kokemuksia. Sinne haaveilen matkaavani ehkä parin vuoden sisään. Perheellisenä, koululaisen äitinä matkasuunnitelmat vaativat aikaa ja säästämistä. Eli edullisen matkailun vinkkejä, kiitos!
  B)Haaveilen Etelä -Amerikasta erityisesti Chile ja Argentiina mielessä. Myös Irlanti pohdinnoissa koko perheen kesälomakohteeksi.

 13. 1) Etelä-Amerikka on noussut yhdeksi suosikiksini ja siitä mieluusti lukisin vuonna 2016.
  2) Itse suosin vuonna 2016 kotimaan matkailua ja mahdollisesti piipahdan Portugalin Portossa. Etelä-Amerikkaan tähdäten ;-)

 14. 1) Mistä aiheista, maista tai reissuista haluaisit lukea blogistani vuonna 2016?
  -> Budjettimatkailusta lyhyillä esim. 3vrk vkl reissuilla Eurooppaan.
  2) Mihin haluaisit matkustaa tänä vuonna?
  -> Euroopan kaupunkeihin

 15. 1. Minulla on aina tapana kysellä oppailta ja paikallisilta mikä vihannes tai hedelmä on sesongissa. Suomessa on lyömässä läpi satokausiajattelu. Toivoisin tähän liittyvää kirjoitusta ja keskustelua.
  2. Balille haluaisin, mutten tod.näk. pääse tänä vuonna.

 16. 1. Lyhyemmät reissu Euroopassa kiinnostaisi. Itsellä ainakaan ei ole mahdollisuutta olla töistä pois yli 3 päivää ( pois sulkien tietenkin lomat), joten olis kiva jos itsekkin sais virikkeen lähteä lyhyemmällä ajalla jonnekin. Myöskin itseäni kiinosttaa kaikki oudot ja pelottavat paikat: hylätyt talo, kaupungit jne.
  2. Ainakin suunnitelmiin kuuluu yksi Viro-Latvia- Puola akselin pikainen roadtrip ja toivottavasti 4 viikon jenkkireissu. Ehkä vielä jotakin vois näiden lisäksi kehittää :)

 17. 1) Haluaisin lukea rantalomakohteista, esim. Kaakkois-Aasiassa ja Tyynenmeren saarilla.
  2) Haluaisin matkustaa New Orleansiin ja Karibialle! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *